Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Értem én, hogy szárnyal a...

Értem én, hogy szárnyal a gazdaság, de az 1200. - Ft nem sok egy kicsit egy kenyérlángosért a Vörösmarty téri vásárban?

Figyelt kérdés
A héten volt szerencsém ellátogatni az idei karácsonyi vásárba, a budapesti Vörösmarty térre. Minden évben kimegyek, mert tényleg nagyon szép vásár, jó a hangulat és a környék is ilyenkor tele van élettel, jobban, mint máskor. Nem vagyok egy olyan típus, aki a fogához veri a garast, ha az ételről van szó, mivel enni mindannyiunknak kell, viszont amikor az árakat megláttam, enyhén szólva elképedtem. Mi kerül egy kenyérlángosban 1200.- Ft-ba, amikor 2-3 éve még közel feleannyi volt? Ezt valaki megmagyarázhatná nekem. Nem arról van szó, hogy nem tudom kifizetni, de miért fizessek érte annyit, amennyit tudom, hogy nem ér? Vagy már ez a vásár is a külföldiek lehúzásáról szól és nem arról, hogy együtt ünnepeljen kicsi és nagy, mindenki aki magyar? Hova süllyedünk még?? 34/F

2018. nov. 23. 15:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
21%
En ia ki vagyok akadva, rohadt kapitalistak, nem mehetek el egy 2 honapos ausztral körútra, jajj szemetek.
2018. nov. 23. 19:34
 32/63 A kérdező kommentje:
Egyszerűen el vagyok veszve a kommentek láttán, komolyan remélem, hogy ez csak egy rossz álom. Őszintén remélem, hogy nem ilyen az emberek többsége, hanem egy kicsit együttérzőbb. Még mindig nem értitek a lényeget. Itt elvekről van szó, hogy jóérzésű embernek el megy a kedve mindentől ilyen árakat látva. Ti nem tudjátok milyen érzés úgy bóklàszni a bódék között, hogy ezt sem engedhetem meg magamnak, meg azt sem, mert túl drága. Én évek óta nem éltem át ezt szerencsére, de volt benne részem. És tudjátok mit éreztem? Hogy egy nagy senki vagyok. Egy nulla. Legalábbis a többi emberhez képest. És sokan érzik ezt most is, csak eltitkolják, mert mi egy olyan szegény országban élünk, ahol a szegénység szégyen, a szegénységről nem beszélünk és ami még ennél is rosszabb, hogy a szegénység Magyarországon bűn. Abból, hogy a kommentek többsége a haràcsoló eladókat védi, hogy "jajj szegények, a bérleti díj, meg az ilyen, olyan költségek", remekül lehet következtetni a mai uralkodó felfogásra. Mondok én valamit. Ha nem hozna nekik ez az üzlet busás hasznot, nem csinálnák. És ezt mindenki tudja. Majd pont elhiszem, hogy itt nem úgy vannak leosztva a helyek politikai ismerettség alapján, mint ahogy a pàlyàzatok meg vannak bundàzva. Nehogy már megsajnàljam az árusokat, mert ott áll a hidegben, néhány hétig, utána ha akar, egész télen nem dolgozik, annyit össze szed ezzel. És ha felmentek a bérleti díjak? Létre kell hozni egy szakszervezetet és addig harcolni, amíg kedvezőbbek lesznek a feltételek. Vagy nem kell csinálni. Lehet mást is dolgozni. Persze mit is akaron én egy olyan országban, ahol a túlàrazàs megszokott dolog, lásd közbeszerzések. A kommentek nagy része remekül leképezi a társadalom egészét. Az a baj, hogy nálunk mindig minden fordítva, a normálistól eltérően, épp ellenkezőleg van. Mindig egy kisebbséghez kell alkalmazkodni a többségnek. Lásd politikusok vs. választó polgárok, árusok vs. vàsàrlók. Remélem egyszer beköszönt a változás szép hazànkban is.
2018. nov. 23. 20:04
 33/63 anonim ***** válasza:
71%
Zsenikém, ha neked nem tetszik hogy ilyesmit nem engedhetsz meg magadnak, akkor válts munkát és keress vele többet! Ja, hogy ez nem így megy? Hát az árusoknak sem...
2018. nov. 23. 20:45
 34/63 A kérdező kommentje:
Zsenikém tanulj meg szöveget értelmezni. Az a múltban volt. Most már jobban élek, de akkor sem fogom szórni a pénzt túlárazott dolgokra. Viszont remélem Te megveszed helyeztem is. Ezúton is jó étvágyat kívánok hozzá.
2018. nov. 23. 20:57
 35/63 anonim ***** válasza:
61%
En azt nem ertem hogy ez miert zavar teged... Eleg nyomorult eleted lehet...
2018. nov. 23. 20:58
 36/63 anonim ***** válasza:
52%

Igen, nyilván mindenki más a hülye, te akkor is helikopter vagy, kérdező! :D

Nyugi, felfogtuk hogy fingod sincs mennyi költséggel jár már csak a helybérlés is egy árusnak, hogy ötleted sincs hogy a kereslet és a kínálat aránya hogyan határozza meg az árat, de komolyan, ha már egyszer így beégetted magad, miért kell még erőltetni is?

Mellesleg semmi magyar nincs ebben. Egy ideig Ausztriában éltem, most németben, egy rendezvényen ugyanúgy meg kell fizetni a pluszt a helyért, a hangulatért, stb, bárhol is vagy. Jó reggelt, üdvözöllek a való világban!

2018. nov. 23. 21:06
 37/63 anonim ***** válasza:
28%
Sajnos vége a szovializmusnak:(
2018. nov. 23. 21:13
 38/63 A kérdező kommentje:
Örülök! Én legalább ki merem mondani, amit mások nem. Hidd el, nagyon sokan az én véleményemen vannak. A való világ jövőre fog beköszönteni, kérlek járj majd nyitott szemmel, ami az árakat illeti. Csak megsúgom, sok minden nem fog majd tetszeni.
2018. nov. 23. 21:14
 39/63 A kérdező kommentje:
#37 Nem mondom, hogy jobb volt a szocializmus, de a mostani rendszer is több sebből vérzik. Szó ami szó, a jóléti államtól olyan messze vagyunk, mint Makó Jeruzsálemtől. Főleg addig, amíg ilyen zsenik vannak a többségben, mint az előtted szólók...
2018. nov. 23. 21:22
 40/63 anonim ***** válasza:
73%

"Hidd el, nagyon sokan az én véleményemen vannak"

Tudjuk, sajnos sok az ostoba ember, aki azt hiszi, hogy ha követelőzik, akkor valahogy mágikusan felborul a gazdaság. De valahogy hosszútávon életképes alternatívát soha senki nem tudott még kitalálni. Ezen azért gondolkodj egy kicsit, már ha ilyesmi nem esik nehezedre!

2018. nov. 23. 21:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!