Értem én, hogy szárnyal a gazdaság, de az 1200. - Ft nem sok egy kicsit egy kenyérlángosért a Vörösmarty téri vásárban?
Mi ebben a süllyedés? Az árakat mindig is a kereslet-kínálat határozta meg. Ha elegen kifizetik ezt az árat, hogy kitermelje belőle a költségeit és még nyereséget is hozzon, akkor minek adná olcsóbban?
Az pedig teljesen értelmetlen hogy ettől meglopva érzed magad. Senki nem kényszerít hogy ha te éhes vagy akkor pont azt a kenyérlángost kell megvenned.
"Tudjátok lehet, hogy én és Ti meg tudjuk venni, de ez a magyar lakosság felére nem igaz. Nekem ezzel van bajom..."
Te milyen mesevilágban élsz? Egy árus nem valami jótékonysági munkás akinek szent küldetése hogy minden ember kenyérlángoshoz jusson. Gyorsan be is csődölne egy árus aki úgy gondolkodna, ahogy te elvárod.
Hogy dunsztod sincs a piac működéséről, az nem baj, sok embernek nincs. De hogy a tudatlanságodra alapozva hőbörögsz, az elég ciki...
#23 Így igaz!
#24 Azért luxus kategóriás ruházati termékekkel ne hasonlítsuk össze az élelmiszereket. Oda tényleg nem megyek be, ha látom a kirakatban, hogy nem az én pénztàrcàmhoz való, mint ahogy nem megyek be egy Bentley szalonba sem (még egyelőre). Viszont átmehetek egy másik üzletbe, ahol 20.000.- egy farmer és 40.000.- egy kabát. Itt ebben a vàsàrban viszont csak 1200.- Ft a lángos, alatta nem kapsz, legalábbis én nem láttam. Ez a különbség, hogy itt a hangulatot és a Karácsonyt, mint ünnepet hasznàljàk fel arra, hogy arcàtlanul drágán adják a termékeiket. Nem erről kellene szólnia egy ünnepi vàsàrnak.
#25 De, azt is sokallom és idén azt sem veszek. Mondjuk alkoholt sem nagyon iszom, de sajnálom azt, aki szeretne, de nem teheti meg.
#26 Értek a gazdasághoz amennyire kell, hidd el. Neked is azt tudom mondani, mint a 24. kommentelőnek, hogy nem erről kellene szólnia egy ünnepnek. A 600 %-os haszonkulcsot nem indokolja semmi. Nem egy Karácsony alatt kell meggazdagodni, mert jövőre még a külföldi sem fog eljönni ide. A tendenciát nem látjátok, hogy ha így megy, akkor két év múlva meg 2000,- lesz, utána meg semennyi, mert nem lesz vásárló. Persze amíg én meg tudom venni, addig kit érdekel a másik, aki nem engedheti meg magának, igaz??
Ha majd egyszer utána jársz , hogy mi minden kell ahhoz és az mennyibe kerül efy ilyen kitelepülő kenyerlangososnak, akkor nem fogod sokalni hanem, lehet hogy Te fogsz panaszkodni, hogy így is épp hogy csak megéri.
Süthetsz otthon is magadnak meg es kijon a darabar 100 Ft-ra csak épp ahhoz se haccp, se szakkepzett munkaerő, se kémiai kockazatbecsles sem oktatási anyag, sem e.ü. kiskönyv, hasznàltolaj kezelés nem kell mint kötelező költség, de bázis telephelyre soncs szükséged, ahonnan kitelepülsz ( tehát még egy "helypénzes " háttér üzlet, vagy olyan haccps, előkészítős hely kell amire megkapod a nebihtol a külön engedélyt hogy onnan és milyen feltételek mellett kitelepülsz.) Alkalmazott és annak bérköltsége hiszen Te egymagad ételt készíteni , az előkészített alapanyagot hordani kasszàzni , stb egyszerre nem fogsz tudni 2 óránként meg bezárni tiltaná a vásári házirend is ( meg van szabva mikor és hol mozoghatsz az áruszállítás soran napközben, amelett hogy életszerű sem lenne.
Így könnyen kijön, hogy miért annyi az annyi. Vidéki nagyvarosban nem "kéthónapos" mint Pesten hanem 3 hétre 650.000 a helypénz Adventi vásárra.Nyaron 10.000-es rendezvényre 3 napra volt 250.000. Szoval az 1,5-2 millió itt sem lehetetlen 6 hétre .Ezt pedig csakúgy, - mint a zserbó a Gerbaud cukrászdában is,- magasabb darab árral tudja csak elérni a fedezeti pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!