Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 300 ezerből meg tud élni két...

300 ezerből meg tud élni két ember?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, fordult a kocka az életben, és úgy alakult, hogy kettőnknek fog kelleni megélni ennyiből.

Eddig nekem egymagamra volt ennyi bevételem havobta, és bizony fizu előtt már centiznem kellett, hogy mire költsek.

Nagyon szűkösen ki lehet 2 embernek jönni? És ha igen, hogyan???

2016. jún. 26. 22:55
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:

Éhen hallni biztos nem fogunk, maximum is éhenhalni (egy l-lel és egybeírva). :)

Én nem gondolom, hogy ez pazarló életmód. Eddig volt elköltenivaló 300 ezrem, hát elköltöttem. Ennyi a történet.

Most megár nincs. Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni!

2016. jún. 27. 19:25
 32/55 A kérdező kommentje:

Egyébként meg, akik azzal jönnek, hogy ez milyen sok meg ilyesmi. Meg hogy a Balatonon hogy megy el 50 ezer.

Azt hiszem, már leírtam számszerűleg is. Nem a standos hambit eszem, kannásbort iszom, mert megtehetem, hogy drága étteremben egyek, és bárokbam igyak koktélokat. Ez így bizony alsóhangon is 50 körül van. De amúgy mindegy, nem magyarázom. Nem hiszitek, menjetek le a Balcsira, aztán majd meglátjátok, hogy mennyibe kerülnek ott a jobb helyeken a dolgok. Ennyi.

A másik dolog. Mindenki ki van itt akadva, hogy ez milyen sok pénz 2 emberre. Vegyük a legalapabbat. Kaja, pl. Most jövök a boltból. Elmondom, mit vettem. Vacsira: teljes kiőrlésű pékáru, paradicsom, uborka, szójajoghurt, libamáj (ez megy a pékárura).

Holnap reggelire: szőlő, joghurt, müzli, tej.

Nasinak:pisztácia

Inni: kóla (na mondjuk olyat én pont nem iszom, de üsse kő)

4600 ft. És ez 2 étkezés volt (még csak nem is főétkezés). Na ilyenkor mivan???

2016. jún. 27. 19:34
 33/55 anonim ***** válasza:
100%

"Éhen hallni biztos nem fogunk, maximum is éhenhalni (egy l-lel és egybeírva). :) "

Tudod mit, keressünk egymás írásában hibákat. Akkor folytatom is.

"Most megár nincs. Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni!"

Pedig én nem értem, mi az a "megár"?

"Azt hiszem, már leírtam számszerűleg is. Nem a standos hambit eszem, kannásbort iszom, mert megtehetem, hogy drága étteremben egyek, és bárokbam igyak koktélokat."

Most írtad, hogy nem teheted meg. De amúgy rohadjak meg, most írtam le hogy tudjátok beosztani a pénzt, ha nagyon eleresztitek magatokat, akkor is lesz havi 60 ezer forintod, amit évi 14 és fél alkalommal szórhatsz el a Balatonon koktélozva. Te most komolyan azt hiszed, hogy csak azok esznek étteremben meg isznak koktélokat akiknél megvan a 600 nettó fejenként? Hát akkor senki se járna ilyen helyekre.

"4600 ft. És ez 2 étkezés volt (még csak nem is főétkezés). Na ilyenkor mivan???"

Remélem nem zavar, hogy én több mint ennyivel számoltam 2 étkezésre. Na ilyenkor az van, hogy alapból marhára sz..r helyen vásároltok ilyen árakkal, meg továbbra is az a véleményem, hogy te maximum azért vagy felnőtt, mert elmúltál 18 és nem azért, mert tudsz bánni a pénzeddel.

2016. jún. 27. 19:56
 34/55 anonim ***** válasza:
100%
Ja ezt meg elfelejtettem: de nem is baj, csináld csak, szórd a pénzt, igazából van is annyi pénzeket még így is, hogy nyugodtan csinálhatjátok, csak aztán nagy lesz majd a pofára esés, ha kifuttok a keretből vagy beüt valami bibi és nem lesz egy büdös fillér megtakarításotok sem.... majd Provident papa segít, úgyis az ilyen hülyékből élnek.
2016. jún. 27. 19:57
 35/55 A kérdező kommentje:

Nem mintha rád tartozna, de ez az összeg nem a teljes bevételnek feleleg. Egy szép summa minden hónapban megy a spórolós számlára. Remélem,így már megfelel.

Hol számoltál két "mellékétkezésre" (reggeli+vacsora) kétszer ennyit? Bemásolnád, kérlek?

Akárhogy is számolom, ha 5000 a reggeli+vacsora egy napra, legyen mondjuk az ebéd csak 3000. Az akkor is napi 8000 kettőnknek a kajára. Ez 240 ezer/hó.

2016. jún. 27. 20:05
 36/55 TamásTóth ***** válasza:
100%

Ember, ha te minden nap libamájat akarsz enni, akkor valóban nem lesz elég a pénz. 150 ezerből havonta két főre kényelmesen ki lehet jönni, még úgy is ha van benne 1-2 10 ezer körüli étterem benne. És minőségi kajákat lehet enni végig. (libamáj minden napra nem fog menni persze)

Mint már bemutattam, 30 ezerből kényelmesen jó minőségű kaját és jó minőségű piát feltételezve is ki kell tudni jönni egy balatoni északára. Egyszerűen sznob voltál, és ezt nem vagy hajlandó lejjebb adni, mert az, hogy te nem vagy képes a 4500 forintos koktélokat leadni az sznobság. Nem arról van szó, hogy egyszer-egyszer nem lehet ezt megtenni, de te úgy beszélsz, mint aki minden nap libamájat akar enni és 4500-as koktélt inni minden hétvégén. Ha egy átlag napon neked egy reggeli+vacsora az 2500 forint/fő ott gondok vannak. Másrészt, nem tudom miből mennyit vásároltál, de paradicsomot, szőlőt, uborkát, tejet, pékárút olyan 3-6 étkezésre szoktak vásárolni és nálad ugye nem tudjuk se az egyes tételek árait se a mennyiségüket. (fél kiló teljes kiőrlésű rozs kenyér például 400 forint körül van, ami nem éppen 2 étkezés)

2016. jún. 27. 20:31
 37/55 anonim ***** válasza:

"Hol számoltál két "mellékétkezésre" (reggeli+vacsora) kétszer ennyit? Bemásolnád, kérlek? "

7. válasz.

De most meg már az egészet nem értem. Nem is 300-ból kell megélnetek, mert még a "szép summátokat" is félrerakjátok. Még a kérdésedet sem bírod leírni csak itt ködösítesz ezzel meg a koktéljaiddal és a libamájaddal. Szerintem örülj neki, hogy kifogtál egy olyan pacákot aki pénzeli a hülyeségeidet és ne itt nyafizz.

2016. jún. 27. 21:54
 38/55 A kérdező kommentje:
Senki sem pénzel, én keresek kb 2szer annyit, mint a másik fél. Egy evésnyi mennyiséget vettem. Azt gondoltam ez egyértelmű. :)
2016. jún. 28. 00:08
 39/55 tetro ***** válasza:
100%

00.08

írd már le hogy miből mennyi mennyiért vettél :D komolyan érdekel

2016. jún. 28. 00:26
 40/55 anonim ***** válasza:
100%

"...Nem a standos hambit eszem, kannásbort iszom, mert megtehetem, hogy drága étteremben egyek, és bárokbam igyak koktélokat. "

Van egy rossz hírem: eddig megtehetted, most meg már nem.

2016. jún. 28. 00:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!