Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha átvertek a...

Mit csináljak, ha átvertek a jófogás.hu oldalon?

Figyelt kérdés

Két helyről próbáltam meg venni elektronikus eszközöket.

Mindkettővel azt beszéltem meg hogy a vételár felét elutalom.

Nagyon nem akartam, de rábeszéltek sajnos. Ilyen a buta ember.

Elutaltam a pénzt mindkettőnek, majd vártunk.

Az egyik folyamatosan hívott is telefonon.

Majd egyszer csak azt mondta, hogy baj van, a felesége vitatkozik vele, hogy miért ment bele ilyenbe, mert sürgős a pénz, azt mondta, hogy válasszak: vagy elutalom a másik felét a pénznek s utána azonnal küldi a csomagot, vagy ha nem, akkor viszont visszaküldi az elutalt pénzt, mert sürgeti őket az idő s nem várnak. Ezután eltűnt s nyoma sincs nem tudom elérni se telefonon sem emailben. A pénzem (40eft) ki tudja hol van.

A másik szintúgy szólt, hogy baj van, küldjem el neki a személyigazolványom, a lakcímkártyám s a banki utalást igazoló szelvény fényképét, mert lezárolták a számláját s bent ragadt az abaqoos nevű nen tudom minél a pénzem.

Én elküldtem neki mindent.

Ezután arra kért, hogy másik számra küldjem el neki újra az összeget, a másikat visszakapom majd a banktól, csak még folyamatban van.

Én már nem utaltam semmit.

Viszont ezzel a másodikkal a mai napig tudok beszélni emailben s mindig visszaír.

Mitévő legyek??

Ezekkel az adataimmal mihez tudnak kezdeni??

Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy egyszerre ketten is átverik??

A rendőrség én azt hallottam, hogy bizonytalan, lehet, hogy semmire nem jutnak, állandóan járkálnom kéne, én pedig már idős vagyok.

Bele vagyok ebbe betegedve.

Írtam a jófogásnak, azt mondák, ha rendőrségi feljelentést teszek, akkor mindenben segítik a rendőrség munkáját.

Szinte lekoppintottak, ennyi volt a válaszuk.

Nagyon szépen kérem segítsenek!

Előre is köszönök minden segítő választ!

Üdv.

2015. aug. 21. 20:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Először is nagyon szépen köszönöm a segítő válaszokat!

Épp ezért nem tettem még feljelentést, mert sajnos tudom, hogy valószínűleg nem járna eredménnyel, én pedig teljesen kiborulnák idegileg.

Valószínűsítem, hogy a számlaszámot sem tudnám meg, hogy kié, mert hamis néven van hamis adatokkal szerintem.

A telefonszám sem él már szerintem, először hangposta jelentkezett, mostmár azt mondja be hogy átmenetileg nem elérhető.

Viszont a másik, az mindig visszaír s a mai napig azt mondja, hogy vissza fogom kapni a pénzem. Csak idő kell, mert folyamatban van az ügy, de ő nem tehet róla, ez a bank hibája (zárolták a kártyáját s bentragadt a pénz, de a hirdetett árut már eladta másnak)

Ne tudom..

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!!

Üdv.

2015. aug. 21. 22:47
 12/25 A kérdező kommentje:

Egyébként a levelezés megvan, a banki utalások papírjai is megvannak, s a számlaszámok a nevekkel együtt is megvannak.

Minden adat amit csak tudtam, megvan, a telefonszáma ia megvan.

Üdv. S köszönöm.

2015. aug. 21. 22:54
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát felmehetsz feljelentést tenni, csak várnod kell egy csomót, majd egy kiégett öreg rendőr/rendőrnő unottan felveszi a jegyzőkönyvet és kapsz 2 hónap múlva egy levelet hogy a nyomozást megszüntették.
2015. aug. 21. 23:39
 14/25 anonim ***** válasza:
73%
Nagy összeget miért utalsz előre?? Tanulópénz.
2015. aug. 21. 23:53
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Úristen!

Mikor szoktok már le erről a szerencsétlen jófogás oldalról?!

A jogiforum.hu-n már külön topic van ezekre az esetekre.

Olyan oldalról vásároljatok, ahol van értékelési rendszer.

Érdekes módon vaterán mindig előre utalok és mindig megkapom a vásárolt műszaki cuccokat...

2015. aug. 22. 05:33
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Részese vagyok egy ügynek amiben az apródon 2éve átvert több embert egy csaló. Tehát 2 éve húzódik és a bíróságok egymásnak passzolgatják. Nekem csak 2ezrem bánja de van akinek 50k .. :D De az a pénz nem fog visszajönni. Erre készülj. 2éve .. lol
2015. aug. 22. 12:13
 17/25 anonim ***** válasza:
90%
A sok idióta, aki azt mondja, hogy ne tegyél feljeletnést... Nevetségesek vagytok. Ezért tart ott ez az ország, ahol. A feljelentés nem egy fájdalmas dolog, ingyen van! Ezért van ennyi mocskos átverő ember, mert akit átvertek nem tesz feljelentést. Lehet, hogy nem fogod visszakapni a pénzed, lehet, hogy a Rendőrség sem tesz semmit, de legalább elmondhatod, hogy te megpróbáltál mindent. Sok adat áll a rendelkezésedre, számlaszám, telefonszám, emailek, ez azért jó jel lehet. Ha nem teszel semmit sem, akkor másokat is át fognak verni ezek a bűnözők.
2015. aug. 22. 12:58
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek: mint már a többiek leírták - az első ellen tegyél feljelentést, mert anélkül esélyed sincs a pénzed visszakapni.

Nem tudom, azt tudod-e, hogy ha a Vaterán vetted volna az elektronikus eszközt és így jártál, akkor a Vatera a Biztonságos Vásárlás Program keretében a rendőrségi feljelentés birtokában AZONNAL (jó, lehet pár nap) visszafizeti a pénzt, nem kell a herce-hurca végét kivárnod.

A Jófogáson meg mindenhol le van írva, hogy előre ne utalj pénzt. Tényleg a csalók melegágya - elnézést a becsületes eladóktól.

2015. aug. 22. 14:22
 19/25 anonim ***** válasza:
67%
Én vagyok az "egy ügyvéd" és üzenem az összes okoskodónak, hogy nem egy ilyen ügyet láttam már. Ne ugassunk bele olyanba amihez nem értünk. Ha megalapozott a gyanú, és a jófogás is hajlandó adatot szolgáltatni, akkor bizony a névtelen tettesnek egy-kettőre neve lesz, és megindulhat az ügy akár gyorsított eljárásban is.
2015. aug. 22. 19:39
 20/25 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a további segítő válaszokat!

Nem tudom mi történt de eltűntek a jófogás.hu oldalról a levelezéseim a csalókkal.

Le van fényképezve az összes levelezés, de az oldalról eltűnt.

Nem tudom ki írta, de nekem nem kell leszoknom, mert most először vettem volna a jófogás-ról egyébként...

"egy ügyvéd"! A neve megvan, amit megadott a számlaszámhoz, de nem tudom, hogy a valódi neve-e..

Köszönöm mindenkinek.

Üdv.

2015. aug. 22. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!