Miért mondják sokan hogy elszállt bérigényem van segédmunkásként, mikor kell ennyi az emberi megélhetéshez?
Budapestről beszélünk. Nettó 200, heti 40 órára.
Egy albérleti szoba 80-90 rezsivel, élelmiszerkosár minimum 60 ezer (főzöl magadra, tényleg kell ennyi pénz ha normálisan eszel és ez a minimum), háztartási költségek olyan 5 ezer havonta (és nagyon keveset mondtam!), BKK bérlet 10k.
160 nél tartunk és csak laksz meg eszel. EGy két mozi néha, 1-2 hetente egy kis kocsmázás, vagy valami egyéb program, mondjuk legyen havi 10 ezer.
Kijön hogy minden másra, váratlan költségre (kiszakad a cipőd stb.), jövőt építeni, megtakarítani, marad 30 ezer forintod.
S hogy is élsz? Szobát bérelsz, éppen hogy nem nélkülözöl, nem igazán költesz luxusra, autód sincs, nem nyaralsz, nincs semmi költséges hobbid.
Tehát miért is mondja sok okos hogy magas bérigény a nettó 200?
Olcsóbb albérleti szoba? Sokkal olcsóbb nem lesz. Max. szobatárssal.
De egy felnőtt dolgozó ne éljen már úgy mint egy 14 éves kollégista.
Már a szobabérlet is elég gyenge nívó.
@17:51
Érti ő egyébként csak direkt teszi a hülyét. Ennyi öröme van az életben hogy ezen vergődik.
"Nem érted??? A béred, és a te igényeid nem ugyanazok. A céget nem kell érdekelnie neked mennyi kell megélni. "
akkor engem se érdekel a cég...ha ennyire nem törődik a dolgozójával, hogy ez se izgatja...
akkor én miért legyek bármilyen szinten lojális hozzá?
Hidd el a te hozzáállásoddal egy cégnek sem fogsz hiányozni. :D Inkább szívességet teszel nekik ha elkerülöd őket. :D
A cégek nincsenek rászorulva a te munkádra, de látszólag te az ő fizetésükre igen. :D
Mi lenne a flancolás? Hogy eszek meg lakok? Ti teljesen elmebetegek vagytok?
A kolis meg köztem csak a munkaviszony a különbség lol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!