Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A LÉT pénz változtatna a...

A LÉT pénz változtatna a családok összetartásán?

Figyelt kérdés
Olvastátok ezt az új dolgot, hogy 2015-től alanyi jogon járna minden embernek LÉT pénz? (18 éven aluliaknak 25 ezer, felnőtteknek 50 ezer, kismamáknak 75 ezer), és minden állampolgárnak, aki Magyarországon él. (én elolvastam a tanulmányt erről (rengeteg oldalas pdf).. szerintem nem lenne ennyi szétszakadt, nyomorban élő család. Véleményetek?
2014. jan. 13. 00:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%

6"

lehet, csak nekem tűnik kicsit kicsavart logikának így éjjel, de, "mennyi embert fizetnek" igen és akkor ezentúl nekik se kell rendes fizetést (100.000)adni, elég csak 50.000t. ezen kívül elismerem, hogy lehet én se számolok jól, de szerintem úgy évi 3500 milliárd szükséges ehhez a programhoz. hogyha mindenkinek alanyi jogon járna. a nincstelentől a milliárdosig..... mert természetesen ebben se lehet megkülönböztetni senkit... ez az összeg kicsivel több mint a nyugdíjpénzek államosításából befolyt összeg. az általad említett meg talán épp hogy fedezné, ha az utolsó fillérig MINDEN elcsalt áfát béfát és egyebeket be lehetne hajtani. ,egy komoly az ország dolgait ismerő vezető mondta kicsit rezignáltan, hogy tudjuk, hogy vannak ilyenek, a cél, hogy minél kisebb legyen az arányuk, de megszüntetni sajnos nem lehet...

2014. jan. 13. 01:56
 12/23 anonim ***** válasza:
16%

11: Amin rugózol, az a probléma nincs. Ez nem egy megoldásra váró kérdés, ez az összeg rendelkezésre áll.

A probléma az akarat hiánya. Értem?:)

2014. jan. 13. 02:01
 13/23 anonim ***** válasza:
93%
Munka kellene (rendes, nem a közmunkát sztárolni), ahelyett, hogy a semmire osztogatnak pénzeket. Ebből megint egy bizonyos népréteg kaszálna csak.
2014. jan. 13. 02:04
 14/23 anonim ***** válasza:

te biztos.

én nem vagyok annyira felkészült. de ígérem az eddigi észjárásomat felülvizsgálandó utána fogok olvasni, és nem csak a hírekből tájékozódni.

nekem úgy tűnik, hogy állandó megszorításokkal, és a termelő, pénzzel foglalkozó vállalatok nyereségéből kell élni, és akkor sikerül elérni a célokat (talán az államadósság lényegi csökkentésén kívül) amiknek az én észjárásom alapján, -ami lehet hogy rossz- oda fog vezetni, hogy mindent visszaadnak az államnak, mint ahogy volt '90 előtt - a kényszer hatása bizonyítható, legfeljebb akkor 48ban elvették, most meg megvárják, amíg már annyira nem fogja megérni az üzemeltetés, hogy visszaadják igaz onnantól kezdve az államnak kell a veszteséges vállalatokat üzemeltetnie a fejlesztéseket finanszíroznia. persze nem most, majd 5-10 év múlva- de akkor meg el lehet őket adni... mint ahogy a takarékszövetkezeteket, vagy a kaszinókat) de most akkor is még valahonnan ki kellene hozni azt a pénzt...

2014. jan. 13. 02:12
 15/23 anonim ***** válasza:
39%

10: Ez is tévedés, mert:

- ez NEM magyar, hanem EU-s kezdeményezés

- én másfél éve hallottam róla először, akkor alá is írtam

- az aláírásgyűjtés MA befejeződik

Itt figyelheted a számláló állását:

[link]

- Cipruson júl. 1-jén bevezetik,

- Svájcban népszavazás lesz róla, itt a beharangozó kisfilm róla:

http://www.youtube.com/watch?v=eYAuAVVdEOE

:D:D:D

2014. jan. 13. 02:20
 16/23 anonim ***** válasza:
31%

A kérdésedre - A LÉT pénz változtatna a családok összetartásán- a válaszom : IGEN !

Azoktól kérdezem akik úgy gondolják,hogy ez az egész kezdeményezés nem jó. Ha nem csak annyi pénzt kapnál mint amennyit a kérdező írt,hanem annyit amennyi az ötös lottó fő nyereménye,akkor soha többet nem dolgoznál ill. nem foglalkoznál érték teremtő tevékenységgel. Költenéd a pénzt ameddig van és ha elfogy, mert egyszer elfogy, akkor élnél tovább az alanyi jogon járó pl. 50 000-ft.-ból. életed végéig?

Vagy itt egy másik meg közelítés: Ha én egy munka adó vagyok és keresnék az iroda házam WC pucolásához egy dolgozó személyt, mennyi pénzt kellene neki minimum fizetnem,hogy el akarja vállalni a melót?

2014. jan. 13. 03:23
 17/23 anonim ***** válasza:
83%

Emberiességi oldaláról nézve az elképzelés nem rossz.

Ha újra progresszív adózás lenne, eltörölnék a családi adókedvezményt, amit teljes egészében az eddig is jómódúak vehetnek igénybe. Ha leállítanánk a felesleges stadion, felcsúti kisvasút építését, az emlékházat, szobrok építését, meg lenne rá a fedezet is.

Csakhogy ez nem oldaná meg a családok problémáit. 50.000.- Ft-ból éppúgy nem lehet megélni, mint a 47.000.-ből.

Olyan gazdaságpolitika kellene, ami élénkíti a gazdaságot,munkahelyeket teremt,növeli a beruházási kedvet, fokozza a vásárlóerőt stb. Ez a program erre nem felel meg, akármilyen szépen is hangzik.

2014. jan. 13. 07:05
 18/23 anonim ***** válasza:

közgazdasági szempontból ez a lépés hihetetlen módon tönkre tenné a forintot

minél több pénz van egy gazdaságban, annál nagyobb lesz az infláció

2014. jan. 13. 07:35
 19/23 anonim ***** válasza:
82%
nem segítene. Csak több lenne az ingyenélő ember. GYES-t sem adnék alanyi jogon senkinek sem.
2014. jan. 13. 07:46
 20/23 anonim ***** válasza:
73%
Gazdaság élénkítést ott kellene kezdeni, hogy le kellene csökkenteni a világ legmagasabb ÁFÁ-ját, de ehelyett nem hogy csökkentenék hanem mindenre még extra adókat szednek be ami pár éven belül teljesen befog borulni!! csak kérdés akkor majd kire fogják kenni ki miatt van ez??!
2014. jan. 13. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!