Titeket irritálnak a szabadságukat Magyarországon töltő, Nyugaton dolgozó magyarok, akik a 2 hét szabi alatt szórják a pénzt?
Te meghallasz egy ilyen mondatot az állomáson és ettől felkapod a vizet? Ember, te beteg vagy, kezeltesd magad (lehetőleg Ausztriába).
Amúgy meg honnan tudod, hogy egy BAZ megyei mélyszegény családnak nem "mennyország" ausztriában kulimunkázni? Neki lehet mennyország valami 20 nm-es lyukban nyomorogni és minden nap meleg ételt enni ahhoz képest, hogy otthon 12-en élnek 1 szobában és 2 naponta tudnak enni valamit...
Engem nem irritálnak, inkább szánalmasnak tartom.
Mosonmagyaróvár és környéke tele van kint dolgozó emberekkel. Szóban mindenki 2-3000 €urot keres, de a valóságban ez inkább kevesebb. Az osztrák állásokat kötelező a fizetéssel együtt meghirdetni, nagyon ritka a 2000 €uros állás a hirdetésekben. Tényleg megy a menőzés pl. strandra itthon nem kapható silány osztrák ásványvizet és Schwechater sört visznek vagy affektálnak a fagyizónál, hogy mit vettek akciósan a Merkurban vagy a Hofferban szándékosan olyan boltokat emlegetnek amik nálunk nincsenek még véletlenül sem Pennyt , Spart vagy Lidlt. A halálom amikor negatív IQ-val bíró hölgyemények Mineralwassert kérnek a kávézóban és ezek a hölgyek általában még alapfokon sem beszélnek németül. Van egy szakács ismerősöm aki szintén alig beszél németül , de a történeteiben német szavak bukkannak fel, pl. a kerti Tisch meg hasonló baromságok.
Az előbb nem fejtettem ki, csak annyit írtam, hogy szánalmas, de valóban így néz ki, ahogy írják.
Nekem sok olyan ismerősöm van, aki kiment, kap kb 350-380-at, de ezt is két munkahelyen.
Abból legombolnak tőle vagy 200 ezret szállásra, 50-60 elmegy kajára, bérlet meg a többi marhaság, aztán marad vagy 50 ezer forintja.
Kint van fél évet, hazajön 300 ezer forinttal aztán úgy száll ki a Tranzitból, mint aki legalább 10 milliókat hozott haza és magángéppel jött.
Persze aztán két hétig megy a dínom-dánom, mindenki előtt, csupa olyan dolgot vesz, amit kint is meg lehetett volna és akkor ki se kell cipelni, de hát akkor nem látja mindenki.
Aztán kb a 10. napon rájön, hogy hoppá, nem fog kitartani a pénz, szal a maradék időt már otthon tölti aztán a kiúton agyal, hogy a sofőr csak kiviszi a szokott összegbe, mert egyébként bukó.
És igen, kint volt fél évet, de ő a többi magyar között annyi német szót hall, hogy nem jut eszébe már az se, hogy van a wc...
"Séf fiúnak. 12-es vagyok . Milyen címletet lobogtattak Szombathelyen? Az 50 €urost szerintem simán elő lehet venni figyelmetlenségből 500 Ft-os helyett."
10 euróst vett elő...
Tudtok még ilyen sztorikat? Én szégyellem kicsit magam a nyugati díszes magyar kolóniák miatt sokszor...
jómagam is Nyugaton rohadok de inkább én úgy szoktam fogalmazni hogy azért mert szerencsétlen vagyok.
Aki életképes az Magyarországon is tud normálisan élni.
A sleppje meg megy mosogatni meg takarítani Nyugatra.
"Amúgy meg honnan tudod, hogy egy BAZ megyei mélyszegény családnak nem "mennyország" ausztriában kulimunkázni? Neki lehet mennyország valami 20 nm-es lyukban nyomorogni és minden nap meleg ételt enni ahhoz képest, hogy otthon 12-en élnek 1 szobában és 2 naponta tudnak enni valamit..."
kik élnek 12 en egy szobában? Borsodban sem élnek így az emberek. Még a cigányok sem.
Azt viszont készséggel elhiszem hogy pl Londonban sok ember lakik együtt 3-4-5 szobatárssal.
Nem-e? Jártál mostanság pár eldugott kelet MO-i faluban? Mondjuk Tiszaburán. Vagy valahol még keletebbre. Javaslom menj el és nézd meg, milyen az amikor a 400 fős faluban 3 (!) főnek van munkája. A többi - ha szerencsés - kapott közmunkát, ha nem akkor azt sem.
Lehetőleg télen menj, mert akkor még azt is láthatod, hogy mi a helyzet azoknál akik nem tudtak elég fát - lopni - az erdőből és még a kertből sincs semmi, amit megehetnének.
Mindig sírsz a nyugati nyomorról, pedig még az országot sem kell elhagyni ahhoz, hogy olyan nyomort láss amit te elképzelni sem tudsz. És akkor egy ázsiai vagy afrikai nyomortelepről még képet sem láttál életedben, nem, hogy személyesen láttad volna.
Borsodi zsákfaluban laktam. Sok szegény volt nálunk is, de éhező nem igazán. A cigányok is megéltek, igaz ők gyerekekből.
Egy hiszti a magyarországi nyomor. Nincs nyomor Magyarországon ma. Ami van, az megvan Nyugaton is...
egy nyugati kisvárosban élek és ez is tele van osztrák csövessel...
Hogy te mindent milyen faszán tudsz, elképesztő... Egy faluban tapasztaltakat ki tudsz vetíteni egy egész országra, sőt, az egész világra...
Nagyon keveset láttál te még a világból ehhez hinta. Talán majd benő a fejed lágya 5-10 év múlva.
Én csak olyan sztorit tudok, hogy az exem falujából többen is jártak Németországba dolgozni és durván két-három hetente jártak haza. Amikor hazaértek, egyből irány a kocsma/díler és hozták a prostikat. Gyakorlatilag egy ilyen hétvége alatt simán elbactak egy ezrest (euróban) minden további nélkül és egész hétvégén csak ittak és drogoztak (meg persze kezelgették a fent említett prostit). Vasárnap este pedig irány vissza nem mindig józanul, az akármilyen gyárba.
Engem aztán nem zavart a dolog... Igazából úgy cseszik el az életüket, ahogy akarják. Szerintem csak szánalmas. Ha én keresnék ennyit, akkor ennyi munkával töltött idő után már lenne saját autóm és akár még saját lakásom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!