300 ezerből meg tud élni két ember?
Úgy néz ki, fordult a kocka az életben, és úgy alakult, hogy kettőnknek fog kelleni megélni ennyiből.
Eddig nekem egymagamra volt ennyi bevételem havobta, és bizony fizu előtt már centiznem kellett, hogy mire költsek.
Nagyon szűkösen ki lehet 2 embernek jönni? És ha igen, hogyan???
Nem, nem a Gundelben.
De azért szemetet sem eszünk (zsömle és felvágott pl az nagyjából olyan, mintha egy marék homokot nyalogatnék, tápértékben is)
Egy főétel (rendelni szoktam) normális helyről (pl. Wasabi, Forte, indiai, trófea stb), olyan 1500-2000 ft. Én tisztában vagyok az árakkal, sokkal inkább úgy túnik, hogy itt a válaszolók zöme nincs.
De mindegy amúgy a kérdés egyébként is tárgytalan.
Nincs értelme szerintem már erről beszélni, azt gondolom, sosem fogunk konszenzusra jutni.
Láthatóan mások a standardjaink. Ennyi.
Jó, akkor tegyük fel, hogy mindketten napi 2x esztek hétfőtől vasárnapig a Wasabiban 2 ezer forintért. Nos ez már enyhén szólva is luxus, amit nem havi 300 ezerből szoktak csinálni és nem is úgy kellene erre gondolni mint a "megélhetés" de mindegy, legyen, csináljuk.
Ennek a havi költsége 2*2*2000*30 = 240 000. Ha kettőtökre 40 ezer rezsi költségnél több van, akkor lesz..pom magam. Összesen költöttetek 280-at és még van 20 ezretek úgy, hogy röhejesek a táplálkozási szokásaitok. Ha ez nem elég akkor meg vegyél fel Provident gyorskölcsönt minden hónapban :D
Igen, mert az élet csak a zabálásból és a lakhatásból áll.
Ruházkodni, tisztálkodni, szórakozni, utazni nem szoktunk..áhhhh..dehogy :)
De mint mondottam, hagyjuk, mett tárgytalan, és úgysem fogjuk meggyőzni egymást.
Kölcsönre nincs szükség, ha visszaolvasol, azt is tudni fogod, hogy miért. :)
"Igen, mert az élet csak a zabálásból és a lakhatásból áll.
Ruházkodni, tisztálkodni, szórakozni, utazni nem szoktunk..áhhhh..dehogy :) "
Korábban ezt is kiszámoltam, hogy gyönyörűségesen jut ebből mindenre és még félre is tudtok tenni a szórakozáson felül, pláne úgy hogy van saját házatok és se törlesztőt se bérleti díjat nem kell fizetnetek. De őszintén nem számítottam arra, hogy képes KETTŐ ember NAPI 8 ezer forintból kajálni :D Ez annyira röhejes, hogy nem igaz :D
A te kérdésed nem a megélhetésről szól. Elárulom hogy kellett volna feltenned a kérdést:
"Lehetséges-e 300 ezer forintból úgy megélni, mintha 500 ezret keresnénk?"
A válasz pedig: nem.
Jaj maaaar... jo, akkor, hogy mindenki tisztán lásson. Nem 300 ezrunk van, hanem ennek kb a duplája a kettőnk fizetése. Eddig ezt mindig szépen fel is éltük, csak én most kitaláltam, hogy milyen jó lenne, hogyha a félretett pénzünket (mert az is van természetesen) kicsit megnövelnénk.
Ezért írtam ki a kérdést. De világossá vált számomra, hogy 600 ezeebol már nem leeht spórolni. Ugyanugy elfogjuk költeni, mint eddig, nem történik semmi gond. Marad monden a régiben. Ennyi. Ezért mondom, h tárgytalan a kérdés. Remélem, igy már mondenki tisztán lát. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!