Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha átvertek a...

Mit csináljak, ha átvertek a jófogás.hu oldalon?

Figyelt kérdés

Két helyről próbáltam meg venni elektronikus eszközöket.

Mindkettővel azt beszéltem meg hogy a vételár felét elutalom.

Nagyon nem akartam, de rábeszéltek sajnos. Ilyen a buta ember.

Elutaltam a pénzt mindkettőnek, majd vártunk.

Az egyik folyamatosan hívott is telefonon.

Majd egyszer csak azt mondta, hogy baj van, a felesége vitatkozik vele, hogy miért ment bele ilyenbe, mert sürgős a pénz, azt mondta, hogy válasszak: vagy elutalom a másik felét a pénznek s utána azonnal küldi a csomagot, vagy ha nem, akkor viszont visszaküldi az elutalt pénzt, mert sürgeti őket az idő s nem várnak. Ezután eltűnt s nyoma sincs nem tudom elérni se telefonon sem emailben. A pénzem (40eft) ki tudja hol van.

A másik szintúgy szólt, hogy baj van, küldjem el neki a személyigazolványom, a lakcímkártyám s a banki utalást igazoló szelvény fényképét, mert lezárolták a számláját s bent ragadt az abaqoos nevű nen tudom minél a pénzem.

Én elküldtem neki mindent.

Ezután arra kért, hogy másik számra küldjem el neki újra az összeget, a másikat visszakapom majd a banktól, csak még folyamatban van.

Én már nem utaltam semmit.

Viszont ezzel a másodikkal a mai napig tudok beszélni emailben s mindig visszaír.

Mitévő legyek??

Ezekkel az adataimmal mihez tudnak kezdeni??

Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy egyszerre ketten is átverik??

A rendőrség én azt hallottam, hogy bizonytalan, lehet, hogy semmire nem jutnak, állandóan járkálnom kéne, én pedig már idős vagyok.

Bele vagyok ebbe betegedve.

Írtam a jófogásnak, azt mondák, ha rendőrségi feljelentést teszek, akkor mindenben segítik a rendőrség munkáját.

Szinte lekoppintottak, ennyi volt a válaszuk.

Nagyon szépen kérem segítsenek!

Előre is köszönök minden segítő választ!

Üdv.

2015. aug. 21. 20:35
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
37%
Tanulópénz.
2015. aug. 21. 20:48
 2/25 anonim ***** válasza:
82%
A facebookon keresd fel az Internetes károsultakért oldalt . Rendőrséget és a bankot is keresd meg egyúttal .
2015. aug. 21. 20:49
 3/25 anonim ***** válasza:
20%
Hát ezt bizony beszoptad. Sajnos, nemigen tudsz tenni semmit. Pár tízezer Ft-ért senki sem fog neked aktát nyitni.
2015. aug. 21. 21:04
 4/25 anonim ***** válasza:
41%
Hacsak titokban nem vagy Orbán lánya. :-))
2015. aug. 21. 21:05
 5/25 anonim ***** válasza:
57%

Dehogynem tud tenni. Bűncselekményt követett el az eladó, és ő fogja a rövidebbet húzni. Akár a szóbeli megállapodás is védhető lenne, de itt komoly nyomai vannak a dolognak.

Üdv: egy ügyvéd

2015. aug. 21. 21:36
 6/25 anonim ***** válasza:
45%
Előző nehezen hiszem el hogy te tényleg ügyvéd vagy...
2015. aug. 21. 21:37
 7/25 anonim ***** válasza:
79%

Most olvastam végig...

Ha elküldted a személyi igazolványodat, akkor gyakorlatilag a nevedre felvehet hitelt, vásárolhat telefont online, nyithat bankszámlát, akár egy lakást is vehet ha elég ügyes. Azonnal menj az okmányirodába, és jelentsd be, hogy az irataidat, és az adataidat megújítsák, amíg nem késő! A rendőrségre is menj be, tegyél feljelentést névtelen tettes ellen. Ők meg fogják állapítani, hogy csalás történt, és nyomozni fognak. A jófogásnak hiába írtál, jogosan koppintottak le, mivel neked nem is szolgáltathatnak ki adatot.

Két dolgot kell tenned:

1. Rendőrségen feljelentés, ahol a jegyzőkönyvben elmondod, hogy az adataidat is kicsalták tőled.

2. Okmányirodában azonnal semmissé tenni a személyit, és újat igényelni.

Sok sikert!

2015. aug. 21. 21:40
 8/25 anonim ***** válasza:
81%

"Üdv: egy ügyvéd"

Akkor tudhatnád hogyha feljelentést teszel akkor 1-2 hónap és küldi a rendőrség a nyomozás lezárva levelet. Több százezres rablásoknál sem nyomoznak, jofogasos ügyekkel meg végképp nem foglalkoznak, mert millió van belőlük.

Amúgy a jofogas a csalók gyűjtőhelye, csak a perverzek vásárolhatnának ott.

2015. aug. 21. 21:44
 9/25 anonim ***** válasza:
66%
Tegyél feljelentést, ez már nem kis összeg. Utalni csak kisebb összegeket utaltam (talán 15e volt a max), mindig előre, sose volt gond. Ekkora pénznél ragaszkodnék a személyes átvételhez.
2015. aug. 21. 21:49
 10/25 anonim ***** válasza:
82%
Azért amikor "egy ügyvéd" arra buzdít, hogy " tegyél feljelentést _névtelen_ tettes ellen", az azért EPIC! :D
2015. aug. 21. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!