Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A LÉT pénz változtatna a...

A LÉT pénz változtatna a családok összetartásán?

Figyelt kérdés
Olvastátok ezt az új dolgot, hogy 2015-től alanyi jogon járna minden embernek LÉT pénz? (18 éven aluliaknak 25 ezer, felnőtteknek 50 ezer, kismamáknak 75 ezer), és minden állampolgárnak, aki Magyarországon él. (én elolvastam a tanulmányt erről (rengeteg oldalas pdf).. szerintem nem lenne ennyi szétszakadt, nyomorban élő család. Véleményetek?
2014. jan. 13. 00:40
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Az összetartást úgy értem, hogy megszünne a létbizonytalanság, és a családok akkor is ki tudnák fizetni az alapvető szükségleteiket - minimál verzióban - és a számláikat, ha munka nélkül maradnának, így kevesebb lenne a feszültség, ami szerintem az anyagiak miatt van a családok 80%-ában.
2014. jan. 13. 00:41
 2/23 anonim ***** válasza:
83%
igazad van. csak valamiből ki is kellene termelni az a HAVI 300 milliárdot az államnak.... pontosabban valamilyen adókból be kell szednie. és honnan lenne az az adó?
2014. jan. 13. 00:47
 3/23 anonim ***** válasza:
85%
és van még egy: eddig arról volt szó, hogy a MUNKA legyen az értékteremtő, és az kapjon pénzt aki dolgozik. akkor most meg mindenki kap? kicsit választási dolognak tűnik sajnos...
2014. jan. 13. 00:52
 4/23 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem minden legyen közös, mindenki kapjon egyforma mennyiségű (élelmiszer)jegyet és... Ó basszus, ez már volt egyszer.
2014. jan. 13. 01:07
 5/23 anonim ***** válasza:
25%

Nagyon sokminden megváltozna, 2 héten belül más lenne az egész társadalom!

Eredetileg a mindenkori KSH-létminimumról volt szó, de van, aki a minimálbért mondja.

Még egy napig alá lehet írni!

alapjovedelem.hu

2014. jan. 13. 01:36
 6/23 anonim ***** válasza:
33%

2: Itt HATALMAs TÉVEDÉS van!

Az összeg rendelkezésre áll!

Csak gondold el, segélyek odaítélésével és szegények segítésével mennyi intézmény foglalkozik és mekkora a rezsije ezeknek az épületeknek és hány embert fizetnek erre a munkára főállásban!

Ez egy az egyben fedezné még a 101 000 Ft-ot is fejenként havonta!

Az adóból pedig CSAK nagymáretű ÁFA-csalás keretén belül 1 700 000 000 000 Ft-ot talicskáznak ki, ha azt megfognák, abból még egyszer ennyi kijönne. Hatalmas a gazgagság, csak ellopják!

"Az alapjövedelem mindössze az álllamháztartásban jelenleg is rendelkezésre álló pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosításáról szól!

Egy forradalommentes megoldás, amit 15 EU-tagállam értelmisége alapos közgazdasági számításokra is kiterjedő figyelemmel dolgozott ki."

[link]

2014. jan. 13. 01:41
 7/23 anonim ***** válasza:
77%
Arra nem gondoltok, hogy sokkal kevesebb ember dolgozna, és iszonyatosan megnőne egyes dolgok iránt a kereslet és ez nagy mértékű inflációhoz vezetne?
2014. jan. 13. 01:42
 8/23 anonim ***** válasza:
33%

3: Teljesen igazad van, csak a baj az, hogy az értékteremtésnek mára semmi köze a pénzbeli javadalmazáshoz, és a munkának a pénzhezjutáshoz és a munkának az értékteremtéshez.

HA ezek arányban lennének egymással és összefüggnének, akkor lehetne fenntartani a mostani rendszert.

2014. jan. 13. 01:44
 9/23 anonim ***** válasza:
16%

7: Nem nekünk kell rá gondolni, hanem azoknak a szakembereknek, akik a hatástanulmányokat elvégzik.:)

Nekünk csak az elvet kell megvizsgálni, hogy el tudjuk-e fogadni ezt a világrendet, miszerint van egy mindenkinek járó minimum, vagy akár bőség. Mert a mostani világrendet, a kapitalizmust pont az a szemlélet élteti, hogy sokan úgy tartják, nem jár alanyi jogon az élet, az egészség, a víz, az otthon, semmi. És még örömüket is lelik mások szenvedésében, pusztulásában...

A kérdés: legyen-e ebben változás? Lehessen-e továbbra is másokat tönkretenni, megbetegíteni, otthagyni az utcán, éhezni hagyni, miközben tőle 2 méterre dőzsölnek mások...

2014. jan. 13. 01:47
 10/23 anonim ***** válasza:
91%
De érdekes, hogy minden ilyen kisembersegítő szenzáció mindig pont a választások előtti utolsó évben jön...
2014. jan. 13. 01:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!