Utolsó arról azért tudjál már, hogy aki magánorvosnál szül nem feltétlenül szül állami kórházon kívül.
Amire te gondolsz az a magánklinika, és az nem jön rongyos 200 ezerből, gondoltam szólok.
Az én magán nődokimnak a rendelője működik 2 helyen, belváros, meg Buda, de amúgy a SOTE II-ben vezet le szüléseket, illetve szk-s rendelésre gondolom lehet oda menni hozzá, ha épp ő van ott.
"Kell pelenka, ami kb 5-6000/hó és más igazán lényeges nincs is."
Ennyiből nem jön ki egy havi pelenka. De "nincs más lényeges"? Étel a babának? Ruhák, amiket amúgy 2 hét alatt kinő? Stb...
"Két minimálbér és egy gyerek az nagyjából havi 220 ezer forint. Luxusra nem fog jutni, de szerény megélhetésre bőven elég."
Egy albérlet vagy lakáshitel havonta minimum 70 ezer. Rezsi még egy kisebb panelben is 35 ezer télen. Két felnőtt 60 ezer alatt nincs meg kajával havonta. Máris elment 165. Ha veszünk két bérletet, számolunk egyéb kiadásokat (tisztálkodás, ilyesmi) már legalább 190-nél járunk és akkor még a gyerekre semmit nem költöttünk.
Max akkor működhet, ha saját, kifizetett lakás van, mert akkor kiesik egy nagy kiadás. Plusz akkor anyuci/apuci gyalog vagy biciklivel megy mindenhova.
Mi ketten többet költünk havonta, pedig nem élünk luxusban és csak egy kutyusunk van. Igaz, én lakáshitelt fizetek és van egy szerény autóm.
Plusz nem számoltuk bele,hogy ne adj isten nem akarunk megrekedni minimálbéres szinten saját fejlődésünk is súlyos 10e-k lehetnek havonta minimum,nekem a szakmai fejlődésem 3 millió felett van már összesen ha mindent számolok és még mindig költök a fejlődésemre.
Na most ezt minimálbérből ki tudja ki gazdálkodni?
Plusz a gyereknek különóráit még nem is említettem,nyelvizsgát mert kell KETTŐ ismétlem KETTŐ nyelvizsga mostmár a diplomához,meg nem árt ha 18 éves korára már perfekt beszél legalább két nyelven, az se ingyen lesz, meg a rengeteg hús,zöldség,gyümölcs,hogy egészséges legyen a család.
Egy elromló mosógépet,TV-t nem is említek már és kész is a CSŐD.
46%-os papíron tervezgeti az életét 32 évesen. Túl élete delén egy döntésképtelen ember. Kb 12 évesek szoktak itt tartani. Mondjuk én már 6 évesnek nem hagytam hogy ostoba közhelyeket hordjon össze és azok miatt hisztizzen. Meg így gondolkodjon az életről.
Reméljük soha nem lesz gyereke mert az ilyennek tényleg nem kéne selejtes genetikáját örökíteni.
34-es jól van okoska selejtes neked az édes tudod kid?
Csak a magad nevében beszélj te gyökér,én is tudok személyeskedni aranyapám.
Tudod mindenki magából indulki,aki mondja másnak az mondja magának,már 6 évesen is tudtam óvodában.
Legalább én nekem terveim vannak nem úgy mint egyesek,de nem baj,majd lehet menni tüntetgetni meg szídni a kormányt mert hát pulyát nem tudják EGYESEK felnevelni,de majd a kormány majd segít,JA NEM.
Te aztán ismersz döntésképtelen miért lennék az?
Kisanyám lehet komolyabb karriert futottam be mint amit te valaha befogsz következő életedben sem,pont én vagyok döntésképes.
Majd ha leteszel valamit az asztalra akkor ugassál,meg lesz beszélsz nyelvet meg épitettél karriert,addig SHUT UP.
Aztarohadtmindenit...
Állami kórházban szültem, se fogadott dokim nem volt, de meg csak hálapénzt se adtam. Nem azért mert nem tehettem volna meg, hanem azért mert baromi felesleges.
Bementem az ügyeletes dokinál megszültem pont.
Gátvédelmet, érzéstelenítőt, mindent ugyanúgy megkaptam, mintha kidobtam volna 200ezret az ablakon.
A popsitörlőnek is baromi nagy feneket kerítessz. Csak ugy mondom hogy a 700ft/csomag pampers popsitörlőtől olyan pelenkakiütéses lett a gyerek, hogy üvöltött egész nap torka szakadtaból.
Azóta nem vettünk popsitörlőt, doki tanácsára meleg víz alatt mosom le a gyereket.
Ennyit a nagy popsitörlőről.
Használtan vettem 10.000ért egy babaágyat, meg 10ért egy pelenkázó komódot, meg 10.000ert egy új kókuszmatracot, mert matracot nem veszünk használtan.
30.000 ft volt a babaszoba berendezése.
Babaruhák: amíg 2 hetente kinövi a gyerek a babaruhákat, biztos, hogy nem fogok m&s legújabb kollekciójaból venni neki babaruhát. Tökéletesen megteszi az 500-700 ftos pepco-s.
Ez amit ti itt leírtok, mind puszta rongyrázás, és nem a gyerek kényelmét, meg lelkifejlődését szolgálja, hanem a szülőkét.
37es és mennyi egy vödör mész meg egy üveg festék? És meddig tart egy ügyes apukának olyan szobabútort összerittyenteni hogy a füled ketté állna a láttán és nyugodtan oda tehetné a kommersz bútorod mellé.
Másrészt oké hogy 250 ezer a szülés, az én orvosom ennek ötödébe került, a város legjobb orvosa volt, a vizsgalatok amik szükségesek ingyen elvégzik, a fizetősekre nincs szükség. Az hogy te mindenre fizetsz és milliókat elköltesz ingyenesen igénybe vehető dolgokra...magánügyed, de nem ettől függ.
Egyébként az jut rólad eszembe mikor volt(van) almalé snassz dobozban, meg csicsásban. Egyik volt 50 forint, a másik 350. És gyártó mondta, tök ugyanaz a kettő, csak van aki jobban érzi magát ha 350 forintot fizethet az 50 forintos cuccért. És magyarázta az egyik ismerősöm milyen dolog már 50 forintos almalét inni....
,,37es és mennyi egy vödör mész meg egy üveg festék? És meddig tart egy ügyes apukának olyan szobabútort összerittyenteni hogy a füled ketté állna a láttán és nyugodtan oda tehetné a kommersz bútorod mellé."
Hogyne persze majd napi 10 òra fejlesztői munka utàn nekiàllnèk bùtort szerelni,teljesen èletszerű a dolog sőt ha màr ott jàrok felèpìtek egy hàzat is,komplett gàzt,vizet bevezetek sőt mèg tetőt is ácsolok kèt programkòd meg edzès között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!