14 év alatti élettársi viszony esetén a közösen gyűjtött pénz is fele fele arányban osztódik ami párom nevén van?
Régen azt mondta párom minden hónapban tegyünk be x forintot és gyűjtsük ha majd kell valamire ,ez az ő nevén van de ha külön mennénk akkor ilyenkor mi van?Bizonyítani nem tudom,hogy adtam a felét.
Vagy a pénzre is vonatkozik az,hogy élettársi idő alatt minden közösnek tekintendő?
Hivatalosan is élettársak vagyunk
Hogyne foglalkozna a bíróság vele...a házasság alatt szerzett vagyok közös, kiv. a külön vagyont.
De ha pl. az egyik házastárs "bánatában elkártyázott több milliót" a közösen szerzett vagyonból, vegyük ezt a sztorit alapul,
Akkor válás esetén ennek az elkártyázott vagyonnak a felére a másik házastársnak megtérítési igénye lesz!
De akkor is megtérítési igénye lesz, ha pl. az egyik házastárs "ajándékot" ad az anyjának több millió forint formájában, akkor ennek az összegnek a felére is megtérítési igény keletkezik.
És hogy a kérdezőnek is válaszoljak, az élettársi kapcsolatban, ha nem megállapítható a szerzés aránya, akkor egyenlőnek tekintik
14 év elég sok idő ahhoz, hogy ne keletkezzen "közös vagyon"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!