Miért zár be olyan sok multi Magyarországon? Mi lehet az oka amiért már a Baumax is kivonul az országunkból? Hová mennek majd ezek az ott dolgozó emberek? Miért ürül ki az ország? Miért jó, ha külföldre vándorolnak a magyarok? Kinek jó ez?
erről millió kérdés született már.
ellehetetlenítik a cégeket,hogy a kormányközeli üzletemberek eloszthassanak mindent maguk között.
a munka nélkül maradt dolgozók sajnos megszívták.ennyi embert nem tud felszívni a munkaerő piac.marad a közmunkás életpálya.
hogy mindenki elhúz,az főleg az országnak nem jó..de minek maradjon szenvedni az,aki máshol amúgy elboldogul?
Jön helyette a másik multi. Kivonult a Bricostore is, az összes helyén Obi lett. Oda nyilván kellett kb ugyanannyi alkalmazott. Most kivonul a Baumax, állítólag valami bútordiszkont jön a helyére. Oda is kellenek majd emberek.
A Baumax két dologra hivatkozott: az egyik a gazdasági környezet, a másik meg az, hogy szerintük is túl telített a piac, amit úgy írtak, hogy "Magyarország legfeljebb két barkács-láncot tud eltartani". Én eddig egyikben sem találkoztam túl nagy tömeggel...
Amúgy rendszerváltás után, illetve EU csatlakozás után tömegével jöttek az új piacra ezek a cégek, nem csak a barkács. Ezerrel beruháztak, szerintem 5x annyi üzlet van, mint korábban. Természetes, hogy nem lesz mind nyereséges, és valóban sok nem is tudott nyereségessé válni. Egyszerűen túl sokan vannak, így értelemszerű, hogy előbb-utóbb megpróbálják csökkenteni a veszteségüket és itt-ott bezárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!