Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nekem miért nem lehet 24...

Nekem miért nem lehet 24 évesen saját lakásom? Másoknak honnan van ennyi idősen?

Figyelt kérdés
Elegem van, hogy a szüleimmel kell élnem ,saját lakást szeretnék, heti 6 nap dolgozom de nem érek vele semmit, nem telik lakásra :(
2014. nov. 5. 19:09
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
47%

22 évesen kezdtem el dolgozni. Folyamatosan azon gondolkodtam, hogy miből lehetne munka mellett pénzt szerezni. Rátaláltam egy online pókerrel foglalkozó oldalra és hosszas tanulás után belevágtam. A munkámmal és a pókerrel 24 éves koromra 5 milliót sikerült összegyűjtenem.

Ebből már vehettem volna egy saját lakást Miskolcon.

A következő éven már nem tudtam nyerni, mivel erősödött a mezőny, ezért abbahagytam. Majd a munkám is megszűnt és kijöttem külföldre. Jelenleg 27 évesen 16 millió forintom van. Még két évet szeretnék kint lenni, hogy egy szép családi házat tudjak építeni egy szép kertvárosias környezetben.

2014. nov. 6. 07:42
 22/32 anonim ***** válasza:

"van aki jól tanul és ösztöndíjat kap és abból tud albérletet fizetni."

Ezzel két gond van nálunk, a legmagasabb ösztöndíj sem elég egy albérleti szobára sem, másrészt az ösztöndíj rendszerünket úgy elb..szták hogy az is igazságosabb lenne ha lottón sorsolnák ki, ki mennyit kap.

De az tény hogy lehet tudatosan élni, és suli mellett dolgozni, vagy valami hasznosat elkezdeni célirányosan tanulni. Bár attól még tény hogy átlag embernek kb lehetetlen saját lakáshoz jutni ha mellette mondjuk albérletben lakik alacsony fizetésből. Vagy max spórolni kell a fél életében hogy legyen nekik egy, vagy a gyerekeinek.

De az továbbra sem vezet sehová, ha a másikat köpjük le, azért mert neki jutott abból amiből nekünk nem, attól nem jutunk előrébb.

2014. nov. 6. 08:45
 23/32 anonim ***** válasza:

Minek akarod magad vagy családodat plusz problémába vinni? Szerintem "Magyar"országon fölösleges ingatlant venni innét mindenki ki megy. 15-20 év múlva maradnak a politikusok a öregek ( nyugdíjasok akik nem rendelkeznek nyelvtudással) meg a cigányok.

Nem akarok beleszólni de a helyedbe gyűjtenék oly 1.2 millát és lépnék kifele nyugatra.

( E komment nem rasszista még ha benne van is a cigány szó mivel sok cigány számára sértő a "roma" szó használata főképp a teknővájó és a kolompár cigányok számára )

2014. nov. 6. 09:36
 24/32 anonim ***** válasza:

Én örököltem három milliót, és kaptam rokontól kölcsön kettőt. Havi harmincat fizetünk vissza.

Vettünk falun egy házat, újítgatjuk, de nem jutunk egyről a kettőre. Bennem is megvolt az a mentalitás, hogy sajat házban éljünk, de már nagyon bánom. Nem vagyunk olyan mobilisak mint régen.

Azelőtt nem volt gond a városból b-be költözni ha jobb munka adódna, vagy nem kellett azon rettegnem, hogy leomlik a kémény, kitörik az ablak, beázik a tető. Minden ilyesmi a tulaj gondja volt, meg a biztosítóé.

Most viszont az enyém.

Röghöz vagyunk kötve.

2014. nov. 6. 11:02
 25/32 anonim ***** válasza:

#24.!

Sajnállak, nekem minden álmom falura költözni,jó így is van udvarunk meg kertünk de falu az csak falu.

Nekem ugyancsak az a aggályom,hogy ebben a országban ingatlant venni nagy kockázat. Soha nem fogok én ingatlant venni max. bérelni mert ha másik városba lesz jobban fizető melóm gyorsan gond és érzelmek nélkül tudjak költözni,akkor már csak a kulcsokat kell ügye visszaadni a gonosz főbérlőnéninek. :D

2014. nov. 6. 13:11
 26/32 anonim válasza:
0%
Mert nem születtél anyagias családba, nekem már 19 évesen volt saját lakásom, kutyám, autóm. Itt magyarországon nagyrészt azon múlik a dolog hogy mennyire anyagias családba születtél.
2014. nov. 6. 13:54
 27/32 anonim válasza:
0%
ja és életembe 1 percet sem dolgoztam
2014. nov. 6. 14:35
 28/32 anonim válasza:
61%
Életem sincs, nemhogy lakásom :D És én nem is akarok saját lakást. Én jól elvagyok itthon. Szeretek nagyon a családommal lakni. :D
2014. nov. 6. 18:41
 29/32 anonim ***** válasza:
51%
28. miért van lepontozva? Ő csak egy rendes ember jó olvasni,hogy valaki szereti még a családját... :)
2014. nov. 7. 07:32
 30/32 anonim válasza:
A 28-as vagyok. Én sem értem, de ez van. :D Nem hiszem, hogy olyan rossz dolog otthon, a családdal lakni. És nekem nincs is olyan ismerősöm egyébként, aki külön lakik a családjától. Maximum ha kollégista, vagy albérletben van azért, mert másik városban jár egyetemre.
2014. nov. 8. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!