Mit csináljak, ha átvertek a jófogás.hu oldalon?
Két helyről próbáltam meg venni elektronikus eszközöket.
Mindkettővel azt beszéltem meg hogy a vételár felét elutalom.
Nagyon nem akartam, de rábeszéltek sajnos. Ilyen a buta ember.
Elutaltam a pénzt mindkettőnek, majd vártunk.
Az egyik folyamatosan hívott is telefonon.
Majd egyszer csak azt mondta, hogy baj van, a felesége vitatkozik vele, hogy miért ment bele ilyenbe, mert sürgős a pénz, azt mondta, hogy válasszak: vagy elutalom a másik felét a pénznek s utána azonnal küldi a csomagot, vagy ha nem, akkor viszont visszaküldi az elutalt pénzt, mert sürgeti őket az idő s nem várnak. Ezután eltűnt s nyoma sincs nem tudom elérni se telefonon sem emailben. A pénzem (40eft) ki tudja hol van.
A másik szintúgy szólt, hogy baj van, küldjem el neki a személyigazolványom, a lakcímkártyám s a banki utalást igazoló szelvény fényképét, mert lezárolták a számláját s bent ragadt az abaqoos nevű nen tudom minél a pénzem.
Én elküldtem neki mindent.
Ezután arra kért, hogy másik számra küldjem el neki újra az összeget, a másikat visszakapom majd a banktól, csak még folyamatban van.
Én már nem utaltam semmit.
Viszont ezzel a másodikkal a mai napig tudok beszélni emailben s mindig visszaír.
Mitévő legyek??
Ezekkel az adataimmal mihez tudnak kezdeni??
Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy egyszerre ketten is átverik??
A rendőrség én azt hallottam, hogy bizonytalan, lehet, hogy semmire nem jutnak, állandóan járkálnom kéne, én pedig már idős vagyok.
Bele vagyok ebbe betegedve.
Írtam a jófogásnak, azt mondák, ha rendőrségi feljelentést teszek, akkor mindenben segítik a rendőrség munkáját.
Szinte lekoppintottak, ennyi volt a válaszuk.
Nagyon szépen kérem segítsenek!
Előre is köszönök minden segítő választ!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!