Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Felmondanék, de hogyan? Mikor?

Felmondanék, de hogyan? Mikor?

Figyelt kérdés
A párommal már sajnos két éve kényszerülünk távkapcsolatban élni, amivel kapcsolatban mindketten érezzük, hogy nem jó. Próbáltam abban a városban munkát találni, de több szempontból is egyenlő a lehetetlennel. Főként azért, mert már a próbanap körnél elbukom, mivel nagyon nehéz megszervezni az odajutást (szabadnap stb.) A trénerem mondta egyszer, hogy ha nem teszünk érte, rámehet a kapcsolatunk. Majd egy nap olyan területen kaptam lehetőséget, amiben még életemben nem dolgoztam, nincsenek meg hozzá a szükséges háttérinfók, de felvettek, mert bíztak a képességeimben. A főnököm tudott a kapcsolatomról és aggódott is, hogy egy nap emiatt felrúgok mindent. Biztosítottam arról, hogy a párom nem húz vissza, sőt támogat, hogy egy ilyen jó helyen legyek. Az első nap nagyon ki voltam borulva, de aztán valahogy-úgy ahogy-kezdtem csinálgatni. Napi szinten elvagyok a munkával, de vannak részei, amik még mindig nem mennek. S ezek elég kardinálisak. Próbáltam tanulni az elődömtől, de mindig volt valami, amitől nem bírtunk leülni és szépen átnézni. Mindig rohanni kellett, határidő, ő jobban érti, gyorsabban csinálja és az én kezemből ki volt véve a munka. Hiába vagyok ott hosszabb ideje, nem érzem, hogy elsajátítottam volna. A kolléganő távozásával egy teremtett lélek sincs azon a helyen, aki nekem érdemben segíteni tud. Közben a párom megbukott egy nagyon fontos vizsgán, ami lelkileg teljesen összetörte. Tudom ez nem a világ vége, de számára több okból is az. Most az az ember, akinek eddig senkire és semmire nem volt szüksége annyira karakán volt, aki engem bátorított és optimizmusával segített, retteg a holnaptól. Nem merte konkrétan kimondani, nehogy önző dolgot kérjen, vagy gátoljon az életemben, de lényegében arra kért, hogy költözzem hozzá legalább erre a szemeszterre. Úgy érzem, hogy most van az a pillanat, amikor még van lehetőségünk és lépnünk is kell vagy tényleg rámegyünk. November közepe óta vagyok itt, február 17-ig szól a próbaidőm, viszont márciusig van szerződésem. Szerettem volna február végéig maradni, de nem szeretnék még egy hónapot maradni. Nem merek felmondani, mert nem akarok kitolni velük és a munkahelyemre úgymond nem panaszkodhatok. Nem hivatkozhatok arra, hogy alkalmatlan vagyok ráadásul most már kapcsolati válságban szenvedek, pedig ez az igazság.. Valószínűleg az azonnali hatályú felmondást sem járható út számomra. Mit tehetek, hogy kicsit jobban jöhessek ki a helyzetből?

2018. febr. 5. 01:09
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Most mire várod a választ? A magánéleti gondod oldaláról közelítsük meg, vagy munkajogi szempontból?

Én a munkajogi vonalat veszem elő: Próbaidő alatt azonnali hatállyal, indoklás nélkül bármikor felmondhatsz. Ez annyit jelent, hogy még a próbaidő tartama alatt kell a felmondást közölni a munkáltatóval, mert ha utána közlöd, akkor az már nem próbaidő alattinak minősül. A közlés akkor valósul meg, ha az írott felmondásod átadod a munkáltatói jogkör gyakorlójának. 2 egyező példány, az egyiket dátummal ellátva átveteted vele (ez marad nálad). Amint átadtad, már "mehetsz" is. :)

2018. febr. 5. 05:11
 2/2 anonim ***** válasza:
50%

"Hiába vagyok ott hosszabb ideje, nem érzem, hogy elsajátítottam volna... November közepe óta vagyok itt"

Hát bocs, de nekem a 2 és fél hónap - mert közben ünnepek is voltak - egyáltalán nem tűnik "hosszabb ideje", a hosszabb idő alatt általában nem 2-3 hónapot értünk, azt hittem, már legalább egy éve ott vagy.

"február 17-ig szól a próbaidőm, viszont márciusig van szerződésem"

Ezt nem nagyon értem... Határozott idejű szerződésed van, ami alatt most még próbaidős vagy, de próbaidő lejárta után 11 nappal a szerződésed is lejár (febr 28?)

"Szerettem volna február végéig maradni, de nem szeretnék még egy hónapot maradni. "

3 hétről beszélünk - mindjárt vége a februárnak :-)

Végezetül nem tudom, hogy miért írod, hogy nem hovatkozhatok... Szerintem az lenne a normális és tisztességes, hogy elmondod a főnöködnek - aki amúgy is bízik benned, hogy ez és ez van, szeretnél elmenni de vele sem akarsz kitolni.

Max ott maradsz 3 hétig még - azt azért nyilván a barátod is kibírja.

De valóban első is jót írt: a próbaidő alatt egyik napról a másikra is felmondhatsz - de én mindenképpen előbb a megbeszéléses utat javaslom (a főnökkel).

2018. febr. 5. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!