A tudtom nélkül nem jelentett be a munkahelyem?
2013 óta dolgozom a munkahelyemen, és ma intézkednem kellett egy ügyben a NAV-ban, ahol közölték, hogy 2017 január óta nem vagyok bejelentve. Teljesen kiborultam, nem tudtam elérni még a munkaügyi vezetőt.
Járt valaki így? Joggal feltételezem, hogy ez nem lehet hiba/véletlen? Mit lehet utólag tenni? (Nyilván elhuzok innen a ptsába, de ezen túl.)
És az sem tűnt fel, hogy nem kapsz év elején M30-as igazolást a munkáltatótól???
Mert azt mindenkinek KÖTELES kiadni, mindegy, ki készíti a bevallást.
De, lényeges!
Mert mint írtam, a munkáltatónak KÖTELESSÉGE kiadni!!! Akkor is, ha otthonról dolgozol!
Szóval te is mulasztottál, mert nem érdekelt, hogy sem bérpapírt, sem M30-t nem kaptál. És az adóbevallással sem foglalkoztál.
A munkaügyön jelentheted a céget. Ennyit tehetsz.
Persze, rögtön tegyen bejelentést.
Meg se próbálja tisztázni, hogy mi van..
Össze vissza írkál, az se biztos, hogy klasszikus munkaviszonyban van, lehet bedolgozó, megbízási jogviszonyos.
Az nem furcsa, hogy "2013 óta dolgozom a munkahelyemen" "közölték, hogy 2017 január óta nem vagyok bejelentve" és a kérdés: "A tudtom nélkül nem jelentett be a munkahelyem"
Folyamatos munkaviszonynál nem kell mindig bejelentgetni.
Arra sem írt semmit, hogy az orvos miért nem szólt, hogy piros lámpája van. Pedig "A doktornő meg kiállította az igazolást, ahogy minden évben"
Meg ez is:
"Jelenlétit írtam" "itthonról dolgozom"
Kezd a kérdező kicsit belezavarodni a történetébe.
"a fizetésemet ugyanúgy kaptam mint korábban, a cég számlájáról munkabér címszóval"
Persze, feketén dolgoztatják, de a céges számláról utalnak neki munkabért. Egy cég se ilyen hülye.
Aztán: "Nem voltam orvosnál" de: "A doktornő meg kiállította az igazolást, ahogy minden évben"
Nem kicsit ellentmondásos.
Ügyfélkaput meg nem hajlandó nyitni. Ugyan miért? Sec perc alatt konkrétumok lennének a kezében.
Vagy sáros a kérdező, vagy csak kamuzik.
Majd ír arra is valamit, hogy mit mondtak a kormányhivatalban a feljelentéskor.
ja, ha már úgyis ott jár, ügyfélkaput is nyithatna egyúttal.
Nem kamuzok, értelme nem tudom mi volna, annyira nem izgalmas a sztori, de kabe az a legkisebb gondom, hogy ezt gondolod. Be voltam jelentve, de egyszercsak a munkaberem utalásan kívül, ami nekem ugyanúgy jött továbbra is, semmit nem fizettek be 2017 januártól. A NAV szerint megpróbáltak kijelenteni 2016 decemberében, de elhibáztak.
Ügyfélkaput nyitni lehet, de nem kötelező. A doktornő a távollétemben állította ki, mert anyám is hozza jár, vele küldte el.
Mindegy, most baj van, mert a munkáltató szivozik.
Az igaz, hogy ügyfélkaput nem kötelező nyitni (habár a te érdekedet szolgálná, ha igaz a történeted), de ugyan áruld már el, miért ódzkodsz ennyire tőle?
Viszont az orvosnak kötelező a jogosultság ellenőrzés akkor is, ha nem a beteg hozza el a kiállított papírokat.
Szóval itt már megint csúsztattál egy kicsit.
Mint ahogy afölött is nagyvonalúan átsiklottál, hogy milyen jogviszonyban dolgoztál és miért kellett jelenlétit írnod, ha otthonról dolgoztál.
Nem tudom, miért ódzkodom. Valahogy rossz érzésem van tőle. De meg fogom lépni.
Nem csúsztattam, nem tudom, miért sértegetsz. A doktornő kiállította, én is azt gondolnám, hogy jelez a gépe, de sajnos nem értek annyira a dolgokhoz mint kene (ettől most szenvedek is), de tény hogy kiállította.
Az elején bejártam és írtam a jelenletit, de olyan jellegű munkám van, hogy otthonról is meg tudtam oldani. A közelben lakik egy munkatársam, akivel időnként beküldtem a jelenletiket és/vagy e-mailen jeleztem hogy volt-e szabim.
Bejelentett munkaviszonyban voltam, munkaszerződéssel, teljesen szabályosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!