Felmondanék, de hogyan? Mikor?
Most mire várod a választ? A magánéleti gondod oldaláról közelítsük meg, vagy munkajogi szempontból?
Én a munkajogi vonalat veszem elő: Próbaidő alatt azonnali hatállyal, indoklás nélkül bármikor felmondhatsz. Ez annyit jelent, hogy még a próbaidő tartama alatt kell a felmondást közölni a munkáltatóval, mert ha utána közlöd, akkor az már nem próbaidő alattinak minősül. A közlés akkor valósul meg, ha az írott felmondásod átadod a munkáltatói jogkör gyakorlójának. 2 egyező példány, az egyiket dátummal ellátva átveteted vele (ez marad nálad). Amint átadtad, már "mehetsz" is. :)
"Hiába vagyok ott hosszabb ideje, nem érzem, hogy elsajátítottam volna... November közepe óta vagyok itt"
Hát bocs, de nekem a 2 és fél hónap - mert közben ünnepek is voltak - egyáltalán nem tűnik "hosszabb ideje", a hosszabb idő alatt általában nem 2-3 hónapot értünk, azt hittem, már legalább egy éve ott vagy.
"február 17-ig szól a próbaidőm, viszont márciusig van szerződésem"
Ezt nem nagyon értem... Határozott idejű szerződésed van, ami alatt most még próbaidős vagy, de próbaidő lejárta után 11 nappal a szerződésed is lejár (febr 28?)
"Szerettem volna február végéig maradni, de nem szeretnék még egy hónapot maradni. "
3 hétről beszélünk - mindjárt vége a februárnak :-)
Végezetül nem tudom, hogy miért írod, hogy nem hovatkozhatok... Szerintem az lenne a normális és tisztességes, hogy elmondod a főnöködnek - aki amúgy is bízik benned, hogy ez és ez van, szeretnél elmenni de vele sem akarsz kitolni.
Max ott maradsz 3 hétig még - azt azért nyilván a barátod is kibírja.
De valóban első is jót írt: a próbaidő alatt egyik napról a másikra is felmondhatsz - de én mindenképpen előbb a megbeszéléses utat javaslom (a főnökkel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!