Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nekem miért nem lehet 24...

Nekem miért nem lehet 24 évesen saját lakásom? Másoknak honnan van ennyi idősen?

Figyelt kérdés
Elegem van, hogy a szüleimmel kell élnem ,saját lakást szeretnék, heti 6 nap dolgozom de nem érek vele semmit, nem telik lakásra :(
2014. nov. 5. 19:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
70%

24evesen valoszinu nem azert van nekik mert megdolgoztak erte. Nekem is csak 35evesen lett hitelmentes sajat lakasom, de ennek ara volt. 11evig egyszerre ket munkahelyen dolgoztam, egyik 8oras volt a masik 5oras.

Nehez idoszak volt minden teren, de tul vagyok rajta.

2014. nov. 5. 19:38
 12/32 anonim ***** válasza:
63%

24 évesen még nem volt, de 2 évvel később építettük a házunkat. 40% önrészünk volt benne, a maradékot hitelre vettük fel.

Hogyan?

A férjem is, én is jól keresünk. Nekem két diplomám és mellé felsőfokú szakképzésem van, neki csak felsőfokú szakképzettsége, ami viszont szerencsére igen ritka és jól fizetett. Pár éven át spóroltunk, visszavettünk az igényeinkből és így jött össze az önrész.

A törlesztőt könnyedén kifizetjük, mellette évi 2x külföldre járunk nyaralni és bőven teszünk is félre pénzt.

Röviden: sokat tanultunk és dolgoztunk érte, bármilyen hihetetlen is. A férjem másodállást is vállalt korábban emiatt.

2014. nov. 5. 20:06
 13/32 anonim válasza:
90%
A szomorú az egészben az, hogy ha nem mész ki külföldre, akkor önerőből soha nem lesz saját lakásod. Én nem vagyok irigy senkire, de teljesen egyértelmű, hogy sokat számít a háttér, és a szerencse.
2014. nov. 5. 20:48
 14/32 anonim ***** válasza:
12%
keresel annyit hogy egyedül megélj és fenntarts egy lakást
2014. nov. 5. 20:50
 15/32 anonim ***** válasza:
68%
Az anyuci-apuci pénze úgy hangzik, mintha gazdagok lennének. Pedig nem csak az a variáció van, hogy vagy kőgazdagok vagy nincstelenek a szülők. Nekem anyukám vett lakást úgy, hogy egész életében spórolt és félretett.
2014. nov. 5. 20:55
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez az apuci anyuci pénze kicsit túl lenéző. Szerintem vicces az, mikor valaki siránkozik, hogy nincs saját lakása, de a másikat meg lenézi mert kapott. Mellette meg jön azzal, teljesen jogosan, hogy a mai magyar viszonyok között egy élet kell hogy összeszedd a pénzt egy saját lakásra.

Én arra törekednék, hogy ha gyerekem lenne, akkor megpróbáljak venni neki, mert szép ez a megdolgoztam a lakásomért téma, de ha választhatok hogy a gyerekem inkább éljen, és pénze legyen, vagy robotoljon egész életében egy szaros kis lakásért, akkor inkább adok neki ha tudok.

2014. nov. 5. 22:07
 17/32 anonim ***** válasza:
90%
Azért az gyönyörű, hogy azért kapja az ember a lepontozást, mert összespórolta a keresetéből az önerőt egy házra...
2014. nov. 5. 22:49
 18/32 anonim válasza:
19%

Nem vagy egyedül ezzel a problémával, hidd el. Ez ma egy társadalmi jelenség Magyarországon (főleg csak itt a térségben, mivel alacsonyak a fizetések és ezer adóval szívja a kormány a vérünket még pluszban). Ezért mennek sokan külföldre.

Akiknek sikerül, azok vagy vagyonos családi háttérrel rendelkeznek, vagy nagy hiteltörlesztéseket vállaltak be (és talán a híd alatt fognak kikötni, de addig úgy fog tűnni, hogy összejött nekik az élet). Nagyon kis százalékban megengedhetik maguknak, pl. sikeres vállalkozók, esetleg magas beosztással magas fizetés jár (így bevállalták a hiteleket).

2014. nov. 5. 23:08
 19/32 anonim válasza:
10%
onnan ahonnan haverom báttyának... anyuci és apuci pénzéből...
2014. nov. 5. 23:16
 20/32 anonim ***** válasza:
50%
van aki jól tanul és ösztöndíjat kap és abból tud albérletet fizetni. 24 évesen nagyon ritka az, ha valakinek saját lakása van.. van aki egész életében gyűjt arra, hogy az gyerekeinek legyen. 24 évesen meg szerintem ha tényleg heti 6 napot dolgozol, akkor kéne, hogy legyen annyi pénzed, ha nincs akkor vagy tanulatlan vagy, vagy rossz szakmát választottál. ha ez van akkor a pályaváltást tudom ajánlani, 24 évesen még nem késő.
2014. nov. 5. 23:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!