Miért kényszerítenek minket hogy Bankszámlára menjen a bérünk Nincs ebből kiút?
Hát, pedig de.
Most nézem, hogy 2012 novemberében vettem le utoljára KP-t a számlámról 100,000 ft-ot és még van belőle itthon.
Kisboltba nem járok, csak Tesco / Ósan, ha ruha kell ott mindenhol elfogadnak kártyát, benzinkúton dettó.
Ezeken kívül meg kb. semmit nem veszek boltban, mindent neten rendelek és fizetek ki.
Csekkeket utalom.
Meg én nem is mernék egy havi fizetéssel a pénztárcámban mászkálni - sőt, még egy hetivel sem. Tiszta életveszély a mai világban. Sosem értettem azokat, akik a kasszánál kivesznek a zsebükből akár 100-150e forintot és kifizet belőle mondjuk 5-et. Nem tart attól, hogy a parkolóban agyonverik a cigányok?!
nekem 0 Ft a számlavezetés feltételek nélkül.
Egyedül amiért fizetek az a bankkártya.
Átutalás is kb 50Ft, a készpénzfelvétel meg talán 200?
Egyéb költségeim nincsenek.
# 13
Nem.
A parkolójegyet mobiltelefonnal veszem (ahogy a sztrádamatricát is), cukrászdába tényleg nem voltam, étteremben kártyával fizetek, írószerboltba pedig szerintem gimnazista korom óta nem voltam.
Mindig van nálam ~20e forint kp, csak épp nem költöm csak jó, ha havonta 1x valami apróságra. Pl. szombat délután ettünk 2 gyrost a nyugatinál 1500 ft-ért.
Mint mondtam, a 100e forint még nem fogyott el fél éve.
Az, hogy ez neked miért okoz lelki törést arról fogalmam sincs, az meg tök hidegen hagy, hogy mit hiszel el.
Én diák vagyok felnőtt számlával, és szinte nulla forint.
Boltban kártyával fizetek (szinte mindenhol lehet), iskolámat átutalással intézem, internetről kártyával vásárolok, mobiltelefonomat netről töltöm fel, nem tudom miért oly gond ez.
Egyedül a busz az, amiért nem tudok kártyával fizetni, de szerencsére a BKV-s buszok is képesek lesznek már fogadni a kártyákat hamarosan.
Összköltségem a számla miatt:
- 1480ft/év a kártya (az hóra lebontva: 124Ft+50ft az átutalás) és nagyon ritkán veszek ki pénzt (mivel boltba nem kell, és ingyenes a kártyával való fizetés, akár mobilfeltöltésre is), ezért az csak 2-3 havonta 1x 200Ft.
Nem hiszem hogy bármit is kihagytam volna.
174 Ft + (200/3)-al a havi költség, amiből következik hogy a készpénzes bér nem csak lassabb lenne, hanem azt hiszem fizetni is kell a postásnak? Bár lehet ingyenes, de számomra akkor se érné meg.
# 16
Ha tudod miért hazudok legyél már olyan kedves, és áruld el nekem is :) Komolyan kíváncsivá tettél!
Az átlagból kitörni vágyakozás felszínre törése a nagyot mondás. Én csakazértse vagyok olyan mint a többi. Én más vagyok. Nekem nem olyan. Nagyobb, kisebb, több, kevesebb. Mindegy milyen irányba, de távolodjunk el az átlagtól, akkor leszünk különlegesek, értékesek. Úgy nagyvonalakban, ez a nagyotmondás pszihológiája.
(szvsz tényleg érdekes téma)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!