Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bitcoinba tenni 10M Ft-ot merész?

Bitcoinba tenni 10M Ft-ot merész?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire áll biztos lábakon, a bitcoin és milyen árfolyama lesz majd, de 10M-ból lakást nem lehet venni, magában csak romlik, ezért vagy részvény, vagy valami hasonló.

Az a kis srác aki 1000USD-t tett vagy még többet anno bele amikor 10USD volt az árfolyam, sokat kaszált.

Nem gondolom, hogy meg százszorozódik az értéke, de ha 10%-os éves haszon van rajta, akkor már jó befektetés, ennyit talán még albérletből sem lehetne kivenni.

Hosszútávra, akár több tíz évre gondolok.

2017. júl. 9. 19:24
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:

Ja még annyit hogy ha ennyire nem vagy képben akkor ne vegyél az összes pénzeden, mert csak bukni fogsz rajta, pl. leesik az árfolyam 20%-ot és fogalmad se lesz miért, pánikból eladod és máris buktad.

Előtte olvasgass utána és kövesd a híreket.

2017. júl. 23. 23:08
 22/68 A kérdező kommentje:

Ezt a részt nem tudtam, mármint ezt a technikai problémát, amit ezek szerint megoldottak. Viszont ebből spekulálhatok arra, hogy most lesz egy nagy ugrás, majd miután mindenki látja mekkora az árfolyam ezerrel elkezdenek eladni és zuhanás lesz?

Magyarul most pont nem célszerű vásárolni, hiszen ez egy olyan egyedi fordulópont, amivel ugrik egy nagyot az árfolyam.

Vagy mire lehet előre következtetni? Ez egy stabil árfolyam növekedést ad a bitcoinnak mert választ ad egy globális problémára, magyarul, hogy a kereskedelemben totálisan kiváltaná a VISA, MASTERCARD stb. cégeket?

Bankkártya egyre inkább nem kell, mert az okostelefon megoldást nyújt rá, integrálni egy bitcoin alapú fizetési rendszert, gondolom 1 év alatt akár el is lehet terjeszteni, kereskedőnek netkapcsolata van, onnantól integrálja a QR kódos bitcoin leolvasót és szevasz VISA, szevasz MASTERCARD a 3%-os irreális jutalékukkal.

2017. júl. 23. 23:57
 23/68 anonim ***** válasza:
100%

#15:

Csak olvasni kell a híreket a biténz lopásokról:

[link]

[link]

[link]

Még foschatnám ide a linkeket, vannak ezer számra.

"Ez meg kész vicc. Szerintem fogalmad sincs hogy működik a rendszer ha te a bányászatot ajánlod bárkinek is, és azt nevezed kiszámíthatóbbnak, kabaré. Árfolyam ugyanaúgy befolyásolja de pluszban ott van nehézség változása is, ez neked kiszámíthatóbb?"

Inkább tűnik úgy, hogy neked nincs a leghalványabb lepke bélgáznyi fogalmad sem a bányászatról, de csak néhány soros légvárakat puffogtatsz. Rengeteg blogger és vlogger foglalkozik a bányászattal kifejezetten szájbarágósan, azt gyakorlati oldaláról megközelítve. Ha nem is biztos, hogy az állításaik szerinti összegeket keresik meg, de van bevételük belőle. Hogy mennyire biztos hosszú távon? Az életben semmi sem biztos.

A "nehézség változása" pont, hogy egy egészen kiszámítható és nyomon követhető tényező. Az árfolyam sem jelent olyan nagy problémát, ha egyszer van már több száz kriptopénz fajta, amit el lehet adni. Az már fogas kérdés, hogy mekkora a kereslet egyik-másik kriptopénzre, de aki már 25-50-mégtöbb kártyával bányászik, annak már ebben is nagy gyakorlata van.

A kriptopénzzel való kereskedésnek egy másik komoly problémája:

"A nagyobb probléma az átváltással és a kereskedéssel van. Léteznek olyan tőzsdék, amiken bitcoinnal és egyéb kriptopénzekkel lehet kereskedni, úgy, ahogy írod.

Világszerte több ilyen van, a Coinbasetól a Gdaxig. A probléma ezekkel egyebek közt az, hogy még mindig mindegyik digitális pénz kereskedő csak gittegylet szinten működik és problémáik vannak a kifizetésekkel, ha banki utalással kéred vissza a pénzedet, a hasznodat. Biztosítás nincs. Az egyik legnagyobbra, a Coinbasera is sok a panasz, hogy vagy az elküldött pénz nem jelenik meg náluk (Európából eleve nem fogadnak átutalásokat), vagy a visszahívott pénzt nem küldik vissza és az ügyfélszolgálatuk is nemtörődöm, csak kifogásokkal védekeznek.

Éppen ezért abban sem hiszek, hogy aki (állítása szerint) havi 3000-4000 dollár értékű ethereumot, vagy litecoint, vagy más altcoint kibányászik, az mindet be tudja váltani dollárra. Ugyanez a hosszú távú befektetőkre is igaz, akik bitcoinban már meggazdagodtak, csak szerintem nem tudják beváltani, csak nagyon apránként. Nagyon kiforratlan még az átjárás a kriptopénzek és a hagyományos devizák között és emiatt a kereskedés is. A bitcoin (és más, altcinok) kereskedése jelenleg úgy történik, hogy ezeken a kriptopénz tőzsdéken nincs valós pénzmozgás, pénzváltás (a pénz, amit elutalsz, ott marad a kereskedő cég számláján mozdulatlanul, az ügyletek fedezeteként), hanem csak egy adatbázisan jegyzik az ügyleteket. Ezért is azonnaliak ezek az ügyletek. De ha már készpénz kifizetésre kerül a sor és valamilyen nagyobb összegről van szó, akkor eléggé farral állnak hozzá a visszafizetéshez. Szerintem a legtöbb ilyen kriptopénz kereskedő már a csőd szélén van az utóbbi időben megnőtt bitcoin árfolyam miatt és ki sem tudják már fizetni az ügyfeleiket. Eleve vannak limitek, hogy melyik kereskedőnél havonta mennyi pénzt forgathatsz.

Nyílt idén év elején egy bitcoin bank Bécsben, a Mariahilfer Strassén, ami német tulajdonban van (reméljük, hogy nem zárt be azóta), Bitcoin Bank a neve, ott személyesen lehet próbálkozni a pénzed bitcoinra váltásával, utána ha a walletedbe került, megpróbálkozhatsz azzal depositot küldeni valamelyik kriptopénz tőzsdének, de mivel ezt sem biztos, hogy majd később szívesen visszafizetik neked (bitcoinból is véges készleteik vannak), ezért csak keveset érdemes. A kereskedés után is ajánlom visszaváltani bitcoinra a nyereséget, visszahívni a saját walletedbe, és az említett bankban váltani Euróra.

A grafikonokon nagyon szép, sok haszonnal kecsegtető árfolyam ingadozások vannak, de az egyik legfontosabb kérdés az eszébe sem jut sokaknak. Hogyan lesz ebből igazi pénz? Nehezen, vagy sehogy és még annak a veszélye is fennáll, hogy az eredeti összegnek is búcsút lehet mondani. Ezért csak kisebb összegben szabad játzadozni.

A forex tőzsdékkel is hasonló problémák vannak, azokkal kapcsolatban is olvastam olyanokat, hogy nem működnek a kifizetések, ezért sem hiszek abban, ha valaki azt mondja, vagy írja, hogy milliókat keresett a forexen. A legnagyobb ilyen kereskedő cégekben sem lehet megbízni."

Csak kutatómunka kérdése. Én vettem a fáradtságot és elolvastam több forrásból, sok felhasználói visszajelzést, a nevesebb kriptopénz tőzsdékről és saját tapasztalataim is vannak (de csak kicsiben, szórakozásból). De gondolom mindjárt idekamuzod egy mondatban hogy te valami banki és kriptopénz szakember vagy, csak hogy tromfolhass.

Tudod itt nem a vita a cél, hanem hogy a kérdező (vagy aki még kíváncsi rá) tisztában legyen a kockázatokkal és teljes képet kapjon. Ezért felőlem folytathatod a kis játékodat, hogy minden állításomnak az ellenkezőjét bizonygatod.

A kérdező dolga, hogy belevág, vagy nem. Szerintem mindenképpen nagyon merész egy ilyen befektetés. De persze ha nyerte a pénzt, ha könnyen jött, akkor semmi gond. De ha keményen megdolgozott érte, akkor ha elveszíti (akár csak egy részét) akkor az életének az a része is ment a levesbe, amit ennek a pénznek a megkeresésére fordított.

2017. júl. 24. 11:01
 24/68 anonim ***** válasza:
0%

"Csak olvasni kell a híreket a biténz lopásokról"

Ja hogy neked évi pár millió dollár tényező? Nézd meg mennyi pénzt lopnak készpénzben és bankkártyákról évente. Tiltsák be a készpénzt meg a bankkártyákat?

"Rengeteg blogger és vlogger foglalkozik a bányászattal"

LOL. Vlogger, szakértő :D Aki abból él hogy megnézzed a videóit.

"nehézség változása" pont, hogy egy egészen kiszámítható és nyomon követhető tényező."

Na akkor mondjad meg hol lesz az eth nehézsége fél év múlva. Nézd meg a jósgömbödben.

Te írtad, hogy az árfolyam kiszámíthatatlan. Most meg azt írod hogy bányászni kell, aminél szintén ugyanúgy függ az árfolyamtól csak mellette a nehézségtől is, áramköltségtől, hardver amortizációtól, stb. 1 tényező helyett 5-6. Taps. :D

"A nagyobb probléma az átváltással és a kereskedéssel van."

Ezt valami 6 éves blogposztból másoltad ide? Nagyobb váltókról 2 nap alatt megérkezik az utalás.

2017. júl. 24. 13:48
 25/68 anonim ***** válasza:
100%

Utálom, ha igazam van: itt úgy látszik maga a vita a cél.

Elkövettél egy súlyos hibát. De nagyon nagyot. Azt állítod, hogy én a kriptopénzek betiltása mellett érvelek. Vagy szándékosan így állítasz be. De ez hazugság. Én amellett érvelek, hogy nagyon kockázatos az, amire a kérdező készül.

A politikát ne keverjük ide, bár a korrupció egy rossz dolog, ebben egyetértünk.

Abban is egyetértünk ha jól olvastam (ha te voltál az a válaszoló), hogy ne tegye fel az összzes pénzét, amiért keményen megdolgozott, hanem csak egy kis részét.

De bitcoinból és a többi altcoinból jóval kevesebb van, mint a világ többi pénzneméből, ezért az összehasonlításaid nem helytállóak. Érdekes, hogy ezt nem hangoztattad.

Egy közismert nagyar altcoin bányász vloggert belinkelek ide, aki hasonló támadásokat kapott a témában, amilyeneket te intézel most. Már 50 kártyával bányászik és megtérült a befektetése. De mondd nyugodtan, hogy hazudik. Na jó, a havonta megkeresett 4000 dolláros nettó profittal lehet, hogy túloz, de ha nem érné meg, akkor nem csinálná.

https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

De csak azután nyilatkozz róla, hogy megnézted az összes videóját, nem úgy, hogy megnézel egyet és máris leírod.

"Te írtad, hogy az árfolyam kiszámíthatatlan. Most meg azt írod hogy bányászni kell, aminél szintén ugyanúgy függ az árfolyamtól csak mellette a nehézségtől is, áramköltségtől, hardver amortizációtól, stb. 1 tényező helyett 5-6. Taps. :D "

..

Az áram pontosan kiszámítható. A hardverek ára és amortizációja (ami nem is lényeges, mert a kárták árának megtérülése után már mindegy, a bányász felől akár lemehet nullára is), fogyasztása, hash értéke is. Minddel lehet kalkulálni. A dolog pikantériája, hogy hiába egy idő után nem számítana a bányászásra használt videokártyák ára, azok megtérülése után, emelkedtek a kártyák árai annnyira, hogy most egyes kártyákat a bányászok haszonnal tudnának eladni (ha nem árulják el, hogy mire volt használva és még jók).

Itt is az árfolyam jelenti a problémát, de nem olyan mértékben, mint a pénzzel való harázdírozással. Mert itt csak az eladás miatt lényeges az árfolyam. A kriptopénzt nem az árfolyam ingadozásokból nyeri, hanem egy kiszámítható folymataból. Emiatt erős csúsztatás, amit írtál, azt sugallva, hogy ez is cska egy hazárdjáték lenne a énzzel. Nem igaz. Emellett bányász feladata még eldönteni, hogy mikor mit is kellene bányászni. Mindig, minden hónapban azt az altcoint bányássza, amit megéri. Senki nem mondta, hogy konstans 3000, vagy 4000 dollárt keres valaki ezzel. Van, amikor kevesebbet, van, amikor többet. Egy biztos, ha valamelyik bitvaluta szénája rosszul áll, akkor egyszerűen más bányászik. Van választék altcoinokból.

"Ezt valami 6 éves blogposztból másoltad ide? Nagyobb váltókról 2 nap alatt megérkezik az utalás."

Képzeld, nem másoltam, hanem én írtam :o) Ez már tényleg egy bohózat :o)

Legfeljebb pár hónapos, rendes ÉRTÉKELÉSEKRŐL írtam, nem blogposztokból.

Én is tapasztalom, hogy az a 2-5 nap wired átutalás ezeknél 2 hét, vagy több (Bitstamp, de a tübbiről is sok értékelést és felhasználói véleményt olvastam és azok sem bíztatóak), szerencsére én kicsiben próbáltam (és probálom máig is), mint írtam, csak hobbiból (mielőtt kiforgatod, ezt úgy kell érteni, hogy nem ebből akarok megélni, de attól még lehetnek tapasztalataim).

"Na akkor mondjad meg hol lesz az eth nehézsége fél év múlva. Nézd meg a jósgömbödben."

Pontosan ehhez nem kell jósgömb. Ugyanis, nem kellene összekeverni az árfolyammal.

[link]

Nyomj az ALL-ra. Látható egy szép fél parabola. Ebből megsaccolható, hogy hol fog állni a nehézség fél év múlva.

2017. júl. 24. 14:53
 26/68 anonim ***** válasza:
Egyébként az komolyan érdekelne, hogy te melyik bitpénz tőzsdén vagy, hogy nem baxakodnak a deposit-al és a withdrawal-al. Lehet, hogy kipróbálom, természetesen azt is csak kicsiben.
2017. júl. 24. 15:08
 27/68 anonim ***** válasza:
Kraken.com.
2017. júl. 24. 15:55
 28/68 anonim ***** válasza:

Nem kekeckedni akarok, de arról is olvastam rossz visszajelzéseket a pénzmozgásokkal kapcsolatban, de kösz, kipróbálom, küldök kártyáról valami kisebb összegű depositot, majd kipróbálom később a withdrawal-t is. Valószínűleg kártyáról, mert a wired utalást nem engedte már a Bitfenix sem (azt is kipróbáltam, de inkább a Bitstamp mellett maradtam), egy amerikai jogszabály miatt.

A 0.16%/0.26% maker/trader díjak még jónak tűnnek, ha azt is hozzá vesszük, hogy náluk lehet ethereummal is kereskedni (a Bitstampnál nem lehet, csak igérik, hogy lesz).

Igazából attól tartok, hogy a kis összegeket még vígan kifizetik, de a nagyobbakkal már szívóznak (egy mezei átlagember esetében, 1000$, vagy nagyobb összegnél).

2017. júl. 24. 16:22
 29/68 anonim ***** válasza:

A bitcoin vagy brutálisan felforgatja a világgazdaságot és ahogy írod, 100.000 dollárt ér majd, vagy kipukkad, és nullát.

Kis leegyszerűsítéssel, az előbbire 2% az esély, az utóbbira 98%, ezért racionális ár érte a kétezer dolláron. Szerintem nem hülyeség belerakni annyit, amennyi elvesztése 98%-os valószínűséggel sem fáj, cserébe azért a 2%-os lehetőségért, hogy tényleg meggazdagszol.

Bitcoinnal árfolyamingadozásokra spekulálni nem egy nagy ötlet, mindenki ezt csinálja, lottójegyként viszont már érthető. Ha megveszed, ne engedj a csábításnak, rá se nézz az árfolyamra addig, amíg nem tudsz a benzinkúton fizetni vele. Amikor az megtörténik, akkor tudod, hogy gazdag vagy.

2017. júl. 25. 20:02
 30/68 A kérdező kommentje:

Láttam már kínai farmot a youtube-on, de ez az izlandi gyerek kimaxolta a geotermikus green powert rendesen.

[link]

2017. júl. 26. 00:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!