Mi történne, ha a Magyarországon megtelepedett külföldi multi üzletláncokat átvennék a már tőkeerős és jól működő hazai kereskedelmi hálozatok, láncolatok?
Okozhatna-e fennakadást, áremelkedést a vásárlók szempontjából nézve a dolgot?
A másik fontos kérdés, hogy adózás szempontjából jobban járna-e Magyarország? Jobb lenne-e az államkincstárnak, ha ez gazdasági csere megtörténne?
Ja még egy szempont: Mi történne a dolgozók bérével? Befizetett TB és nyugdíjjárulékaikkal?
Még egy kérdés, mi történne a környezeti hatások tekintetében? Változna-e vagy romlana a morál? Ez kifejezetten olyan környezettudatossági kérdés, amelynek hatását befolyásoló döntések, csakis vállalati stratégiai szinten dőlhetnek el.
Még mindig nem értem, hogy miért próbálod belém beszélni, hogy Fideszes vagyok? Független vagyok. Egyiknek sem vagyok a tagja. Na meg úgy tűnik, minthe őket okolnád a gazdasági jelenlegi helyzete miatt. Nem vagyok megyőződve arról, hogy ők a hibásak, de azt sem állítom, hogy ők nem követhettek el hibát.
Inkább azt látom, hogy ők próbálják a magyar érddekeket jobban előtérbe hozni, ezért aztán támadják is őket rendesen mind külföldről, mind pedig otthonról is. Szomorú, hogy otthonról is támadják őket.
"Amúgy meg a külföldre költözött magyarok 75%-a 40 év alatti, 40%-uk 30 év alatti. A gonosz multikat a 90-es évek elején engedték be az országba, amikor ezeknek az embereknek nagy része még talán nem is élt vagy kisgyerek volt. "
Lári Fári! Ezt nagyon fájt. Hát nem látod az erdőt a fától? Ezek a fiatalok azokban a családi vállakozásokban dolgozhatnának, amelyeket a szüleik, rokonaik indítottak be! Azóta ezek a vállalkozások hová fejlődhettek volna? Hány munkahely teremtődött volna még általuk? Azóta így már egy csodálatos és erős szuper középosztályréteg alakult volna ki az országban! Lehet, hogy ez volt bizonyos körök céja, hogy ez ne következhessen be? Hah. Gondolkodj már egy kicsit légyszi.
"
Ezt kit érdekel? A gazdaság nem szamaritánus intézmény és nem Teréz anyu vezeti. "
Köszönöm, hogy ezt így leírtad. Azt gondolom, hogy tiszességes erkölcsi értékrenddel és szívvel rendelkező emberek nem akarhatják, hogy olyan közgaszdászok irányítsák az országot, akik mentesek minden erkölcsi gátlástól.
Azért "beszélem beléd", hogy fideszes vagy, mert egy az egybe ugyan azt a teljesen értelmetlen sületlen maszlagos hajtogatod, ami az ő propagandájuk. Ne mondd, hogy a saját fantáziád szüleménye, mert még a szóhasználat is tökéletes egyezést mutat. De felőlem függetlenül is lehet tök hülye a gazdasághoz, szíved joga. Csak ne terjeszd a marhaságot.
"Inkább azt látom, hogy ők próbálják a magyar érddekeket jobban előtérbe hozni,"
Ugyan ez politikai kérdés, de elárulok egy nagy titkot:
A fidesz semmi máson nem dolgozik, csak azon, hogy a saját haverjainak tudjanak lopni. És pont. Xarnak ők a nemzetközi kiskereskedelmi hálózatok térhódítására, lexarják az emberek érdekeit és minden mást is. Az egész vasárnapi bezárás, célzott adóztatása a külföldi cégenek, a négyzetméter korlátozások mind-mind a CBA-ra szobott törvények (mivel őket nem érinti negatívan egyáltalán, hogy, hogy nem mindenki mást meg igen). Az meg nyilvános tény, hogy fideszközeli tulajdonosi összetétele van a CBA-nak. Kell a pénz, kell lopni. Ennyi.
"Ezek a fiatalok azokban a családi vállakozásokban dolgozhatnának, amelyeket a szüleik, rokonaik indítottak be! "
Jézus Máriám... Akkor ezek a fiatalok miért nem dolgoznak a multinak? Nem tök mindegy, hogy a berettyóújfalui zöldséges viszi egy testvérpár vagy ugyan ott a helyi Tesoban a zöldségosztályt? De, tök mindegy. Az egész okfejtésed annyira defektes, mintha egy 12 éves próbálta volna összerakni 2 óra közötti szünetben. Egyszerűen borzalmas és nélkülöz minden józan gondolkodást...
"Azt gondolom, hogy tiszességes erkölcsi értékrenddel és szívvel rendelkező emberek nem akarhatják, hogy olyan közgaszdászok irányítsák az országot, akik mentesek minden erkölcsi gátlástól."
Én meg azt gondolom, hogy a gazdaságnak az ég világon semmi köze az erkölcsökhöz. És ezt a világ összes közgazdásza így gondolja. Nem csak MO-n, hanem sehol a világon nem szívszeretetből fektetnek be emberek és kormányok milliárdokat. Ezt vagy elfogadod, vagy nem.
Kegyetlen mekkora hülyeségeket hordasz össze, nem unod még?
Fölháborítónak tartom bizonyos megnyilvánulásodat, megjegyzésedet. Nem tudom, hogy milyen nevelést kaptál anno, de lehet, az hagy némi kívánni valót maga után. Azért próbáltál lekezelni és lenézni engemet, nem a te gazdasági nézőpontjaid szerint gondolkodom. Na meg ráadásul azt gondolod rólam, hogy ahhoz a politikai tömbhöz tartozom, amelyet te nem szeretsz. Ahogy elnézem soraidat, azt látom, hogy nem azért válaszoltál nekem az általam feltett kérdésekre, hanem azért, mert azokban lehetőséget láttal arra, hogy azoknak a te szád íze szerint kiragadott jelentésüket félremagyarázva, jól átmagyarázva bizonyos körök ellen haználhassad.
Fölháborító!
Én meg azt tartom felháborítónak, hogy valaki ennyi ésszel:
- szabadon írhat, felügyelet nélkül
- szavazhat, ráadásul ugyan annyit ér a szavazata, mint mondjuk nekem vagy egy másik normális embernek
Mégsem dörzsöltem eddig az orrod alá, sőt, egy csomó energiát fektettem abba, hogy megértsd miről beszélünk. De te meg sem próbálod, csak az agymenésed hajtogatod.
Te semmilyen gazdasági nézőpont szerint nem gondolkozol (azt is kétségbe vonom, hogy egyáltalán gondolkozol, de ezt csak zárójelben...). Ahogy te gondolkodsz az valami eltorzult propagandikus katyvasz, amit még az sem gondolt komolyan, aki megírta, te meg csak visszamondod, mint valami droid. A gazdaság mozgatórugója a tőke. Mindig is az volt és az is mered. És ennyi, minden más parasztvakítás, amit ahogy a neve is mutatja a parasztok féken tartására találtak ki.
És amúgy szerintem sütőtök!
„Azért "beszélem beléd", hogy fideszes vagy, mert egy az egybe ugyan azt a teljesen értelmetlen sületlen maszlagos hajtogatod, ami az ő propagandájuk. Ne mondd, hogy a saját fantáziád szüleménye, mert még a szóhasználat is tökéletes egyezést mutat.”
Tessék, megint rögeszmés vagy.
„ De felőlem függetlenül is lehet tök hülye a gazdasághoz, szíved joga. Csak ne terjeszd a marhaságot. „
Szerintem az a hülye a gazdasághoz, aki kihagyja az emberi tényezőt a gazdasági számításokból idegen érdekek s...nyalása érdekében.
„ A fidesz semmi máson nem dolgozik, csak azon, hogy a saját haverjainak tudjanak lopni. És pont. Xarnak ők a nemzetközi kiskereskedelmi hálózatok térhódítására, lexarják az emberek érdekeit és minden mást is. Az egész vasárnapi bezárás, célzott adóztatása a külföldi cégenek, a négyzetméter korlátozások mind-mind a CBA-ra szobott törvények (mivel őket nem érinti negatívan egyáltalán, hogy, hogy nem mindenki mást meg igen). Az meg nyilvános tény, hogy fideszközeli tulajdonosi összetétele van a CBA-nak. Kell a pénz, kell lopni. Ennyi.”
Felejtsd már el a Fideszt! Kérdésem abszolút mellőz minden párthovatartozási vonást.
De azért megjegyzem, hogy nem pottyantják le az emberek érdekeit, nem véletlen, hogy szeretnék támogatni a hazai vállalkozásokat. „Fidesz közeli tulajdonosi összetétele van.” Na és? Mindenkinek jogy van a neki tettsző pártra szavazni. Nemde? (Én egyikre sem voksolok, csak akkor voksolnék, ha a két ellentétes párt, bármilyen furán hangzik, egybeolvadna. Mindkettőnek vannak kifejezetten előnyösebb oldala a másikénál.)
Miért gondolod, hogy a CBA tulajdonosai vagy közeli ismerőseik lopnak? Pontosan az ellentettjéről van szó. Nem lopnak, hanem fejlesztenek, új egységeket hoznak létre, de úgy, hogy közben nyereségesek is. Ellentétben a korábban te általad említett veszteséges befektető vállalatokkal szemben.
"Ezek a fiatalok azokban a családi vállakozásokban dolgozhatnának, amelyeket a szüleik, rokonaik indítottak be! "
„Jézus Máriám... Akkor ezek a fiatalok miért nem dolgoznak a multinak? Nem tök mindegy, hogy a berettyóújfalui zöldséges viszi egy testvérpár vagy ugyan ott a helyi Tesoban a zöldségosztályt? De, tök mindegy. Az egész okfejtésed annyira defektes, mintha egy 12 éves próbálta volna összerakni 2 óra közötti szünetben. Egyszerűen borzalmas és nélkülöz minden józan gondolkodást... „
Egy tizenkét éves is képes látni azt, hogy egy családi vállalkozásban dolgozó testvérpár jóval többet kereshet, mintha egy hipermarket eladói lennének. De te ezt valahogy képtelen vagy felfogni.
„
Én meg azt gondolom, hogy a gazdaságnak az ég világon semmi köze az erkölcsökhöz. És ezt a világ összes közgazdásza így gondolja. Nem csak MO-n, hanem sehol a világon nem szívszeretetből fektetnek be emberek és kormányok milliárdokat. Ezt vagy elfogadod, vagy nem. „
Honnét nézed a kérdést? Nézd pl egy biztosító társaság pénzügyi szakembereinek a szempontjaiból. Remélem, hogy ezt nem kell elmagyarázni.
„
Kegyetlen mekkora hülyeségeket hordasz össze, nem unod még?”
Ha annak tartod akkor miért foglalkozol vele? Mert nem vagy képes elfogadni. (Annak látni.)
Addig látszik valami hülyeségnek, amíg nem látod az értelmét kidomborító környezetet.
Ja és nem szoktam semmilyen párt propagandáit olvasni, szövegüket átvenni vagy ilyesmi. Úgyhogy kifejezetten szeretném feléd kihangsúlyozni azt, hogy rendkívül sértő számomra az, hogy plágiummal gyanúsítottál meg!
Kérem szépen, én csakis a saját véleményemet írtam le itt, ezen az oldalon, azok az én látásmódomat tükrözik, senki sem adott nekem semmilyen ötletet. Sőt, határozottan tiltakoznék az ellen, hogy más megpróbáljon rávenni arra, hogy olyat írjak, ami ellenkezik saját véleményemmel. Én független vagyok.
Nekem meg az a sértő, hogy lélegzel, mégsem duzzogok miatta ;)
Az nagyon szomorú, ha ezt a rengeteg sületlenséget nem valahonnan átemelted, hanem egyedül találtad ki. Azt még el tudnám úgy, ahogy fogadni, hogy nem értesz valamihez (jelen esetben a gazdasághoz), de azt, hogy makacsul szajkózod ugyan azt a hülyeséget - azt már nehezen nyelem le.
De egy dologban valóban igazad van - teljesen feleslegesen tépem itt a számat, szemmel láthatóan még az értelmezése sem megy annak, amit írok, így valóban tök fölösleges időt fecsérelnem erre. Térjünk vissza a dologra ha legalább egy általános műveltséget magadra szedtél a gazdaság működésével kapcsolatban és nem ragadsz le azon, hogy szegény magyar zöldségest elnyomja a mellé épült Spar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!