Mirt vagyok ilyen szerencsétlen?
Mivel 14-ig néztem a sázmokat, és a 14 kivételével 1-13-ig az összes szám benne volt a megjátszott számaid között, így nem túl nehéz eltalálni a számokat.
Elég lenne 45/6 szelvényt megjátszanod, hogy az összes megjátszott számodat biztosan kihúzzák, ha úgy játszanád, hogy 1-6,7-12,13-18...
8-szor 6 számot tettél meg, összesen 48-at, ilyen módon már nem olyan nehéz a 6 nyerő számot lefedni...(a 45-ből) Ahogy az előttem levő is mondta. Ahhoz, hogy biztosan lefedd a 6 nyerő számot, ahhoz elég 8 sort megtenni tképpen:
1. 1,2,3,4,5,6
2. 7..12
.
.
.
(Úgy látom a valószínűségszámítás nem nagyon megy, ezért is lottóznak olyan sokan)
Finoman szólva kisebb a valószínűsége, hogy egy sorozatban lesz a 6 nyerő szám...
8 szelvénnyel biztosan lefeded az összes nyerő számot, de a biztos 6-oshoz meg 8145060 szelvényt, na ugye, hogy nem mindegy! ;)
(Egyébként nem éri meg lottózni, pláne nem 8 sorozatot is megtenni. :S )
Itt olvashatók amúgy a nyerési esélyek, nem is titkolnak semmit: [link]
Ez most olyan, mintha földobnál 5 kockát és nem lenne mind hatos és megkérdeznéd, hogy miért vagy ilyen szerencsétlen. :)
Egyáltalán nem vagy szerencsétlen, csak működik a matematika! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!