Csak én vagyok olyan szerencsétlen, hogy még külföldön sem tudok elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
4 hónapja végeztem az egyetemmel, sajnos csak szülői nyomásra fejeztem be, mivel már közben rájöttem, hogy utálom azt csinálni, amit tanulok. Közben több helyen is dolgoztam diákként, köztük külföldön is, de mióta onnan el kellett jönnöm leépítés miatt (amúgy magyar cég közvetített ki oda is), azóta nem találok semmit, bárhogy keresek. Amíg tanultam, úgy ahogy elvoltam az ösztöndíjakból, de már az a pénz is elfogyott. Már kerestem itthon is állást a szakmámban, próbáltak a szüleim is beprotezsálni, kerestem külföldön is munkát, mivel eléggé megkopott a némettudásom (egyébként felsőfokon tudtam, csak 1-2 éve nem használom aktívan), ezért próbálok valami alacsonyabb pozícióban elhelyezkedni, de semmi, mindenhonnan az elutasító leveleket kapom vagy még azt sem. Több mindenhez értek, bár a szakmámban nem szívesen dolgoznék, de ezt senkinek nem mondom el, úgy csinálok, mintha hű de motivált lennék, de még így sem kellek sehova. Már a gyorséttermi munkától a bolti eladóig meg az újsághordásig mindent megpróbáltam, de sehova sem vagyok jó. A szakmámban azért nem, mert kevesellik, hogy "csak" egy BSc diplomám van (gazdasági terület amúgy), és a nyelvtudásom is megkopott, az egyszerűbb munkákhoz pedig nincs papírom, a diákmunkás tapasztalat meg senkit nem érdekel. Már jelentkezni sem merek sehova, úgyis mindenhonnan elutasítanak, mint az utóbbi 4 hónapban mindenhonnan. Külföldön annyi mindent megpróbáltam, nulla sikerrel, míg a párom külföldön egybőltalált (2-3 éve) és olyan munkatársai vannak, akik még anyelvet sem beszélik, nekem meg semmi sem sikerül?! Ha őket felveszik, engem miért nem?!2014. okt. 17. 20:57
1/6 anonim válasza:
a hiba benned van, ha sehol sem vagy képes munkát találni. mert az hogy Magyarországon nem megy, az még talán érthető, de hogy külföldön nem kapsz, még aljamunkát sem, az érdekes. nekem van pár tanulatlan, semmihez sem értő ismerősöm, a nyelvet is makogják, mégis dolgoznak. igaz, minimálbérért, de van munkájuk, és más lehetőségük úgysincs, mert nem értenek semmihez, így nem is válogathatnak.
2/6 A kérdező kommentje:
Én sem értek sok mindenhez, épp ezért akartam alul kezdeni, de semmi. Még a takarítói állásokhoz is végzettséget várnak - külföldön is. Márazt tervezzük a párommal, hogykiköltözünk, de attól félek, ott sem fogok találni.
Talán az is baj, hogy csak interneten keresztül jelentkezem mindenre, mert személyesen egyszerűen nem merek bemenni valahova, hogy munkát keresek. Főleg nem akcentussal...
2014. okt. 17. 21:19
3/6 anonim válasza:
dehogy kérnek végzettséget takarításhoz. álláshirdetésbe beleírják, de a kutyát nem érdekli, csak végezd el amit rádbíznak. egy takarítás nem agysebész meló. akit ismerek, egy sem dolgozik papírral. nekem sincs diplomám, mégis informatikai területek dolgozom, mert értek hozzá. mindezt külföldön. jó szakmai tudásom és nyelvtudásom van, ezért én soha nem mosogattam, takarítottam. vannak ismerőseim akik ezeket csinálják, sehol senki nem kiváncsi a papírra. a legtöbb hotelbe bemész, jelentkezel, ha szimpatikus vagy, már másnap mehetsz is melózni.
4/6 anonim válasza:
"Talán az is baj, hogy csak interneten keresztül jelentkezem mindenre" ... nem az is a baj, hanem csak az a baj. Mint ahogy a másik hozzászóló is írta: odamész, jelentkezel, látják, hogy dolgozni akarsz... Interneten gondolj bele, hány száz meg ezer önéletrajzot kell elolvasniuk. Ha meg már nincs önbizalmad, az meg már érzik is Rajtad- ezen változtass! Keress magadnak kis dolgokat, amit meg tudsz valósítani, hogy legyen sikerélményed, beszélgess ismerősökkel, volt osztálytársakkal, ők hogy csinálták, hogy élnek, lesd el a "recepteket" stb.
5/6 A kérdező kommentje:
Sikerült összeszednem magam és körbejártam a környék vállalkozásait személyesen is, teljesen sikertelenül. El vagyok keseredve, hogy sehova sem kellek...
2014. nov. 30. 12:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!