Miért ruházzák fel sokan a kutyájukat emberi tulajdonságokkal?
Ezért szokták mondani, hogy az Akita nem való mindenkinek mert könnyen ránő a gazdája fejére. :)
Igen van akitás tapasztalatom, sőt egyéb makacs fajtákkal is mielött ezzel jönnél megint.
Én komolyan nem értem,ha a kutya válogatós,azt hogy máshogy lehetne mondani? Nem eszik meg mindent,esetleg. Értem én,hogy ez főleg emberi tulajdonság,de az állatok is válogatnak,bármennyire meglepő. Attól még,hogy ekkora hozzáértőnek tartod magad,nem biztos,hogy nem beszélsz hülyeségeket. Könnyű ám egy válogatós kutya felett csak így látatlanba okoskodni,meg tanácsokat adni. Megnézném,hogy te mit csinálnál egy válogatós kutyával,amikor rájössz,hogy nem működik a kiéheztetés,és akkor sem fogja X dolgot megenni,ha 2 napig nem adsz neki mást.Hagynád éhen halni??
Én speciel azért szoktam a kutyámat felruházni emberi tulajdonságokkal,mert sokkal inkább megérdemli ő,mint néhány ember.
Üdv,egy válogatós kutya kedves,élőlény tartására nem alkalmas gazdija
Sokan miért hiszik azt, hogy az emberen kívül minden csak ösztönlény ? Bizonyítsátok be ennyi erővel, hogy az érzelmeitek nem csupán ösztönök, kémiai reakciók, mint az állatról magyarázzátok.
Mégis mit jelent a finnyás, ha nem azt, hogy nem hajlandó akármit megenni. Márpedig van ilyen kutya, mivel a kutyának is van ízlése. És nemcsak túlélés miatt eszik, hanem élvezetből is. Te sem válogatnál, ha anyád eléd b...na valamit és nincs más. Gondolom megennéd, ha nem akarsz éhenhalni. Tehát az ember is azért válogat, mert engedik neki, megteheti. Nyílván túlélő ösztönből koldul akkoris a kutya, ha megkíván valamit.
Érzelmei is vannak a kutyának. Érez pl haragot, örömöt, szomorúságot, félelmet. Mindet láttam a saját szememmel. Ostoba primitív, beképzelt barom, aki ezeket csak és kizárólag az ember sajátjának hiszi.
És neked miért kell mindenbe beleütnöd a csúf, görbe orrod ? Nem mindegy neked, hogy ki hogyan eteti a kutyáját? És adom a #8-as véleményét, igenis vannak érzelmei, ízlése a kutyának. Amikor én kutya elé tettem a halas tápot, konkrétan kiporszívózta, annyira tetszett neki. Aztán később ugyanebből a márkából a szarvasos tápot már csak válogatta, kipakolta szépen egymás mellé a szemeket a tál mellé, aztán nézett rám, mint borjú az új kapura, hogy "ebbe semmi halas nincs".
Tuti te voltál az is, aki a rotis gazdit szidtad.
Törődj a saját dolgoddal. Vagy neked ennyire nincs életed, hogy mindig másokba kötsz bele, mindenkibe csak a hibát keresed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!