Mit tegyek? Nincs, aki segítsen, és kb. éhhalál küszöbén állok.
Ne vegyél bérletet, hanem csak jegyet, ha állásinterjúra kell menned. Ezért nem hagyd ki az interjút, ahhoz nem kell a 16 ezres bérlet, hanem elég hozzá 2 vagy akárhány jegy.
Az önkormányzathoz meg mindenképpen menjél el és érdeklődj, hogy milyen átmeneti segítségre vagy jogosult.
Úgy vettem ki, hogy pesti vagy. Ott sok szervezetnél osztanak ételt ingyen. Neten biztosan megtalálod, hogy pontosan hol.
A másik, ha nincs mit enned, ne pénzt kérj, hanem ételt. Ha egy volt munkatársam elém állna, hogy nincs mit ennie, tuti nem adnék a kezébe ötvenezer forintot, de tíz zsömlét meg egy darab sajtot tutira kapna.
Ékszered van, amit zálogba tudsz tenni? Használati tárgy, amit eladhatsz?
Megírhatnád, hogy mennyi idős vagy, milyen munkát keresel (esetleg ffi-nő)- meg melyik kerületben élsz- hátha pont itt vagy a munkahelyem melletti utcában, akkor szívesen meghívnálak egy ebédre vagy csokira.
A bajban egyébként nem ez segít.
Még az sem, ha itt mindenki meghív minden nap ebédelni.
Tessék bemenni a lakhelyed szerinti önkrományzathoz álláskeresési járadékot intézni, regisztálrni a munkaügyi központban, közben ha valóban gond az étel, akkor a helyi családsegítőbe is bemehetsz, eseti segélyként általában ételutalványt vagy erzsébet-utalvány szerű vásárlási utalványt adnak pár ezer Ft értékben- az is kisegít.
Én azzal is próbálkoznék, hogy olx-re vaterára feltenni a tévémet (ha nincs mit ennem, akkor inkább a tévé, mint én), akár a porszívót is (seprűvel is lehet takarítani)- ez megint egy darabig kihúz.
Közben munkát keresni ezerrel, de mehetsz étterembe is, hogy mosogatást vállalsz- adhatnak érte x napi kaját- a semminél ez is több.
Közben hívd fel a lakás tulajdonosát és próbálj vele egyezkedni, fizetési haladékot vagy részletfizetést kérni vagy engedje, hogy lakd le a kauciódat (ok, ezzel 2-3 hónapra vagy behatárolva, de ez is jobb, mint az azonnali hajléktalanság).
esetleg kereshetnél bérlőtársat magad mellé stb.
Távoli rokonod nincs. Ok, nekem sincs.
Közeli rokonod? Közvetlen családtagjaid?
Vagy ha egyik sem (nekem sem, mert meghaltak): akkor legalább egyetlen jóbarát csak akad?
Ha nem, az is jelent valamit.
Egy jóbarát lehet, hogy nem tud pénzzel segíteni, de fürödni tudsz nála, egy tál ételt tud adni. Ennyi is kihúz a bajból.
...miért érzem azt, hogy ez a "csak ma, csak 50 eFt" lehúzás vagy kamu?
Azt írod,egy hete nincs munkád.Mit csináltál egy hétig?Ha mást nem,akkor a szociális ellátást elintézhetted volna.
Az pedig,hogy most van lehetőséged állásinterjúra,nem jelenti azt,hogy biztosan meg is kapod az állást.
Ne haragudj,de nekem picit kényelmesnek tűnsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!