Ha eladósodok devizahitel miatt úgy, hogy már sehogyan nem tudom fizetni, az egyetlen kiút az öngyilkosság?
Dehogyis! Az csak a "gyávák" kiváltsága. Tudod: A remény hal meg utoljára. Nem tudom, hogy milyenek a körülményeid, de mindig kell küzdeni, nem szabad feladni, ha családod van, akkor miattuk sem.
Annyi reményt vesztett ember van a világban, mégis köztünk vannak, nem adják fel. Neked sem szabad! Vedd végig a lehetőségeidet, a segíteni akarókat és tudókat, és ne szégyelld, ha rájuk szorulsz egy ideig.
Megírod a történeted?
Semmiképp sem!
Mindenből van kiút, a legmélyebb sz@rból is!
Nem.
1. Ha van munkahelyed, akkor fizess minden hónapban annyit a hitelre, amennyit tudsz-ne törődj azzal, h mennyit kellene, nagyon sokáig elhúzódik egy vegrehajtási eljárás, és a vegrehajtóval is lehet egyezkedni.
2. Keress ilyen szerveződéseket, akik segítenek átnézni a szerződésedet, mert lehet, h érvénytelen, és nincs is tartozásod a bank felé. (A felvett forintösszeget tisztességes kamat mellett vissza kell, és vissza is lehet fizetni!)
3. Próbálj meg kimenni külföldre, ahonnan vígan tudod fizetni a törlesztőt, közben a lakásodat ki is adhatod, az is egy bevételi forrás.
4. Kérd az árfolyamrögzítést, ha lehetséges.
5. Próbáld meg eladni az ingatlant, és ha több rajta a hitel, próbálj meg a családtól kölcsönkérni, és menj albérletbe! (Én ezt tettem, el se hiszed, mekkora fellélegzés, h akár évente költözhetek, ha nem tetszik, vagy ha az élethelyzetünk úgy kívánja kisebbe-nagyobba, máshová, nem engem terhel az ingatlan karbantartása stb.)
Vannak más utak is.
Én is hasonló helyzetben vagyok...
Irj privit ha nincs más ötleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!