Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 14 év alatti élettársi viszony...

14 év alatti élettársi viszony esetén a közösen gyűjtött pénz is fele fele arányban osztódik ami párom nevén van?

Figyelt kérdés

Régen azt mondta párom minden hónapban tegyünk be x forintot és gyűjtsük ha majd kell valamire ,ez az ő nevén van de ha külön mennénk akkor ilyenkor mi van?Bizonyítani nem tudom,hogy adtam a felét.

Vagy a pénzre is vonatkozik az,hogy élettársi idő alatt minden közösnek tekintendő?

Hivatalosan is élettársak vagyunk

2013. nov. 29. 09:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem igen,főleg,ha az élettársad is elismeri,ha nem,akkor lehet bizonyitania kell NEKI,hogy miért csak az övé?
2013. nov. 29. 09:14
 2/14 anonim ***** válasza:
94%

Ha hivatalosan is, akkor igen, az is közös...de miért nincs a e neveden is?

Igaz mi már házsaok vagyunk, de előtte 4 évet éltünk élettársi viszonyban, nem is hivatalosan, de egy lakcímre bejelentve, mégis a folyószámla minkettőnk tulajdona( volt már akkor is), így az arról származtató megtakarításunk is...

2013. nov. 29. 09:16
 3/14 anonim válasza:
27%

szerintem feleződik... [link]

nézd meg ezt itt lesz a válasz :)

2013. nov. 29. 09:16
 4/14 A kérdező kommentje:
Régen azt mondta legyen az ő nevén akkor nem gondoltam arra mi lesz akkor ha külön mennénk.Persze most sincs erről szó de jó tudni.Gondolom nekem kellene bizonyítani hisz én kérném a bent lévő pénz felét.
2013. nov. 29. 09:28
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Szerzés aránya
2013. nov. 29. 09:34
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi a cikket jó:)
2013. nov. 29. 09:55
 7/14 anonim ***** válasza:
A folyószámlán tartott kp sorsa elég necces még házasság felbomlása esetén is, ugyanis ha valaki válni akar és erre időben készül (az életben ez igen gyakori), akkor simán le tudja takarítani a bankszámlát, amihez csak neki van hozzáférése még az életközösség alatt úgy, hogy felveszi az összes pénzt KP-ban. A kapcsolat felbomlásakor gyárt egy "hihető történetet", hogy azt elszórakozták, elkirándulták, stb, tehát felélték még az életközösség alatt, akkor bizony igen nehéz bebizonyítani az ellenkezőjét...
2013. nov. 29. 10:07
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen:( De az is nyomon követelhető,hogy mikor vette le az ö9ssze pénzt.És ha bírósági per lenne egyből gyanus lenne,hogy miután levette a pénzt külön mentünk.Szóval azért csak lehetne valami módon kérni a felét.
2013. nov. 29. 10:10
 9/14 anonim ***** válasza:
A bíróságot nem igazán érdeklik az ilyen "apróságok", hogy utána külön mentetek... Sajnos ezen a téren nekem csak rossz tapasztalatom van.
2013. nov. 29. 10:12
 10/14 anonim ***** válasza:

kieg az előzőhöz. Ha az összes kp-ról azt mondja a pénzhez kizárólagosan hozzáférő fél, hogy eltapsolta bánatában, akkor se tudsz mit tenni, hiszen Te adtál rá lehetőséget, hogy még a vagyonközösség alatt ezt megtegye.

Ha pl "egy éjszaka alatt elkártyázta" a pénzt, akkor szerinted a bíróság foglalkozik ezzel?

2013. nov. 29. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!