Jó pénzügyi kultúrával, és energiabefektetéssel. Nem kell megvenni a 100 ezres babakocsit meg a tök felesleges 10 ezres szoptatós melltartót stb. Igazából bármit meg lehet úszni olcsón csak tájékozódni kell. Van csomó adok-veszek csoport facebookon olcsó cuccokkal, csomó alkalmazás ami segít megtalálni a legolcsóbb helyet ahol az adott termék kapható. Kismillió Youtube videó van arról, hogy mik azok a cuccok amiket mondjuk tök felesleges megvenni, vagy mi mivel helyettesíthető. Annyi, hogy észnél kell lenni és meg kell vizsgálni az opciókat mielőtt az ember vesz valamit.
Én ugyan szerencsésebb vagyok, én is jól kerestem mielőtt terhes lettem és a párom is egész jól keres. De megfogadtam, hogy nem fogok milliókat elcseszni babacuccokra tök feleslegesen. Pepcoban vagy Hádában párszáz forintokért tök jó ruhák vannak. Csomó dolgot használtan vettünk (babakocsi, gyerekülés stb).
Persze ahogy nő a gyerek lesznek még nagyobb költségek, de a legtöbb ember szimplán csak egyáltalán nem tudatos pénzügyileg, azért ekkora megpróbáltatás neki. Mondjuk ilyenek mint okostelefont venni a gyereknek.. Ugyan olyan tökéletes neki a 10 ezer forintos Kínából rendelt is. Meg ugyan olyan jó neki a vidéki egyetem is stb. 2 fizetésből is simán lehet egy normális életszínvonalat biztosítani a gyereknek, csak jobban meg kell nézni, hogy mi a legolcsóbb (de még mindig megfelelő) opció, és kicsit több keresgélést igényel egy-egy vásárlás.
Ugy hogy ha van sajat haz, tartotok allatokat, van kert ahol termesztessz zoldsegeket.
Na mag jar a csaladi potlek is.
Apam kicsivel a minimalber felett keresett, anyukam minimalberen volt es felneveltek engemet meg a tesomat.
Voltak otthon haziallatok, minden evben volt vetve a kertben, igy nem kellett mindig hust meg zoldseget venni a boltban.
Kajara fejenkent 30.000et siman lehet szamolni.
Ha egy reszet megtermeled magadnak akkor annyival elorebb vagy.
Hiába pontoztatok le néhány előttem válaszolót. Én is le leszek.
Mindent lehet csak akarni kell! Egyet értek azzal a válaszolóval aki irta, hogy nem mindenből a legdrágább kell. Mi sem voltunk jobb helyzetben. Mégis megvagyunk, a kislany meg pláne nem szenved semmiben hiányt. Annyi biztos, hogy az sokat segít ha van saját lakás, ház!
Nem lehetetlen!
Siman megoldhato
Nem kell az aktualis divat menten haladni ...
Nem kell extra.cucc a gyereknek
Ha jol neveled akkor nem.lesz anyagias
Kisbabanak tokmindegy a babakocsi a pelenke.marka
Valami legyen es ennyi
Nekik a szuleik szamitanak
Minket anyam nevelt egyedul - 4 gyerek
Tisztessegben felnottunk ami fontos volt arra jutott mindig
Jelenleg en nevelem egyedul a 3 gyerekem
Hal istennek nem kovetelozoek a gyerekeim es elfogadjak h a keveset kell beosztani... Szoval siman lehet normalisan de szerenyen felnevelni oket
Úgy, hogy nem veszel meg minden szart a gyereknek.
Mi megvettük az 50.000es elektromos babahintát. 1x nem ült benne a lányom.
Formabedobó, csörgőhegyek, tanulólaptop, kutyafüle, soha 1 játékkal nem játszott.
100.000 ftos babakocsi. 4 hónapig szenvedtem vele, a gyerek üvöltött benne 4 hónapig, aztan vettem egy hordozót használtan 20.000 ftér azóta hordozom a gyereket.
Amiket vettünk, és tenyleg szüksége volt rá a gyereknek:
-10.000 ft használt babaágy
-20.000 ft hordozó
-3500 ft a használt babaülés
-5000 ft a nagyobb babaülés
-kb 10.000 ft a gyógyszertári cuccok
-legzésfigyelőt, mellszívót, babamérleget béreltük
-ruhák: a nagyja pepco-s volt, kb az elején 5000 ft volt, utána havonta 2-3000 ft.
-pelenka+popsitörlőt az emagról rendeltünk pamperst, 12.000 ftért havonta.
Amiket az elején meg kellett venni az a 60.000 ftos anyasagi segelyből megvettük, utána a havi kiadást bőven fedezte a gyes+ csaladi.
3 eves koráig nem kerül olyan hű de sokba egy gyerek, utana pedig az anyuka el tid menni dolgozni.
Bőven el lehet tartani 1 gyereket 2 minimálbérből, 2-3 gyereket már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!