Mi a véleményetek arról hogy Norvégiában 147 koronát (17,52 eur) keres óránként egy mekis dolgozó?
"For medarbeidere i alderen 18 -20 år er startlønnen 123,04, men allerede etter 4 mnd. går den opp til kr. 147,42 per time + tillegg for blant annet kvelds- og helgearbeid. Medarbeidere over 20 år har en begynnerlønn på kr. 147,42 per time + tillegg. "
Ez egy álom nem? 17,52 eurós bruttó órabér az egyszerű betanított munkásnak. Ez egy álom nem?
Valószínűleg igaz.
Norvégiában kva sokat keresnek az emberek. És ennek megfelelően az árak se alacsonyak, de nagyon élhető. (Szerintem ez ottani viszonylatban még nem is olyan jó fizetés.)
A norvég mekis 2300 eurót keres, a magyar mekis kb 230 at! A norvég mekis tízszer ügyesebben fröcsköli a mustárt a zsemlére....HATÉKONYABB..TERMELÉKENYEBB. BESTE.
A norvég mekis a német mekisnél is kétszer hatékonyabb.
"A norvég mekis 2300 eurót keres, a magyar mekis kb 230 at! A norvég mekis tízszer ügyesebben fröcsköli a mustárt a zsemlére....HATÉKONYABB..TERMELÉKENYEBB. BESTE. "
Még mindig nem érted a lényeget! Vagy hülye vagy, vagy nem is akarod megérteni. Minden ország be van árazva, a piac pedig ehhez igazodik a bérekkel. Magyarországon 230 €-t ér a kulimunka, máshol többet, valahol meg egy egész éves bér a 230 €. Ez van. Egy dologgal lehet a kevés bér ellen tenni. Ez pedig a tanulás, fejlődés. Ha nem tanulsz, nem vagy nyitott új dolgokra, akkor örökre egy mekis maradsz. 3,5 évig voltam konyhai kisegítő, tudom hogy sza* így az élet, de küzdöttem, tepertem, ma a saját cégem vezetem. Nem volt könnyű, sőt, irtó nehéz, hónapokig szabadnap nélkül nyomtam a melót, mellette nyelvtanulás, szakma kitanulása. Semmi szabadidőm sem volt, de megérte, mert ma úgy élek, ahogy mindig is akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!