Valaki tud tanácsot adni?! Elnézést ha hosszú lesz!
Jól gondolom, hogy feketén dolgoztál?
Mellesleg "kitanult pincérnőként" lehetne annyi rálátásod már a szakmára, hogy pénzt kasszából SOHA NEM VESZÜNK KI! Adja ki a főnök!
1. Ha tényleg "kitanult pincérnő" lennél, akkor addig nem állsz munkába, amíg nincs leltár.
2. Mindenféle megállapodást írásban kell kérni, mert a szóbelieket nem lehet bizonyítani (borravalót kiveheted)
3. Egy kitanult pincérnő tudja, hogy a kasszából sosem szedhet ki pénzt, mert erre csak ráfizethet.
4. Örülhetsz, hogy nem viszik bíróság elé az ügyet.
"Apropó bíróság..ezvégett ügyvédnel is voltam, elmeseltem neki szorol szóra mindent,és mondta hogy ebből nekem problémám nem lenne,mivel nincs bizonyítékuk rá hogy MILYEN pénzt teszek el,mivel ők állithatják,hogy meglopott, én pedig állithatom hogy borravalót/fizetést tettem el! Utána rágalmazásért vissza őketi..."
Az "ügyvéd" eléggé félrevezet. Ugyanis, ha a kasszából kiveszel pénzt és a táskádba teszed, akkor NEKED kell bizonyítani, hogy arra jogod volt (írásbeli engedély), ugyanis az nem szokásos, hogy a DOLGOZÓ egyszerüen kiszedi a SAJÁT fizetését - a kifizetés a felettes dolga.
Szóval egyértelmüen te lennél kötelezve a bizonyításra, nekik elég a kamera felvétele.
A viszontper meg megint csak az ügyvédnek lenne jó, mert megnyerni nem fogja, te ellenben fizethetsz neki ügyvédi költséget, meg a perköltséget is.
Ritka ostoba egy jószág vagy hallod-e....
ALAP mindenhol (nem csak a vendéglátásban, de ott különösképpen), hogy PÉNZT NEM VESZÜNK KI KASSZÁBÓL! A fizetést pedig a főnök ADJA. Nem pedig kiszolgálod magad.
Az az ügyvéd pedig aki ezt a sületlenséget mondta neked jobb lenne, ha gyorsan visszamenne krumplit hámozni, mert oda való. A világon bárhol, bármelyik bíróság elítél, ha a főnök állítja, hogy megloptad a kasszából és minden napra tud mutatni egy felvételt, hogy te BÁRMILYEN ELLENŐRZÉS, PAPÍRMUNKA, JÓVÁHAGYÁS nélkül pénzt veszel ki onnan. Már csak adóügyi szempontból sem lehetséges az EU egyik államában sem, hogy egy kasszából pénzt vegyen ki bárki csak úgy....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!