Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valaki tud tanácsot adni?!...

Valaki tud tanácsot adni?! Elnézést ha hosszú lesz!

Figyelt kérdés
Idén nyáron elkezdtem dolgozni egy fürdőben egy limonádés/koktélos kis standon! Mikor odakerultem első kérdésem az volt,hogy leltárt mikor csinálunk, (kitanult pincérnő vagyok,ez előtt tobb helyen is dolgoztam) erre az volt a válasz,h nincs rá szükség..tudniillik 7napbol 6ot en húztam,1szabadnapomon pedig a főnökék,vagy ja éppen orvosokhoz kellett járnom mert gyakran volt sajnos(4en voltak tulajdonosok). Ebben a standban 4db kamera volt/van!kiegyeztunk abban,hogy az a pár cent/forint amit hagynak az bortavaló gyanánt az enyém,és ha szeretném kiszedem a fizetésem akár naponta is a napi zárásból...június elejétől egészen a szezon végéig ott dolgoztam, mikor odajott az egyik főnök es közölte velem h 870euro(kb.260 000ft) mínusz van az árukészletben és hogy egy részét elloptam!a felvételeken tisztán látszik ahogy elteszem a pénzt a táskámba,igen csakhogy az a borravaló és a fizetésem volt!követelte h fizessem ki másnapig egy reszet 500eurot (150 000ft)(olyanokat is mondott hogy oruljek h nem a közösségi oldalakra toltotte fel a felveteleket),kulonben feljelent!! Eleg vicces hogy épp szezon végén jott oda h minusz van.leltart nem csinaltunk,mert minek..es nem egyedul dolgoztam ott!!! Valaki tanácsot tudna adni? Ha erdekelne meg par reszletet leirok,vagy valaszolok a kerdesekre! Köszönöm!!!!!

2016. okt. 5. 16:58
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Jól gondolom, hogy feketén dolgoztál?

Mellesleg "kitanult pincérnőként" lehetne annyi rálátásod már a szakmára, hogy pénzt kasszából SOHA NEM VESZÜNK KI! Adja ki a főnök!

2016. okt. 5. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:

1. Ha tényleg "kitanult pincérnő" lennél, akkor addig nem állsz munkába, amíg nincs leltár.

2. Mindenféle megállapodást írásban kell kérni, mert a szóbelieket nem lehet bizonyítani (borravalót kiveheted)

3. Egy kitanult pincérnő tudja, hogy a kasszából sosem szedhet ki pénzt, mert erre csak ráfizethet.

4. Örülhetsz, hogy nem viszik bíróság elé az ügyet.

2016. okt. 5. 17:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem feketén dolgoztam hanem volt dohodám napi 4órás...megegyeztünk,hogy kivehetem,előző munkahelyeimen ilyenbol gond nem volt sosem,honnan tudtam volna hogy na majd most nem szabad kivenni ami jár?!...konkrétan főnök mondta h ő azért nem fog bejárkálni hogy kifizessen! Hiába voltak 4en basztak rá magasról!
2016. okt. 5. 17:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Apropó bíróság..ezvégett ügyvédnel is voltam, elmeseltem neki szorol szóra mindent,és mondta hogy ebből nekem problémám nem lenne,mivel nincs bizonyítékuk rá hogy MILYEN pénzt teszek el,mivel ők állithatják,hogy meglopott, én pedig állithatom hogy borravalót/fizetést tettem el! Utána rágalmazásért vissza őketi...
2016. okt. 5. 17:25
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

"Apropó bíróság..ezvégett ügyvédnel is voltam, elmeseltem neki szorol szóra mindent,és mondta hogy ebből nekem problémám nem lenne,mivel nincs bizonyítékuk rá hogy MILYEN pénzt teszek el,mivel ők állithatják,hogy meglopott, én pedig állithatom hogy borravalót/fizetést tettem el! Utána rágalmazásért vissza őketi..."

Az "ügyvéd" eléggé félrevezet. Ugyanis, ha a kasszából kiveszel pénzt és a táskádba teszed, akkor NEKED kell bizonyítani, hogy arra jogod volt (írásbeli engedély), ugyanis az nem szokásos, hogy a DOLGOZÓ egyszerüen kiszedi a SAJÁT fizetését - a kifizetés a felettes dolga.

Szóval egyértelmüen te lennél kötelezve a bizonyításra, nekik elég a kamera felvétele.

A viszontper meg megint csak az ügyvédnek lenne jó, mert megnyerni nem fogja, te ellenben fizethetsz neki ügyvédi költséget, meg a perköltséget is.

2016. okt. 5. 17:31
 6/7 A kérdező kommentje:
én vagyok az,akit jogtalanul megvádoltak ....amit nem tettem SOHA senkivel!!!!!!!! És még nekem kéne bűnhődni miatta???!!!!! Minden feketén megy nekik ..2kassza van nincs utve minden! És egy átlag emberrel így kiba****?! Van akinek nem sok az a pénz,de nekem igen is az!!!! Szépen visszafizetném/tem nekik amiért az egész nyaram legüriztem,vértokádtam!!!!!!
2016. okt. 5. 17:50
 7/7 anonim ***** válasza:
73%

Ritka ostoba egy jószág vagy hallod-e....

ALAP mindenhol (nem csak a vendéglátásban, de ott különösképpen), hogy PÉNZT NEM VESZÜNK KI KASSZÁBÓL! A fizetést pedig a főnök ADJA. Nem pedig kiszolgálod magad.

Az az ügyvéd pedig aki ezt a sületlenséget mondta neked jobb lenne, ha gyorsan visszamenne krumplit hámozni, mert oda való. A világon bárhol, bármelyik bíróság elítél, ha a főnök állítja, hogy megloptad a kasszából és minden napra tud mutatni egy felvételt, hogy te BÁRMILYEN ELLENŐRZÉS, PAPÍRMUNKA, JÓVÁHAGYÁS nélkül pénzt veszel ki onnan. Már csak adóügyi szempontból sem lehetséges az EU egyik államában sem, hogy egy kasszából pénzt vegyen ki bárki csak úgy....

2016. okt. 5. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!