Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha gyes alatt felmondanék...

Ha gyes alatt felmondanék mert már nem megyek vissza a munkahelyemre a cégnek ki kell e fizetnie a felhalmozott szabadságot?

Figyelt kérdés
2011. jan. 18. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen.
2011. jan. 18. 14:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem meg azt csinálná, hogy ragaszkodna a felmondási időhöz, és az alatt kiadná a szabidat. Közvetett tapasztalatból mondom.
2011. jan. 18. 15:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt is teheti. És akkor mi akülönbség acég szempontjából? Igy se dolgozik, igy is pont annyiba kerül a cégnek, nem? Szóval ennek van valami jelentősége a cég szempontjából, hogy azonnal szerződést bont és kifizeti a bennmaradt szabit, vagy a felmondási idő alatt letölti a szabit és ezért fizeti ki a cég?
2011. jan. 18. 15:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Hogyne lenne

Pl. minden cégnek az a jó, ha minél később fizet, mivel ha így mondjuk 30 nappal később kell fizetni, addig a cég forgathatja a pénzt, befektetheti, kamatoztathatja, stb.

A munkavállaló pedig ha még nincs elbocsájtva az előző (8 órás teljes) munkájából akkor nehezen jelenthető be másik 8 órás teljes állásba.

2011. jan. 18. 15:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, én már másodjára csináltam ezt. Ki kell fizessék az abban az évben megmaradt szbadságaidat amikor elmentél szülni, valamint a következő teljes évre járó szabit. Viszont az azt követő év szabijait csak akkor adhatná ki (vagyis fizethetné), ha visszamennél hozzájuk dolgozni. Tehát én 2008-ban szültem, arról az évről 8 nap szabim maradt, 2009-ben 25 nap járt, ezt is kifizették, de 2010-re nem járt semmi, így kaptam összesen 200 ezer Ft-ot, mivel pótlékokat meg ezeket nem fizetik és a juttatásokat sem (kajajegy stb.).
2011. jan. 18. 16:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Jah, én 2 évig gyeden voltam és most töltöm az 1 éves gyest.
2011. jan. 18. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!