Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bitcoinba tenni 10M Ft-ot merész?

Bitcoinba tenni 10M Ft-ot merész?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire áll biztos lábakon, a bitcoin és milyen árfolyama lesz majd, de 10M-ból lakást nem lehet venni, magában csak romlik, ezért vagy részvény, vagy valami hasonló.

Az a kis srác aki 1000USD-t tett vagy még többet anno bele amikor 10USD volt az árfolyam, sokat kaszált.

Nem gondolom, hogy meg százszorozódik az értéke, de ha 10%-os éves haszon van rajta, akkor már jó befektetés, ennyit talán még albérletből sem lehetne kivenni.

Hosszútávra, akár több tíz évre gondolok.

2017. júl. 9. 19:24
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:

Kicsit visszatérve a kormányok általi betiltáshoz.

Ha az emberek döntik el, hogy megbíznak-e benne, ráadásul globálisan, akkor mit tud ellene tenni bármelyik kormány?

Anonim, én mint kereskedő döntöm el, hogy elfogadom-e, ez már itthon is egy-két helyen elfogadott dolog, akár kávézóban, anker stb., nincs az említett utalási díj ha jól értem, mint a bankkártyáknál, ez esetben, mi állná gátját ennek a fizetési formának?

Mondjuk az adózás, nem tudom hogy alakul utána.

Tényleg aki anno beszerzett bitcoint, és nagyon sokat szakított rajta, az hogy számol el az adóhatóság felé?

Miután anonim, akár adócsalásra is felhasználható, hiszen azt mondom bitcoinból lettem multimilliomos.

Be kellene vallanom, és leadózni?

Egy drogkereskedőnek simán megérhetné még úgy is.

2017. júl. 26. 04:40
 32/68 anonim ***** válasza:
76%

Akik nagyon sokat szakítottak rajta, azok úgy számoltak el, hogy egyszerűen bevallották tőkenyereség utáni adóként.

Abban igazad van, hogy ez felügyelet nélkül pénzmosásra is használható, és erre ráébredtek már a hatóságok is. Bizonylatot kérhetnek az eladásról. A blockchain miatt simán vissza is követhetik a forrását. Ha be tudod mutatni, hogy te a wallet-ed 2015 szeptemberében töltötted meg $230-on, vagy akár 2012-ben $5-ön, és most adtad el $2500-on, akkor persze semmitől nem kell tartanod. Leadózod a nyereséged, és szevasz.

Ha napi kereskedéssel csináltál pénzt, akkor fontos, hogy megőrizd minden tranzakciód, és bizonyítani tudd, hogy pont annyit kerestél vele, amennyit bevallasz, és nem attól gyarapodtak a bitcoinjaid, hogy mindenféle címekről utalgattak neked.

2017. júl. 26. 12:44
 33/68 anonim ***** válasza:
Az pedig, hogy ez legális üzletek esetében, pl. bitcoint elfogadó étterem esetében hogy működik: Igazolod a bevételeidet, minden számlához hozzárendeled a bitcoin tranzakciót, megőrizve a referenciát a blockchain-en. Ez pontosan ugyanolyan követhető, mint egy online pénztárgép, és a NAV nem fog ellenkezni, amikor leadózod.
2017. júl. 26. 12:52
 34/68 anonim ***** válasza:

Most fog kétfelé válni a Bitcoin (aug.1.-től). Megmarad a régi BTC és létrejön egy új Bitcoin Cash nevű. A réginek technikai okokból nincs nagy jövője hosszú távon és ezért jön létre az új Bitcoin Cash. De a kereskedők meg továbbra is csak a régit fogják támogatni. Ezzel létrejön majd egy faramuci helyzet. Még a kereskedők se tudják hogy mi lesz ebből. Ezért holnaptól (juli.29.-től) felfüggesztik a kereskedést a Bitcoinnal és vizsgálják a lehetőségeket és elemzik a helyzetet.

A többi CryptoCurrency befektetéssel is vigyázni kell mert a Bitcoin azokat is rángathatja magával a piacon.

A hosszú távú és pláne a nagy értékű befektetést nem ajánlom - hanem helyette a rövid távút és kis értékűt. Biztos hogy az elején lesznek veszteségeid de ez a tanulópénz. Hónapok alatt beletanulsz vagy rájössz hogy nem neked való. Akármilyen tanulságot vonsz le a végére legalább nem lesznek nagy veszteségeid.

2017. júl. 28. 11:50
 35/68 anonim ***** válasza:

Elolvasva most utólag elég zagyván írtam le az elejét de akkor kibogozom újra több mondattal.

A Bitcoin mostani formája frissítésre szorul és ezt csinálják meg majd most (aug.1.). Attól tartanak hogy két blokk lánca lesz a Bitcoinnak ha valamilyen baj történik a frissítés applikálásánál. Valakik ezért direkte erre a frissítési időpontra időzítették egy Bitcoin Cash nevű új CryptoCurrency elindítását ami csak a nevében Bitcoin de ezen kívül nincsen köze az eredeti Bitcoinhoz. Ez az új Bitcoin Cash nevű CriptoCurrency nem lesz támogatva a kereskedő cégek által.

2017. júl. 28. 17:53
 36/68 A kérdező kommentje:

Érdekesen hangzik, na most akkor lehet pont azzal lehet majd ezen az új Bitcoin cash nevűn keresni, hogy sokan beleesnek abba a csapdába, hogy ezerrel elkezdik vásárolni, mert látják, hogy csak x USD.

És miért nincs levédve a Bitcoin név?

Ez óriási megtévesztés.

Simán lehet az elején nagy lufi emiatt, és mindenki nekiáll belepakolni a pár száz dollárját, látva, hogy bitcoin.

Érdekes.

2017. júl. 28. 18:28
 37/68 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogyan lehet levédetni mert nem vagyok jogtudós.

Már van több olyan CryptoCurrency ahol a név Bitcoin szóval kezdődik de ezek mind külön működnek és csak a nevükben hasonlítanak az eredetihez.

Az se jó hogy sok új CryptoCurrency jelenhet meg csak úgy. Szükség lenne egy ellenőrző szervre - ami lehetne közösségi - ahhoz hogy bevezethető legyen egy új CryptoCurrency.

2017. júl. 29. 11:06
 38/68 A kérdező kommentje:

[link]

Nem is kellett sokat várni, hogy a US kormány beleszóljon.

Így már necces ez az egész cryptovaluta történet.

Gondolom fog most szakadni az árfolyam, bár nem tudom ez a BTC-e milyen tényező, de elég sokan berezelhetnek most ettől és kiszállnak a bitcoinból. Mondjuk ez csak tipp.

2017. júl. 29. 18:53
 39/68 anonim ***** válasza:
Miért, miben különbözik ez az eddigi x simlis váltó bedőléséhez? Annak, hogy a törvényeket betartatják a kriptovaluktákkal kereskedő cégeken, nem sok köze van a kriptovaluták életképességéhez.
2017. júl. 29. 23:59
 40/68 A kérdező kommentje:

Többen írják, legális pénzük volt a BTC-e-nél nem US állampolgárok, sosem jártak ott, és hogy akkor mi köze van nekik, hogy lefoglalnak egy új-zélandi domént, ahol a pénzük van. Mármint mi köze az amerikai hatóságoknak ahhoz, hogy ők ott tárolták a legális pénzeiket, és kvázi elvették most tőlük, ami nem tudom mit jelent, tehát, hogy most hol van az a bitpénz.

visszakapják? nem kapják?

emiatt gondoltam, hogy innentől kezdve igaz lehet ami korábban volt kifejtve, hogy az állam beleszólhat, de most nem is az állam szólt bele, hanem egy idegen kormány idegen szerve(i).

Ami nem igazán tesz jót az egész megítélésének, hiszen máris bukik a decentralizáltság, hiszen ha a domén elérhetetlen, a szervert lekapcsolják az amerikaiak, akkor buktad a náluk tárolt pénzed, ha jól értem.

amíg a szervert nem kapcsolják vissza.

Mondjuk még nem látom át ezt a dolgot, hogy ez hogy működik, ha a bitcoinod szerveren van tárolva.

2017. júl. 30. 01:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!