Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti hogy rendeznétek egy ilyen...

Ti hogy rendeznétek egy ilyen helyzetet (albérlet)?

Figyelt kérdés

Egy éves bérleti szerződésünk van, amiből hátra van még több, mint fél év. A tulaj most kitalálta, hogy meghirdeti a lakást. Egyszer már jött egy ingatlanos, és egy érdeklődő. Úgy volt, hogy ez az egy alkalom lesz. Aztán, jött még két egyén, egy kb két óra szabadidőnket emésztette fel. Most ismét szólt az ingatlanos, hogy holnap, négy órát lenne itt, míg idegen emberek ki be jönnek a lakásban, ami bár nem a miénk, de mi béreljük, és mi élünk itt.

Nem tudom, van e valakinek hasonló tapasztalata, illetve, hogy ez szerintetek rendben van e. A tulajjal amúgy semmi gondunk nem volt, rendes, megértő, nem zavart minket soha. Ti mit tennétek, illetve hogyan állnátok hozzá egy ilyen dologhoz?

2013. ápr. 8. 20:40
 1/6 anonim válasza:
45%

Hát nekem tuti nem tetszene, hogy a személyes tárgyaimat bámulják, meg jönnek mennek a lakásban..

Én a helyetekben sürgősen keresnék másik lakást, mert előbb vagy utóbb el fogja adni a tulaj "alólatok"..

2013. ápr. 8. 20:43
 2/6 anonim ***** válasza:
46%
Jobb, hogyha már most elkezdtek másik albérlet után nézni..
2013. ápr. 8. 20:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A tulajdonos meghirdetheti eladásra a lakást, és előzetes időpontegyeztetéssel hozhat érdeklődőket is. Neked jogodban áll a felkínált időpontot visszautasítani, és helyette másikat felajánlani. A bérleti szerződésre nincs hatással az ingatlan eladása, ugyanis az új tulajdonossal érvényben marad. A határozott időre köttt bérleti szerződést rendes felmondással nem lehet megszüntetni, tehát a lakhatásotok a szerződés lejártáig jogilag biztosítva van.
2013. ápr. 8. 20:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi. Pár perc beszélgetés a tulajdonossal, és ki is derült, hogy ő heti egy alkalmat engedett az ingatlanosnak, hogy annyit lehet itt. Ehhez képest az ingatlanos erősen nem említette a heti egy alkalmat, és még úgy is tett, mintha ő mondaná meg, mikor jön, és hogy nekünk mikor kell fogadnunk.

Bár lehet ez a hozzáállás egy ingatlanostól csak számomra új...

2013. ápr. 8. 21:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát én azért amig ott vagyok biztos kialkudnék valami engedményt a bérleti díjból.Elvégre nem tudjátok teljes mértékben igénybe venni a szolgáltatást amiért fizettek(ott lakás).Amikor én ilyen helyzetben voltam engedtem 10e forintot a 40 ezres bérleti díjból,amíg nem találnak másik lakást.
2013. ápr. 8. 22:45
 6/6 kiad-lak ***** válasza:

5-nél van a legjobb megoldás. Nézni másikat és itt meg kapni némi árelőnyt.

A heti egy alkalom egy szúk két órás időtartam pl. az elég kell legyen.

Néhány fejlettebb országban, tehát nem nálunk, az dívik, hogy az érdeklődő előbb a hitelképességét igazolja, hogy valóban meg tud venni egy x értékű lakást, csak ezután mehet ki turistáskodni bárhová. Mindenkinek egyszerűbb az élete.

2013. ápr. 9. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!