Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bitcoinba tenni 10M Ft-ot merész?

Bitcoinba tenni 10M Ft-ot merész?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire áll biztos lábakon, a bitcoin és milyen árfolyama lesz majd, de 10M-ból lakást nem lehet venni, magában csak romlik, ezért vagy részvény, vagy valami hasonló.

Az a kis srác aki 1000USD-t tett vagy még többet anno bele amikor 10USD volt az árfolyam, sokat kaszált.

Nem gondolom, hogy meg százszorozódik az értéke, de ha 10%-os éves haszon van rajta, akkor már jó befektetés, ennyit talán még albérletből sem lehetne kivenni.

Hosszútávra, akár több tíz évre gondolok.

2017. júl. 9. 19:24
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:

48. válasz: Ha olvasod az idézett szakaszt tartalmazó alatti válaszomat s a nem sokkal korábbi terjedelmeset akkor látod hogy annak magam is tudatában vagyok hogy a Bitcoin Cash egy újabb altcoin és semmi több - s az idézett rész lényegét a Bitcoin Cash létrehozója akarta elhitetni azzal egyetemben hogy ez az eredeti Bitcoinnak egy új verziója.

Először zagyván írtam és azonnal javítottam a jobb érthetőség céljából mert tudom léteznek emberek akik szeretik megbántani és kinevetni a többieket ha találnak rajtuk fogást. Valami öröm nekik is kell.

2017. aug. 3. 17:12
 52/68 anonim ***** válasza:

Újra itt - nem sértődtem meg amúgy de egyesek gyakorolhatnák a dominanciájukat máshol.

A Bitcoin Cashról még egy gondolat - attól eltekintve hogy egy altcoin és hogy milyen negatív felhangú felhajtás és trükkös marketing van körülötte nem kell tőle tartani - bányászható és p2p mint az eredeti Bitcoin.

Aki nem hiszi járjon utána. A róla szóló közlemény itt [link] a projekt oldala itt [link]

2017. aug. 3. 23:52
 53/68 anonim ***** válasza:

"p2p mint az eredeti Bitcoin"

Ha erőművet tartasz otthon, pár év alatt akkor lesz* a blokklánc a nagy blokkok miatt hogy egyre kevesebben tudnak full node-ot üzemeltetni, így egyre kevésbbé lesz decentralizált. A végén csak a minerek, vállalatok fognak csak node-okat üzemletetni, bennük kell megbíznod, nem tudod magad ellenőrizni a tranzakciókat.

*Lenne ha használnák.

2017. aug. 4. 01:25
 54/68 anonim ***** válasza:
NEM lehet még megmondani hogy mi lesz vele vagy hogy mivé válik. Az az egy biztos hogy semmi se biztos. Maradjuk ebben. Megértelek hogy altcoin bányászként nem szereted ezt az új altcoint. Magam is bizalmatlan vagyok vele kapcsolatban - nem bányászként.
2017. aug. 5. 09:56
 55/68 anonim ***** válasza:
Ha nekem írtad én nem vagyok bányász. Utoljára akkor bányásztam 2 napig amikor először hallottam a Bitcoinról és még CPU-val is lehetett annyi bitcoint bányászni hogy elérd a kifizetési limitet egy poolban, az se mostanában volt.
2017. aug. 5. 10:12
 56/68 A kérdező kommentje:

1. Mi lesz a bitcoin után, úgy értem ha elérte 2140-ben a maximumot? Egyszerűen nem több bitcoin kerül forgalomba, mint most, hogy naponta 1700-1800db bitcoinnal van több, hanem az értéke lesz több?

2. Attól ér egyre többet a bitcoin, hogy egyre többen bíznak meg benne és egyre több helyen fogadják el áruért, szolgáltatásért?

Ezért értékelődik fel az ára, jól értelmezem?

Amellett, hogy nyilván van egy pszichológiai tényezője, hogy sokan beszállnak, mint én is talán, és ezért megadják az aktuális árfolyamot.

2017. aug. 5. 10:23
 57/68 anonim ***** válasza:
Ha kérdezhetek válaszolóként - Átváltottad már mind a 10M Ft-ot Bitcoinba? Siess mert lemaradsz a nagy lehetőségről.
2017. aug. 5. 13:36
 58/68 anonim ***** válasza:

"Mi lesz a bitcoin után, úgy értem ha elérte 2140-ben a maximumot?"

Mi lenne? Nem hirtelen váltás lesz hanem 4 évente felére csökken a újonnan létrehozott mennyiség. Így folyamatosan egyre inkább a tranzakciós díjakból élnek a bányászok.

"Attól ér egyre többet a bitcoin, hogy egyre többen bíznak meg benne és egyre több helyen fogadják el áruért, szolgáltatásért?"

Ha többen használják nagyobb a kereslet ami növeli az árat mivel a kínálat fix. Egyre több mindenre lehet használni ami tovább növeli a keresletet.

Ott pl. az egész befektetési arany piac. A bitcoin mindent tud amit a befektetési arany. De emellett plusz dolgokat is: könnyen osztható, pár perc alatt átküldhető a világ bármely pontjára, könnyebben tárolható, önmagad ellenőrizheted hogy valódi (nem pedig trombitarézt veszel mint az arany esetében), kiszámítható mennyiség van belőle míg az aranyból rengeteg lehet. Minden eddigi dolognál (arany, ezüst, ingatlan, antik, stb.) elvileg jobb a "store of value" funkció betöltésére.

2017. aug. 5. 16:10
 59/68 anonim ***** válasza:
Ha lesz belőle ETF és így bekerül az amerikai tőzsdére az lehet egy újabb mérföldkő, többek szerint ez még 2017 folyamán megvalósulhat.
2017. aug. 5. 16:16
 60/68 A kérdező kommentje:
Sajnos másba raktam, és kezdem egyre inkább azt gondolni, hogy 99%-ban lesz nagyon komoly jövője és meghatározó fizetőeszköz, és csak 1%-ban gondolom, hogy "betiltják".
2017. aug. 5. 20:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!