A neten rendelt terméket akkor is köteles vagyok átvenni, ha meggondoltam magam és nem kell?
"meggondoltam magam"
Jó lenne, ha az internetet nem játszótérnek használnák egyesek...
Ja, és ha nem veszed át, mert "meggondoltad magad", akkor számíthatsz rá, hogy a cég feketelistájára fogsz kerülni (merthogy ilyen is van) és legközelebb, ha a penész megesz valamiért, akkor sem fogod megkapni.
Gondolom, az általad okozott kár meg rohadtul nem érdekel, hogy az eladó bukja a postaköltséget.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Ha a postaköltséget te állod is, akkor is plusz munkát adsz a webárúháznak.
Biztosan nem a "jó vevő" rublikában fog szerepelni neved.
"#3: Én még nem nagyon vásároltam olyan webshopban, ahol nem a vevő fizeti a postaköltséget..."
Igen, mert nyilván nem utánvéttel vásároltál, de ha mégis, akkor átvetted, s a termék árával együtt fizetted a postaköltséget. De azt tudnod kell, hogy se futár, se Posta, se senki nem veszi fel a terméket addig az eladótól, amíg a szállítási költség ki nincs fizetve. Eladó fizet, futár el, vevő nem veszi át, termék vissza, eladó bukta a szállítási költséget + a terméket sem adta el.
És rohadtul nem érdekel, ha lehúztok, mert nekem meg elegem van a sok "játszadozó", felelőtlen vevőből.
Nem arról van szó, hogy a megrendelt termék nem felel meg az elképzelésének, mert ez az elállási jog és ez okés, rendben van - ez teljesen más tészta - de hogy megrendelek valamit és meggondolom magam, nem veszem át, mert nekem játszadozni van kedvem mások idejével, pénzével, energiájával - hát ebből van elegem!!!
Épp ezért nem is árulok a Jófogáson, mert velem senki ne szórakozzon - ahhoz nekem kevés az időm.
És bár alapelvem, hogy mindent a vevőért - csakhogy jelen esetben épp nem vevőkről beszélünk, hanem felelőtlen, cselekedeteikért felelősséget nem vállaló FELNŐTT EMBEREKRŐL!!
Ja, és még valami: lesz, aki azt mondja majd: a kereskedő úgyis beépíti az árába, belefér neki a veszteség. Igen valószínűleg beépíti, mert kénytelen, csak abba nem gondoltok bele, hogy végül a BECSÜLETES VEVŐK , akik átveszik a terméket, fizetik meg a drágább árat a termékért.
Mert ugye aki nem veszi át, az nem fizet semmit.
Szóval végül is a becsületes vevők fizetik meg a terméket át nem vevők postaköltségét - pedig vásárolhatnának olcsóbban is.
De csak védjétek őket, engem meg jól húzzatok le :D (azért ha lesz egy percetek, gondolkodjatok el azon, amit írtam - mert így működik a kereskedelem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!