Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A közszférában és a vállalatok...

A közszférában és a vállalatoknál melyik pozíciókban lehet a legtöbbet henyélni?

Figyelt kérdés
2017. jún. 17. 22:44
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Akár gyári munkás akár igazgató nem az alapján fizetik mennyi értéket állít elő, egy afrikai gyári munkás például lehet hogy 30 Ft-os órabért kap ugyanannyi áruért, mint egy magyar 700 Ft-os órabért, vagy mint egy német 2500-as órabérért, mert egyik helyen jobban meg tudják fizetni, mint a másik helyen, nem?
2017. jún. 19. 00:50
 22/40 anonim ***** válasza:
55%

"A programozás pont rossz példa, mert ott már rögtön az a legelső kérdés, hogy mit is kell programozni. Tehát nem kellenek arra külön emberek, akik tudják, hogy azt a valamit hogy kell leprogramozni, mert a kettő egy és ugyanaz a személy."

A programozó honnan tudja hogy a Call of Duty-t, Need for Speed-et, vagy Fifa-t programozzon?

Mert pl. én azt mondom hogy itt van 100 millió Ft, csinálok egy GyakoriKérdések 2 pont hu-t. Kiváló programozókat lehetne megfizetni, de üzleti szempontból valószínűleg ez egy csapnivaló ötlet. Ugyanígy megy a játékoknál: adjunk ki egy következő részt a Call of Duty-ból vagy csináljunk egy teljesen más játékot? Melyik fog megtérülni? Az az ember aki ezt megmondja, többet keres mint bármelyik programozó.

2017. jún. 19. 07:30
 23/40 A kérdező kommentje:

Arra akarsz kilyukadni, hogy a fizikai munkások nem értenek az aktatologatós piackutatáshoz úgy mint egy marketing igazgató, ezért pl.

1. amikor körtére lenne óriási vásárlóerő akkor almát termelnének így óriási nyereség helyett veszteséget csinálnának

2. amikor egyik vásárló 100 milliót adna az almáért, a másik 150 milliót, akkor nem tologatják az aktákban a vevők neveit eléggé hanem gyorsan eladják olyannak, aki 50 milliót ad érte?

2017. jún. 19. 12:10
 24/40 anonim ***** válasza:
38%

Nagyon sarkított a példád, de igen. Mindenképpen kell valaki aki összefogja az embereket, aki megszervezi a munkát, és erre kevesebb ember képes mint amennyi arra képes hogy konkrét apró lépéseket hajtson létre vagy problémákat oldjon meg (itt ássál egy ekkora gödröt, a program ezt a részét készítsd el, stb.).

Mindenki kipróbálhatja magát milyen aktát tologatni 5 nyelven és meglátja milyen.

2017. jún. 19. 14:00
 25/40 A kérdező kommentje:
Mi van olyan pozíció, ahol lehet sok órát olvasni, beszélgetni, pihenni, kávézni, nevetgélni munkaidőben?
2017. jún. 19. 16:19
 26/40 anonim ***** válasza:
61%

Én továbbra is azt mondom, hogy csak kiadni az ukázt és egyeztetni a megrendelővel könnyebb, mint meg is csinálni a munkát. Árokásás már jobb példa volt. A mai főnököknek már a számtechhez se kell érteniük, van titkárnő is, aki majd ért hozzá, majd ő felviszi az adatokat a gépre...

Minél magasabb pozícióban van valaki, annál többet tökvakarhat, én ezt tapasztalom.

2017. jún. 19. 16:30
 27/40 A kérdező kommentje:
Nem tudom hol olvastad ezt, egyszerűen ha megnézed az álláshirdetéseket vezetői álláshoz tipikusan kérnek gazdasági diplomát, ebbe a diplomába benne van az informatika, gazdasági informatika és a szaknak megfelelő informatikai programok, emellett még van ahol elvárás egyetemen nem tanított szoftverek ismerete.
2017. jún. 19. 18:06
 28/40 A kérdező kommentje:
Nyilván általában kellemetlenebb egy életveszélyes bányában irtó mélyen bányászni 12 órát aprópénzért, mint pl. bolti eladóként kirakatokat törölgetni és beszélgetni, vagy számítógépen dolgozni.
2017. jún. 19. 18:11
 29/40 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, tudom, hogy minden melóhelyen elvárják az ezeregy diplomát, de ennek a java része értelmetlen: soha nem kell használnia őket vagy a velük kapcsolatos tudást, egyszerűen ez is csak egy szűrő, semmi egyéb. Ugyanaz, mikor általános iskola 3.-ban háromszöget kell szerkeszteni vonalzóval-körzővel, meg koordináta-rendszerbe helyezgetni pontokat. Soha a büdös életbe nem fogod semmire se használni ezt a tudást, ettől függetlenül megkövetelik, különben egyest kapsz.
2017. jún. 19. 20:57
 30/40 A kérdező kommentje:

"Soha a büdös életbe nem fogod semmire se használni ezt a tudást"

Én úgy láttam berakják álláshirdetésbe pl. pénzügyi, könyvelői cégeknél "Microsoft Word, Microsoft Excel" magas szintű ismerete, akkor ott azért valószínűleg nem ceruzával és vonalzóval kell dolgozni.

2017. jún. 19. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!