Ti rendeznétek ezt anyagilag a párotok exével?
Van egy új párom, pár hónapos kapcsolat. Neki is, nekem is van egy fiam. Jól kijönnek egymással. Hétvégén párom exfelesége kirándulni ment barátaival vitte az én fiamat is, hogy a két gyerek együtt legyen, ne csak felnőttekkel legyen a fia. Örültem hogy így áll a fiamhoz (egyébként is üdítő újdonság, hogy ők milyen jól kezelik a válást, sajnos a volt férjemmel nem lehetett) Adtam a fiamnak pénzt, de mikor hazajött visszaadta, mondván fizetett neki mindent. Ahogy elmesélte kb. 5000 Ft-ot költhetett belépőkre, kajára (alapból ennyire saccoltam és adtam neki én is). Mondtam a páromnak hogy ezt azért rendeznem kellene szerintem, erre azt mondta hogy ne csináljam, ha meghívta a fiamat az exe akkor alapból úgy gondolta hogy majd ő fizet, nem engem fog költségekbe verni, majd ő lerendezi valahogy, pl. magába vesz valamit a fiuknak, amit közösen szoktak. Igazából még ahhoz, hogy ő rendezze az én "adósságaimat" a mi kapcsolatunkat is frissnek tartom, nem vagyunk több éve házasok.
Nem akarok bekavarni, vagy megbántani az exet. De kicsit zavar, hogy ő fizetett valamit az fiamnak.
Ti mit tennétek a helyemben? Odaadnátok neki a pénzt?
Csak az a baj, hogy az ő gyereke igazából számomra a párom gyereke :) Szóval ha én is vettem neki már valamit (édességet, mekiben voltunk stb.) akkor én a párom fiának fizettem. Ahogy a párom is van fizet ha együtt vagyunk velük.
Ezt az összeget pedig az ex fizette.
Viszont ha én elmegyek moziba velük akkor azt a párom helyett fizetem ki :)
Nem bántásból írom, de ajándékot tudni kell elfogadni. Jószívűen adta, nem neked, hanem a fiadnak és a saját fiának, és mivel nem fogadta el a pénzt, ezért mást nem tehetsz törődj bele.
Tudod nekem olyasmi az életfilozófiám (na jó ez erős szó rá :)) hogy én mindenkivel kedves vagyok, sokszor adok pl. a sütimből meg mindenemet megosztom, és ha mások megkínálnak, és én szívesen fogadom, nem teszek úgy, mintha ez egy eget rengető dolog lenne, én szívesen elfogadom az ajándékot, hiszen azért adja. Én is csak olyat osztok meg másokkal amit nem sajnálok, és úgy veszem, hogy más is szívesen ad, nem pedig csak udvarias. Ha pedig csak udvariasságból kérdezte meg, de legszívesebben nem adna, így járt. Arról nem tehetek, hogy csak a jó modor miatt kedves másokkal, és nem szívjóságból jön :) Mondjuk most úgy is lepontoznak azok akiknek "lesülne a pofájukról a bőr ha... blablabla"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!