Mit, és mennyi idő alatt adtatok el utoljára interneten?
"de van belőle 6-7 amihez nem is írtam árat csak hogy megbeszélés szerint,...
1.- csatlakozom az előttem szólóhoz: ahol nincs ár (pl. egy bolt kirakatában) oda be sem megyek. internetes eladásnál nem fogom felhívni az eladót percenként 44 ft-ért - mert azt írod, nem hívnak- hogy megvehessek vmit. Esetleg emailt írok, de inkább továbblépek. van, ahol már 2 hete nem válaszol az eladó - pedig szülinapra lenne vmi és MEG AKAROM VENNI! :D
2.- " pedig már három napja raktam"
Nos, a 3 nap az nem idő... Vaterán van, amit egy éve hirdettem, nincs olyan könyv másnak, mégis csak most ment el. Aki megvette, az viszont nagyon-nagyon örült, pont azért, mert máshol, másnál nem talált olyant :-) (így már sokszor jártam) Könyv létére jó áron ment el :-)
Ha sürgősen meg akarsz szabadulni tőle, azaz eladni, akkor csökkentsd az árát és tedd fel a Vaterára: igaz, hogy fizetni kell, de mégiscsak több pénz lesz belőle, mint a semmi. vagy indítsd 1 ft-ról, ha elég bátor vagy és akkor még fizetni sem kell a listázásért - csak a jutalékot.
Mivel a Vaterán nagyon sok termék (műszaki, konyhai is) indul 1 ft-ról, így ne csodálkozz, ha nem akarnak "kitudjahányforintos" terméket venni.
3.- nincs szezonja azoknak, amit árulsz, polcot pl. tavasszal keresnek jobban, nyári átalakítások előtt, konyhai eszközök ünnepek előtt mennek jobban. Csak hogy érzékeltessem: novemberben egy fagyigépet azért elég nehéz eladni :-)
És ami még szükséges az eladáshoz: a türelem...türelem és türelem :-)
Legutóbb a vaterán adtam el egy bontott radiátort. Azt hiszem 3 nap alatt ment el.
Persze van feltöltési díj, de ez mindössze 9Ft. Sztem ki lehet bírni. Eladás után meg 6% a jutalék a legtöbb esetben. Ezt bele kell kalkulálni az árba.
Cserében kevés a komolytalan vásárló.
Ha valaminek nincs igazán piaci értéke csak meg akarsz szabadulni tőle, akkor azt tedd fel 1Ft-os aukcióra! Ilyenkor a feltöltés is ingyenes.
Én egész lakást lomtalanítottam ki így tavasszal. Elment az összes bútor, csetresz meg minden és egész jó kis pénz is maradt belőle...
:D
# 11
Ha azok a dolgok így lennének, ahogy leírtad, akkor megállna a tőzsde is, nem csak a webshopok, boltok.
A vaterát meg nemtudom miért kell ennyire erőltetni 2005 óta vagyok tag ott, fillérekért vesznek meg bármit, de inkább nem vesznek. Nem hatékony ahhoz képest amennyit összeszámlázgat.
"nincs szezonja valaminek?" Nemár.. Vesz valaki egy lakást vagy bármit 4 fallal, nincs benne egy polc se, inkább elmegy az ikeába papírpolcot venni 89990 forintért, ahelyett, hogy körbenézne neten?
Meg mi az, hogy "nem kérdezem meg 40 forintért" ?
Lusta vagy egy telefonra, ha kell valami amiből akár gond nélkül alkudhatsz X ezret is úgy hogy gyakorlatilag a bolti árhoz képest olcsóbban veszed? Hol ebben a logika?
Be lehet vallani, hogy nem vásárolnak az emberek, apróhirdetésből.
A kérdésemre sem érkezett eddig egyetlen konkrét válasz sem, hanem mindenki arra próbál tantani, hogy hol adjak el.
# 12
Az a gond, hogy van értéke.
Vendéglátós sütőt, hűtőket stb elég bátor lenne egy forintért feltenni. Ott is az lenne hogy 900 látogató 3 hét alatt és van rajta ötezer forint licit, licitzárásig meg 3 perc. :D
Erre nem kell 3 hetet várnom, mert ha itt az utcába megkérdezek 10 embert három tuti ad érte egy ötezrest...
Radiátort én is adtam el nyáron. Azt elviszik pikk pakk mert beönti ólommal vagy akármivel aztán leadja méhbe, és röhög a markába.
Tőlem egy taxis 2 óra hirdetés után vitte el a 7 darabot.
este 7 kor raktam fel fél tízkor már söprögettem a helyét össze.
"Vesz valaki egy lakást vagy bármit 4 fallal,"
Sajnálom, hogy nem érted a mondanivalómat: lakást nem nyár végén vesznek az emberek, hanem tavasszal, nyár elején, nyáron szétbombázzák és ilyenkorra már KÉSZ a lakás.
Azért akar mindenki a Vaterára "terelni", mert ott lehet eladni - ilyen egyszerű
A könyv, amit elad, igaz, hogy egy éve volt fent, 3 hetes meghirdetésekben, DE! az 1 év alatt listázási díjra kifizettem 36 ft-ot , jutalékra most 120-at, összesen "buktam rajta" 156 ft-ot, viszont kerestem vele 1.800-at tisztán. 10 ugyanilyen eladott terméknél ez már 18 ezer ft... ez miért is rossz? :-)
Tavalyi össz eladásom 120 ezer ft volt - nem nagyon volt időm foglalkozni vele - simán kijött belőle egy 3 és fél napos spanyolországi hétvége repülőstül, szállásostul, költőpénzzel - de hát Te tudod... biztosan hülyeségeket beszélek/beszélünk... :-)
"Be lehet vallani, hogy nem vásárolnak az emberek, apróhirdetésből.
A kérdésemre sem érkezett eddig egyetlen konkrét válasz sem, hanem mindenki arra próbál tantani, hogy hol adjak el."
Pontosan.. saját magad is megválaszoltad. A vevők a Vaterán vannak, nem az apróhirdetéses oldalakon. Miért venne meg pl. egy turmixgépet 6 ezer ft-ért (ami egyébként eredeti áron mondjuk 12 ezer), amikor 1 ft-ról indított aukcióban licitálhat, izgulhat és ha szerencséje van, akkor még 3-4 ezerért meg is kapja.
Úgy érzem, elég jó tanácsokat adtam/adtunk, de ha Te vitatkozni, akarsz nem eladni, akkor sajnálom, hogy egyáltalán eddig is pazaroltam az időmet. Nem unatkozó, semmittevő ember vagyok.
Ez alatt az idő alatt, amíg válaszoltam Neked, már 2 aukciót is felnyomhattam volna, úgyhogy megyek is :D (11-es vagyok)
# 14
Vendéglátós gépeknél azért nyomottak az árak, mert mindenki megveszi inkább az újat. Az nem romlik el, ha meg igen, akkoe éjjel 2-kor is megy a gyári szervíz garanciában. Nem mindegy, ha egy vállalkozást üzemeltetsz!
Másrészt kap róla számlát, így le tudja költségelni és még hitelt is, ha kell.
Szóval ennek a használt piaca ugyan létezik, de eléggé szűk, amennyire én látom...
Nemértem...
Ha valamit vettem 300 ért és 150 van kirakva irányáron, minden le van róla írva, és kép is van, de egyébként is tanácsos megnézni. Azokkal a dolgokkal mi nem jó?
Kb minden így van feltöltve.
És milyen átlagárról beszélünk akkor. Én is használtan vettem kb fél éve, előtte vagy 5 napig figyeltem a hirdetéseket, a webshopokat, nem volt olcsóbb.
Te mennyire áraznál be egy gyakorlatilag új 900 ezres hűtőkamrát? Vagy egy év körüli 200 ezres villany grillsütőt?
Én irányárakba 500 ra írtam a kamrát a sütőt meg 160 ra.
Sok?
# 17
Hát ezt cáfolnom kell.
Menj be boltokba, nézd meg az infrastruktúrát, max elit helyeken látsz új berendezést.
A hűtőpultokat két hét alatt elvitték tőlem is, mert nem volt olcsóbb bár azt nem sajnálom, mert keveset buktam rajta és a kasznija nem volt egy életbiztosítás, egy helyen megpántoltam én is.
Évjárata 1992.. Én 250 ezerért bírtam megvenni, 230 ért ment el. Új ára: 1,8 millió plusz áfa. Érzed a különbséget ugye?
"Te mennyire áraznál be egy gyakorlatilag új 900 ezres hűtőkamrát? Vagy egy év körüli 200 ezres villany grillsütőt?
Én irányárakba 500 ra írtam a kamrát a sütőt meg 160 ra.
Sok?"
Grillsütő újonnan 200.000
ebből ÁFA 42.520
Már használt, tehát amortizáljuk mondjuk 25%-al
118.000Ft-ra jön ki nekem.
Ha adsz róla számlát és egy év garanciát hozzá, akkor +ÁFA.
De lehet, hogy én gondolkodom rosszul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!