Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért hülyézik le a devizahite...

Miért hülyézik le a devizahiteleseket, még azokat is akik egy kisebb lakásra vették fel a hitelt?

Figyelt kérdés

Az egész ország hőzöng, hogy el kellett volna olvasni ki mit ír alá és ha már megtörtént a baj akkor viselje is a következményeit. Volt aki azt mondta aki utcára kerül mert nem tudja a hitelét fizetni az meg is érdemli.

Mintha ezek az emberek már tudták volna előre, hogy válság lesz.

2013. márc. 9. 07:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

1. Tényleg minden szerzödést VÉGIG kell olvasni, MELÖTT aláirja valaki.

2. A válságtól függetlenül minden ÉRTELMES embernek tudnia kell, hogy a különbözö valuták árfolyama egymáshoz képest változik, ez teljesen független attól, hogy van-e valamilyen válság, vagy sem.

3. Mivel a valutaárfolyamok vátoznak, ezért a ozan paraszti ész is azt mondja, hogy CSAK olyan valutában veszek fel hitelt, amiben a fizetésemet kapom, mert különben garantált a ráfizetés.

4. Ha valaki elhiszi, hogy csak azért, mert külföldi valutában törleszt, sokkal alacsonyabb részletekben lehet visszafizetni, az igencsak naiv.

2013. márc. 9. 08:09
 2/11 anonim ***** válasza:
41%
szerintem nem frank alapu hitelt kellett volna felvenniuk, csak akkor a masik hitel egy kicsit dragabb volt. forint alapon talan sokan meg ma is tudnak fizetni a reszleteket, es nem doltek volna be. raadasul szerintem eleve hibas dontes volt sok ember reszerol, hogy mondjuk a jovedelmuk nagy reszet a torlesztore forditottak, megelni meg nem maradt penzuk. foleg ha meg a nyaralas az auto meg a televizio is hitelbol volt
2013. márc. 9. 08:11
 3/11 anonim ***** válasza:
72%

Azért hőzöngenek, mert igazuk van.

Az mindenkinek alanyi joga, hogy hülye és elcseszi az életét és a pénzügyeit. Ez még nem érdekelne senkit.

De az, hogy az ÁLLAM ÁLLAMPÉNZEN (Ami ugye MINDENKI pénze!) kisegíti azt, aki hülye volt, aki meg nem volt hülye meg nem kap semmit, sőt, még ő fizet - na ez bicskanyitogató.

2013. márc. 9. 08:47
 4/11 anonim válasza:
58%

Azért túlzásokba nem kéne esni. Senki sem tudhatta előre, hogy akár 70-75 forintos gyengülés lesz ~6 hónap alatt a svájci frankkel szemben. Hiába olvassa el az ember 100x a szerződést, ez nem ezen múlt, sajnos.

Az meg hogy sokan sajnálják most a devizahitelesektől a kormány segítségét, elég szomorú.

Ilyenek az emberek... Inkább hagynák, hogy a bank elvegye akár 120 ezer ember lakását és az utcára kerüljön.

Hozzátenném, hogy anno a jobb módúakon segítettek(ugyebár a végtörlesztés), hisz elengedték nekik az adósság jó részét, ha kifizették egyben a hitelt.

Aki pedig a szenved és hónapról-hónapra él annak meg maradt az árfolyamgát, ami néhány évig talán mondhatni segítséget jelent(15-25%-kal talán csökken a törlesztő), de utána még több lesz. Szóval ez azért nem egy végleges megoldás.

2013. márc. 9. 09:39
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

"Az meg hogy sokan sajnálják most a devizahitelesektől a kormány segítségét, elég szomorú. "

Miért is szomorú?????

ÉN FIZETEM MEG MÁSOK HÜLYESÉGÉT! Ez mióta fair?

Majd jól elmegy a 'csába innen minden normális ember és marad az országban 2 millió ingyen és segélyen élő cigány meg 4 millió hiteles aztán akkor sajnálhatjátok egymást vállveregetve, miközben éhenhal mindenki, mert a maradék 1 millió nem tudja eltartani.

A szerződésedbe meg le volt írva, hogy VÁLLALOD AZ ÁRFOLYAM KOCKÁZATÁT! Az is, ha 200 ft-ot erősödött volna a frank (megjegyzem nem a frank erősödött, a forint romlott!). Ezen mit nem lehet érteni?

nekünk is volt devizahitelünk, benyeltük, kifizettük, ez van.

Miért kell itt sírni minden áldott nap, hogy jajj gonosz bank, jujj, megnőtt törlesztő. VÁLLALTAD azért, hogy olcsón kapj hitelt a plazmatévére, a szilikonmellre meg a 120 nm-es lakásra 0% önerővel...

2013. márc. 9. 11:01
 6/11 anonim ***** válasza:
27%
Útólsóval 100%-ig egyetértek.
2013. márc. 9. 14:34
 7/11 anonim ***** válasza:
59%

Alapvetően nem minden devizahiteles hülye, mert volt, aki okosan csinálta, és nem vállalta túl magát. Nekem stabil hátterem van, és jó jövedelmem, mégsem mertem 2 millánál többet felvenni, azt is csak 5 évre, de kihasználva az árfolyamcsökkenést (ugyanis 2006-ban és 2007-ben még csökkent a svájci frank árfolyama csökkent!), előtörlesztettem, és még jól is jártam, mert szinte akkora összeget fizettem vissza, amit felvettem! Na persze ez szerencse kérdése is volt, mert jókor vettem fel, és jókor fizettem vissza.

Ismerek olyat, aki több, mint 10 millát vett fel az enyémnél lényegesen alacsonyabb jövedelemmel, elég hosszú távra, hát ő megszívta.

Szerintem aki hitelt vesz fel, az mindig gondoljon arra, hogy bármi történhet, baleset éri, kirúgják a munkahelyéről, megbetegszik, és akkor hogyan fizeti a törlesztéseket??? Aki ilyen helyzetekre nem tudja bebiztosítani magát, az ne vegyen fel hitelt.

Én sem látom fair-nek, hogy az én adómból fizessék ki a mások hülye döntéseinek következményeit. Nem kívánom, hogy bárki is utcára kerüljön, de ez a megoldás sem jó, ami azt sugallja, hogy bármilyen hülyeséget csinálok, az állam majd úgyis megsegít. Ilyen a világon nincs!

2013. márc. 9. 18:37
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

én nem hülyézem le őket

de nem is vagyok hajlandó sajnálni egyiket sem

tudod, a felnőtt ember sok döntést hoz az életében, van, amelyik jól sül el, van, amelyik nem

2013. márc. 9. 20:46
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Írod:

"Mintha ezek az emberek már tudták volna előre, hogy válság lesz."

Ahogy az emberek nem tudták, úgy a bankok sem tudták előre milyen fejlemények fognak bekövetkezni a nemzetközi gazdasági viszonyokban.

Az igaz, hogy nagyon sokan voltak kapzsik a hitelfelvevők közül, mert úgy gondolkodtak, hogy a havi törlesztőrészletüket csontig húzták, ami előtt a szerződés aláírásáról döntöttek. Az akkor alacsony kamatokat arra használták fel, hogy minél jobb helyen lévő, minél nagyobb, szebb, azaz drágább lakást vegyenek meg, amennyit az akkori jövedelmükből még épp ki tudtak hozni havi törlesztésben.

Nem képeztek tartalékot arra az esetre, ha a kamat és/vagy árfolyam hátrányukra változik. Bár azt minden hitelfelvevő pontosan tudta, hogy ezek a tényezők változhatnak a jövőben előre nem ismert mértékben, mégsem tették félre a forintkamatok és a devizakamatok különbségéből javukra maradt összegeket havonta.

Amikor a forint 135 köré erősödött a frankkal szemben, a megtakarított különbözetet ezek az emberek elköltötték gyorsan, habzsolháp módra.

Ha egyszer a bankok nem tehetnek arról, hogy a forint árfolyama ennyire gyenge, és a rról sem, hogy az euro nagyot zuhant a frankkal szemben, akkor miért kellene a bankokkal megfizettetni a kapzsi emberi viselkedés következményeit ?????

2013. márc. 10. 14:20
 10/11 anonim ***** válasza:

baratnom anyjanak kozgazdasz diplomaja van es rengeteg extra penzugyes vegzettsege megis 2 svajci hitela van...

a franc gondolta hogy igy megdobjak ezeket

masreszt most allitolag balhe van mert valaki bement es azt mondta ok akkor CHF-ben torlesztene erre azt mondtak neki nem lehet mert ez csak alapu es nem CHF hitel.

jott a kerdes: akkor minek is koveti az inflaciot? miert is kell a banknak emelnie a torlesztoket hogy "ne legyen veszteseges"?

ha rohadtul nincs is mohotte CHF...

mindegy.

amugy anyam azert vette fel mert a 120000-es fizetsebol anno rohogve kifizette a 40000-et se... es akkor meg a penznek is tobb ertek volt, nem voltak ilyen dragak a dolgok...

nekunk annyi mazlink volt hogy anyum kozben kapott egy 200.000-es allast... meg en kulfoldon elkezdtem dolgozni tavaly...

azt amugy en se ertem hogy egyesek minek vesznek fel semmi hatterre hatalmas osszegeket, foleg ha nem szukseges dologra kell. mert ok huto az kell. de tv nem a legfontosabb.

mondjuk ez sztem annyira nem jellemzo itt

UK-ban gyakoribb. Jo hitelek vannak.

Es iszonyat el vannak adosodva az emberek, de a tobbseget nem zavarja mert NORMALISAN lehet visszatorlesztenj, szal kepesek orbitalis hulyesegekre hitlelt felvenni... nah de mindegy, peldak:

- no 5000 fontos hitel nyaralasokra!!!

- masik csaj 20000!!! igen nem irtam el HUSZEZER fontos hitel... nah mire? remelem ulsz kedves olvaso es dolj is hatra, mert nem vallalok felelosseget egy ajulasos balesetert.... a csaj az eskuvojere koltotte az atszamitva 7.000.000 forintos osszeget. egy szaros eskuvore. ok egyszer van ilyen napja az embernek, de terjunk mar eszhez!

2013. márc. 10. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!