Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért mondják sokan hogy...

Miért mondják sokan hogy elszállt bérigényem van segédmunkásként, mikor kell ennyi az emberi megélhetéshez?

Figyelt kérdés

Budapestről beszélünk. Nettó 200, heti 40 órára.

Egy albérleti szoba 80-90 rezsivel, élelmiszerkosár minimum 60 ezer (főzöl magadra, tényleg kell ennyi pénz ha normálisan eszel és ez a minimum), háztartási költségek olyan 5 ezer havonta (és nagyon keveset mondtam!), BKK bérlet 10k.

160 nél tartunk és csak laksz meg eszel. EGy két mozi néha, 1-2 hetente egy kis kocsmázás, vagy valami egyéb program, mondjuk legyen havi 10 ezer.

Kijön hogy minden másra, váratlan költségre (kiszakad a cipőd stb.), jövőt építeni, megtakarítani, marad 30 ezer forintod.

S hogy is élsz? Szobát bérelsz, éppen hogy nem nélkülözöl, nem igazán költesz luxusra, autód sincs, nem nyaralsz, nincs semmi költséges hobbid.

Tehát miért is mondja sok okos hogy magas bérigény a nettó 200?

2019. júl. 4. 17:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/101 anonim ***** válasza:
58%
Ha a gyakoris kérdések helyett inkább tanulnál (ingyenes, netes anyagokból), már rég nem nettó 200-at keresnél, hanem a kétszeresét.
2019. júl. 4. 18:04
 22/101 anonim ***** válasza:
43%
Nem értem a válaszadókat... Itt a gyakorikérdéseken a többség HR-es, meg gazdag vállalkozó, hogy szinte minden válaszoló a munkáltatói oldalt védelmezi?!...
2019. júl. 4. 18:05
 23/101 A kérdező kommentje:

Mennyit ér a munkám? A piac mondja meg nem? De amikor olyan piac van hogy 150 ezerbe kerül elkerülni az éhezést, akkor lehet kicsit többet ér a munkám nekem is nem?

Nem elszállt bérigény ez.

Mosogató meló, napi 8 óra, nettó 200. ennyi.

2019. júl. 4. 18:06
 24/101 anonim ***** válasza:
49%
Nem a munkáltatót védelmezem, hanem a racionalitást...
2019. júl. 4. 18:06
 25/101 anonim ***** válasza:
28%
Vagy valaki fizet a válaszolóknak, hogy ennyire betegesen védelmezzék a kizsákmányoló réteget? Nem értem az egészet, minden vállalkozó ezek szerint ezt az oldalt bújja?
2019. júl. 4. 18:07
 26/101 anonim ***** válasza:
48%
Akkor menj mosogatni, szevasz.
 27/101 anonim ***** válasza:
54%
Nem kötelező ott dolgoznod, keress olyat ami 200 at fizetsz, ha nem talalsz... Amugy nyugaton se berelnek alja fizubol lakast
 28/101 anonim ***** válasza:
48%

> védelmezzék a kizsákmányoló réteget

Milyen kizsákmányoló réteg? Nem muszáj nála dolgozni, csinálj te is céget...

2019. júl. 4. 18:09
 29/101 A kérdező kommentje:

Ki beszélt lakás bérlésről is? Szoba bérlésről volt szó. NEm értitek amit olvastok?

Egy dolgozónak egyáltalán nem valami urizálás hogy bérel egy szobát...

Azért ennyi a bérigényem mert kell ennyi pénz megélni, ennyi és egyáltalán nem jól élés ez, semmi köze a jóléthez.

2019. júl. 4. 18:10
 30/101 anonim ***** válasza:
44%
Nem vagyok vállalkozó, gyárban dolgozom, csak nekem van diplomám, elég sokat tanultam azért, hogy itt dolgozhassak. Nálunk is folyamatosan panaszkodnak a munkások ésatöbbi, hogy kevés a fizu, de többet nem érdemelnek. Nem tanultak, nélkülözhetők, mégis mire kéne többet fizetni? 90ezer egy albérleti szobára, és nem érzed gáznak? Az a te bajod. Ha én nem jönnék ki a pénzből, keresnék a külvárosi részen többet magammal lakást és nem viselkednék úgy, mint egy 14 éves kolis...
2019. júl. 4. 18:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!