Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nincs, aki segítse...

Mit tegyek? Nincs, aki segítsen, és kb. éhhalál küszöbén állok.

Figyelt kérdés
Elvesztettem a munkahelyemet. Még az albérletet ki tudtam fizetni, de most, hogy a munkakeresés időszaka alatt túléljek, 50 ezer ft kellene. Hitelt nem vehetek fel ugye, élelmiszerem nincs, és senki nem tud ennyi pénzt kölcsönadni. Családom nincs, távoli rokonok sem. Mit tehetek? Honnan tudok ennyi pénzt szerezni még a mai, vagy holnapi nap folyamán?

2014. júl. 1. 15:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél bérletet, hanem csak jegyet, ha állásinterjúra kell menned. Ezért nem hagyd ki az interjút, ahhoz nem kell a 16 ezres bérlet, hanem elég hozzá 2 vagy akárhány jegy.

Az önkormányzathoz meg mindenképpen menjél el és érdeklődj, hogy milyen átmeneti segítségre vagy jogosult.

Úgy vettem ki, hogy pesti vagy. Ott sok szervezetnél osztanak ételt ingyen. Neten biztosan megtalálod, hogy pontosan hol.

2014. júl. 1. 15:17
 22/33 anonim ***** válasza:

A másik, ha nincs mit enned, ne pénzt kérj, hanem ételt. Ha egy volt munkatársam elém állna, hogy nincs mit ennie, tuti nem adnék a kezébe ötvenezer forintot, de tíz zsömlét meg egy darab sajtot tutira kapna.

Ékszered van, amit zálogba tudsz tenni? Használati tárgy, amit eladhatsz?

2014. júl. 1. 15:18
 23/33 anonim ***** válasza:
Még mindig nem tudjuk, mennyi idős vagy, mihez értesz? Hogy adjunk így munkaötletet, talán épp ismerősünknél, vagy bármi mást, ha még ezt sem tudjuk rólad? Ez is egy lehetőség, itt és most, élj vele! Mutatkozz be, írd le mihez értesz, és gondolkodunk rajta, van-e valami neked a környezetünkben! Akarni, akarni!
2014. júl. 1. 15:19
 24/33 A kérdező kommentje:
Elég esélytelen rendes munkát találnom rövid idő alatt, mivel csak 8 osztályom van jelenleg. 23 éves vagyok.
2014. júl. 1. 15:22
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
23 évesen még életerős vagy, építkezések a környéken? Takarítás, kertrendezés, önkormányzati munka esetleg, szemétszedés, akármi? Kérdezted már? Budapesten... III. kerületben két pékségben is láttam, hogy eladót keresnek, érdeklődni ott is lehet. Jogsid van? Idősgondozás, környéken idős emberek nem szorulnak segítségre? Nyelvet beszélsz valamit, akár alap fokon is?
2014. júl. 1. 15:25
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Megírhatnád, hogy mennyi idős vagy, milyen munkát keresel (esetleg ffi-nő)- meg melyik kerületben élsz- hátha pont itt vagy a munkahelyem melletti utcában, akkor szívesen meghívnálak egy ebédre vagy csokira.

A bajban egyébként nem ez segít.

Még az sem, ha itt mindenki meghív minden nap ebédelni.

Tessék bemenni a lakhelyed szerinti önkrományzathoz álláskeresési járadékot intézni, regisztálrni a munkaügyi központban, közben ha valóban gond az étel, akkor a helyi családsegítőbe is bemehetsz, eseti segélyként általában ételutalványt vagy erzsébet-utalvány szerű vásárlási utalványt adnak pár ezer Ft értékben- az is kisegít.

Én azzal is próbálkoznék, hogy olx-re vaterára feltenni a tévémet (ha nincs mit ennem, akkor inkább a tévé, mint én), akár a porszívót is (seprűvel is lehet takarítani)- ez megint egy darabig kihúz.

Közben munkát keresni ezerrel, de mehetsz étterembe is, hogy mosogatást vállalsz- adhatnak érte x napi kaját- a semminél ez is több.

Közben hívd fel a lakás tulajdonosát és próbálj vele egyezkedni, fizetési haladékot vagy részletfizetést kérni vagy engedje, hogy lakd le a kauciódat (ok, ezzel 2-3 hónapra vagy behatárolva, de ez is jobb, mint az azonnali hajléktalanság).

esetleg kereshetnél bérlőtársat magad mellé stb.

Távoli rokonod nincs. Ok, nekem sincs.

Közeli rokonod? Közvetlen családtagjaid?

Vagy ha egyik sem (nekem sem, mert meghaltak): akkor legalább egyetlen jóbarát csak akad?

Ha nem, az is jelent valamit.

Egy jóbarát lehet, hogy nem tud pénzzel segíteni, de fürödni tudsz nála, egy tál ételt tud adni. Ennyi is kihúz a bajból.

...miért érzem azt, hogy ez a "csak ma, csak 50 eFt" lehúzás vagy kamu?

2014. júl. 1. 15:26
 27/33 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy ha az, amit írsz, komoly, akkor az utolsó lehetőségeidet próbálgatod, mert ha nem találsz semmit, maholnap hajléktalan leszel. Most öltözz fel rendesen, ha tudsz nyomtass önéletrajzokat, amikben mindent amihez csak hozzá tudsz szagolni szedj össze és indulj neki az utcának! Menj be mindenhová, ahol dolgoznak emberek, üzletek, építkezések, akármi, és ajánld fel magad és mondd el, hogy nagyon akarsz dolgozni! A neten pedig nem 10 hanem 100 vagy 1000, az összes felajánlott helyre el kell küldened, amid van, és reménykedni akármiben, szó szeirnt, akármiben! 10 hely? Miért? Max. nem felelsz meg, és nem írnak vissza. De 10 helyre jelentkezni egy nap az esélytelenséggel egyenlő!
2014. júl. 1. 15:27
 28/33 anonim ***** válasza:
Menj el a meki központjába és jelentkezz munkára. Az egy ideig jobb mint a semmi.
2014. júl. 1. 15:31
 29/33 anonim válasza:
100%

Azt írod,egy hete nincs munkád.Mit csináltál egy hétig?Ha mást nem,akkor a szociális ellátást elintézhetted volna.

Az pedig,hogy most van lehetőséged állásinterjúra,nem jelenti azt,hogy biztosan meg is kapod az állást.

Ne haragudj,de nekem picit kényelmesnek tűnsz.

2014. júl. 1. 15:45
 30/33 anonim ***** válasza:
És mit vársz konkrétan?Hogy itt valaki pénzt ad neked?Bántás nélkül kérdezem.
2014. júl. 1. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!