Értem én, hogy szárnyal a gazdaság, de az 1200. - Ft nem sok egy kicsit egy kenyérlángosért a Vörösmarty téri vásárban?
És megkérdezted tőle, hogy a Vörösmarty téren mennyi a bérleti díja naponta? És megkérdezted, hogy azt a napi 10 ezer ft-ot, amit az eladónak kifizet, azt miből teremti elő? És akkor még az adóról nem beszéltem.
Ne értsd félre, nem fogom a pártját nekik, de olyan iszonyat bérleti díjakat kérnek az önkormányzatok (gondolj csak a lkaásbérleti díjakra), hogy a vállalkozó gebed bele.
Lehet, hogy helyet kibérelni -Addig nem más áll ott és árul vagy bármi mást csinál
Meg hogy legyen rendesen bevétele; keresni, kaszálni is akar rajta valamennyit
Vagy nem gondolná népszerűnek, és akkor ha keveset vesznek belőle, az is kompenzálja; mert nem lenne jó veszteségesnek lenni. Pl kimegy a hidegbe lángost árulni, ha nem fogy, még akkor is ki kell fizetni a bérlést a bódénak
Vagy pedig lehet azt gondolja olyan finom ez megér annyit
Lehet arra apellál, hogy majd úgyis megéhezel/ megkívánod, úgyis eszel, úgyis veszel. Talán lehet, hogy mert jó az illata csalogató is, meg mégiscsak lángos, ami fincsi, szeretik az emberek.
Szal sztem ilyesmi okok lehetnek. Bepróbálja, hátha összejön neki a jó üzlet. Itten szegény emberek élnek.
Nem, nem a "külföldiek lehúzásáról" szól és nem, nem "süllyed" sehová semmi.
Nem kell megvenni, ha nem akarod, nincs rá pénzed, stb. Ha nem venné meg senki, nem ennyiért adnák, de megveszik. Szabadáras,mint Pozsonyban, Prágában, Bukarestben, Zágrábban, és mindenütt.
Nem szégyen, nem jelent semmit.
6
Karácsonyi vásárban enni vagy levegőt venni messze nem ugyanaz a kategória. Az előbbi választás, az utóbbi szükséglet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!