Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 2 minimálbérből hogy lehet...

2 minimálbérből hogy lehet gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 5. 00:16
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
68%

Finoman szólva Science-fiction...

De viccet félre téve, ha van saját lakás talán, szűkösen. Ha albérletet kell fizetni akkor még gyerek nélkül is necces...

Jönnek itt sokan, hogy ha nem veszel ájfont kilehet jönni. Nem kell itt semmi féle ájfon meg a többi szar az tény, csak menj már be bárhova, azt vásárolj össze egy családnak ebédre valót, mennyire elég az a pénz. Szerintem mindenfajta luxust mellőzve kb a kétszerese kéne alsóhangon, egy alap normális élet színvonalhoz.

2019. ápr. 5. 07:59
 12/47 anonim ***** válasza:
57%

Hát igen azért az Iphone meg a minimálbéren kívül még van egy jó nagy átmenet, ami egészségesnek mondható.

De amúgy mindenki abból él, ami adott neki, ha az 2 minimálbér akkor az.

Spórolósan, máshogy nem.

2019. ápr. 5. 08:23
 13/47 anonim válasza:
0%

Pénzből nem neveled a gyereked, max eltartod.

A neveléshez nem kell egy fillér sem.

Ott van példának az a rákkutató romafiú, apja munkanélküli, anyja háztartásbeli és felneveltek 4 gyereket. Kérdezd meg tőlük, hogyan kell jó gyereket nevelni. Pénz nélkül, egy cigánytelepen.

2019. ápr. 5. 08:37
 14/47 anonim ***** válasza:
69%
Édesanyámnak 1 minimálbérből sikerült minket felnevelnie, testvérem és én is egyetemet végeztünk, diákhitel nélkül.
2019. ápr. 5. 09:05
 15/47 anonim ***** válasza:
52%
A cigányok simán megoldják.
2019. ápr. 5. 09:18
 16/47 anonim ***** válasza:
38%

Ha be tudjátok osztani és dolgoztok, könnyen.

Nálunk minden sz*rt megkapnak a gyerekek, nem is tudnak úgy örülni. Tele vagyunk hasztalan kacatokkal. Egy nagyon jó fizetésből élünk, cserébe kevesebb a közösen eltöltött idő és talán a stressz is nagyobb.

Az a helyzet, hogy manapság q*va nagyok a luxusigények, csak tudnám hogy minek? :D Sokszor élvezni sem tudja az ember igazán amit megkeres, mert mindig több fog kelleni. Nem csak luxusban lehet élni. Nekem nagyon sok dolog hiányzik a "csóró" éveimből, amiket megvenni nem tudok.

2019. ápr. 5. 09:34
 17/47 anonim ***** válasza:
45%

Sehogy,persze nyomorogva szükősen meg ,,bocsi gyerekem nem mehetsz tanulni külföldre mert nincs pénzünk".

Pont sajnos ez lesz,nem is értem ki az ...om aki a semmire beszüli a gyereket.

Megcsinálni a legkönnyebb,de felnevelni.

Nem most még,mert okés még olcsón meg lehet úszni,azonban a speciális ételek amikkel még egészségesebb lehet a gyermek már zsebbe nyúlós.

Aztán nem ártana pénzt félretenni egyetemi tanulmányaira,nyelvórákra,sportra,akár lakásra a gyereknek,oktatására.

Ebbe nem értem miért nem gondolnak bele,felnevelni 18 éves koráig olyan 30 millió a gyerek,kb.

Aztán még oktatását nem is számoltam egyetememit.

Felelőtlen fajankók akik erre beszülik a gyereket,aztán egy lelki beteg valaki lesz,mert nem tud majd szép ruhákba se járni majd a csajok is szépek elküldik megalázzák,mert nem fognak rá se nézni az öltözködése végett,utána meg majd nézhetnek a szülei,hogy a gyerek utálja őket mivel ilyen nyomorba kell élnie,meg nem lehet nője sem mert átnéznek rajta.

2019. ápr. 5. 10:26
 18/47 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó te hülye vagy.

Ha szerinted csak annak kellene gyereket szülnie, aki tud lakást adni a feneke alá a gyereknek, fogadok te se születtél volna meg, de a föld is kihalt volna.

A szülőnek az a dolga, hogy megfelelő értékrendet adjon át a gyereknek és elindítsa az életbe.

Nem az, hogy hülyére gürizze magat, hogy a gyereknek minden a feneke alatt legyen, és neki csak bele kelljen ülnie a jóba.

Fogadok, hogy egy 16 éves kisgyerek vagy, akinek a szülei nem tudtak lakást venni, meg gucci ruhákban járatni, és most a szerencsétlensegedet arra vetíted ki, hogy neked nem toltak a feneked alá mindent.

Nekem se vettek lakást a szüleim, turis ruhaban jártam, az egyetemet, jogsit, mindent magamnak fizettem, de nem lettem lelkisérült, van egy gyönyörű gyerekem, és egy férjem, és baromi hálas vagyok a szüleimnek, hogy erejükön felül mindent megadtak nekem, amit csak tudtak, és rendes embert neveltek belőlem.

2019. ápr. 5. 10:45
 19/47 anonim ***** válasza:
33%

ÉN nem azt mondtam a feneke alá kell rakni mindent, én se adnék, DE és itt egy nagy DE.

Két minimálbéres nem tudom mit tudna megtanítani a gyerekének,mivel most nem lenézés de semmit se értek el az életben.

Szerinted miért szül az értelmiségi kevés gyereket vagy nem szül a szegények meg miért szülnek?

Na erre valaki válaszoljon.

Nem vagyok 16 éves utolsó,hanem 32 éves férfi vagyok,nagyon komoly felelősség tudattal,karrierrel mögöttem,a belem kitaposom mindennap a sikerért.

Na most két minimálbéres milyen mindsetet fog adni egy gyereknek,oké kitűnhet persze de nagy átlagban ha nem éles eszű a gyermek akkor átveszi a ,,lúzer-mindset"-et elnézést.

Én ha lenne vagy ha akarnék gyereket akkor meg pláne úgy építem az életemet,hogy megfelelő szakmám legyen amivel tisztességesen sokat kereshetek, mert akkor ezzel is lenne egy mindset amit a gyereknek át adnék,plusz szépen felépíteném az életét és nem a vakvilágba a semmire.

Plusz nézd meg mik mennek átlag családokban,vita,üvöltözés,veszekedés, nincs pénz,nem tudnak sehova elmenni,ezzel megint beszopja a gyerek mert lelkileg károsodik plusz mivel nincs pénz élményeket se tud szerezni.

Tehát nem a ,,feneke alá mindent" hanem tisztességesen f_sza csávó legyen igenis megfelelő szülőknek kell és szabad csak szülni.

Mondom nézzétek meg kik potyogtatják a gyerekeket.

Nem az IT managing director a Morgan Stanleynél,mert aki értelmiségi az hatvanszor átgondolja.

2019. ápr. 5. 10:52
 20/47 anonim ***** válasza:
63%

Ahha szóval a te tematikád alapjan az én gyerekemnek nem kellett volna megszületnie. Ugyanis:

24 evesen, egy okj-s szakma utan egyből terhes lettem, tervezett gyerek volt, de gondoltuk úgysem fog elsőre összejönni. En csak csaladi pótlekot+ gyest kapok, a férjem fizetése kb 160ezer ft. Emellett albérletben élünk.

A 14 hónap alatt mindketten leraktuk a jogsit, a férjem belekezdett az egyetembe munka mellett, én is belekezdtem gyerek mellett.

Szóval, nekünk a jelenlegi bevételünk, nem éri el a 2 minimálbért sem, viszont ki tudja hol fogunk tartani pár év múlva.

Mindezt szimpla önerőből, ugyanis egyik oldalról sem tudnak minket támogatni.

Se a szüleim, se a férjem szülei, se mi nem veszekedtünk soha a pénz miatt.

Hétvégén kimegyünk a parkba piknikezni, mert a gyerek NEM AKAR játszóházba menni.

Borzasztóan felszínes vagy, és nálad minden csak a pénz körül forog.

Nem csak az tud jó példát mutatni, aki degeszre keresi magát, sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben.

Arról nem is beszélve, hogy nálad csak 2 véglet van: valaki vagy nem szül gyereket, vagy 4 gyereket szül a nyomorba.

En sem értek azzal, mikor a semmire szül az ember 4-5 gyereket, de hogy 1 gyereket ne lehessen tisztességesen felnevelni 2 minimálbérből, az hatalmas hülyeség.

2019. ápr. 5. 11:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!