Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Értem én, hogy szárnyal a...

Értem én, hogy szárnyal a gazdaság, de az 1200. - Ft nem sok egy kicsit egy kenyérlángosért a Vörösmarty téri vásárban?

Figyelt kérdés
A héten volt szerencsém ellátogatni az idei karácsonyi vásárba, a budapesti Vörösmarty térre. Minden évben kimegyek, mert tényleg nagyon szép vásár, jó a hangulat és a környék is ilyenkor tele van élettel, jobban, mint máskor. Nem vagyok egy olyan típus, aki a fogához veri a garast, ha az ételről van szó, mivel enni mindannyiunknak kell, viszont amikor az árakat megláttam, enyhén szólva elképedtem. Mi kerül egy kenyérlángosban 1200.- Ft-ba, amikor 2-3 éve még közel feleannyi volt? Ezt valaki megmagyarázhatná nekem. Nem arról van szó, hogy nem tudom kifizetni, de miért fizessek érte annyit, amennyit tudom, hogy nem ér? Vagy már ez a vásár is a külföldiek lehúzásáról szól és nem arról, hogy együtt ünnepeljen kicsi és nagy, mindenki aki magyar? Hova süllyedünk még?? 34/F

2018. nov. 23. 15:40
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
83%

Ezek az események az árusoknak nem az ünnepről szólnak, hiszen kint ácsorognak napi 12 órát, hanem tisztán az üzletről. Neked szól az ünnepről, ezzel nincs is baj.

Az árakkal egyrészt a külföldiekre, másrészt az olyan magyarokra apellálnak, akik "ha már egyszer eljöttünk az évben, akkor már csak megeszünk egy lángost" alapon mégis kifizetik.

Hogy ebből a haszonból mennyit vesz le az önkormányzat (sokat, de még így is nagyon megéri), meg hogy milyen költségei vannak az eladóknak, mennyire szezonális a munkájuk, az már más kérdés. Mindenki boldogulni szeretne, kihasználni a lehetőségeit. Én sem adnám 800-ért, ha majdnem ugyanannyian megveszik 1200-ért is, mert csak magammal szúrok ki.

Ez a mennyit ér kérdés pedig abszolúte szubjektív, mert nem a termék bekerülési költségét kell nézni, hanem az élményt is és rengeteg egyéb tényezőt. Neked nem éri meg, egy külföldinek pedig lehet, hogy szuper vétel, mivel te meg tudod sütni otthon a konyhádban is, ő meg nem.

2018. nov. 23. 16:23
 12/63 A kérdező kommentje:
Így van, felteszem 800.- Ft-os áron is bőven megérné. Nekem egyszerűen nem lenne képem ennyiért adni...
2018. nov. 23. 16:32
 13/63 anonim ***** válasza:
92%

soknak sok de nem kötelező megvenni

az iphonért is sok a félmillió

2018. nov. 23. 16:37
 14/63 anonim ***** válasza:
81%
Figyu te dilgid hogy megveszed e vagy nem, mivel nem komminuzmus van annyiért adja amennyiért akarja, kar ezen hisztizni
2018. nov. 23. 16:38
 15/63 anonim ***** válasza:
77%

Na jó, akkor már, ha szörnyülködni akarsz, kérdező, akkor inkább azon szörnyülköj, amin és is valamelyik nap:

VI. ker-i étterem, nem a belváros, már inkább kicsit a liget felé és a paprikás csirke nokedlivel, na, mennyibe kerül??? Na??? 2.590 ft!!!!

"DE MIÉRT????" Kérdezné a reklámbeli Ábel :D

Egyszerű - nem megyek be. Amúgy ott is a helyet kell megfizetni, meg a szakácsot, stb

2018. nov. 23. 16:40
 16/63 anonim ***** válasza:
96%
Szabadáras termék . A 800Ft ára alatt van mert nem a termék a drága hanem a helypénz az adó a melós . Ha levinné nem vinnék többen és a környék lángosos büfés gengjei balhéznának . Budai vár és ez a tér napi 100 ezreket előre foglalva 1,5 milliót kér .
2018. nov. 23. 17:00
 17/63 A kérdező kommentje:
Értem, tehát akkor minden rendben is van ezzel. Komolyan nem értelek benneteket, hogy ezen Ti nem háborodtok fel. Remélem egyszer elmentek majd csalàdostul és akkor ràjöttök, hogy ha majd a gyerek megszólal, hogy "apa légyszi ezt vedd meg nekem, meg azt és ott azt is", mert éhes, szomjas, szeretne egy vàsàrfiàt is mondjuk és ott hagysz 20.000.- Ft-ot, amikor ennek a felét megtarthattad volna, mondjuk egy számlát be tudtál volna fizetni belőle, hogy fog ez esni... Itt elvekről van szó. A kedves árus meg nem tudom, hogy mit szólna hozzá, ha mondjuk egy autószerelő, akinek ő eladta a lángost arany áron, a következő héten háromszoros árat számolna fel az olajcseréért. Csak úgy karácsony alkalmából.
2018. nov. 23. 17:02
 18/63 Koplárovics Béci ***** válasza:
91%
Semmi köze a gazdaságnak ahhoz, hogy mi mennyibe kerül egy felkapott helyen. Nyilván összeadod az alapanyagokat, a töredékébe kerül. Nyilván akkor is marad rajta haszon, ha beleszámolod a bérleti díjat is. Ha nem tetszik, viszel otthonról kaját, vagy eszel párszáz méterre onnan.
2018. nov. 23. 17:08
 19/63 kreténpali ***** válasza:
36%
Rengeteg külföldi van, és kiszorítanak az életterünkből, én ezen háborodom fel. Persze az árusok is sz4rháziak, mert tudják, hogy végtelen mennyiséget el tudnak adni, de nem tudnak végtelen mennyiséget előteremteni, ezért nem csak drágán árulnak, de szart is.
2018. nov. 23. 17:08
 20/63 kreténpali ***** válasza:
21%
Ha valaki nem értené, ha nem várod meg ameddig megkel majd megsül a tészta, akkor szar lesz, de ezzel időt nyernek. Még, ha a szakértelem meg is lenne.
2018. nov. 23. 17:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!