Ti mit választanátok? Otthon lakás és spórolás vagy albérlet és nincs megtakarítás?
Otthon lakom a szüleimmel. Tudni kell, hogy a légkör rendkívül nyomasztó, anyukám és apukám is elég agresszív (passzívan), állandó az érzelmi zsarolás, és sok mindent tiltanak is (nem maradhatok ki éjszaka, nem lehet barátom, nem festhetem a hajam stb.) Viszont teljes mértékben eltartanak, a keresetem 100%-ban megtarthatom/félretehetem.
Sok barátomtól hallottam, hogy albérletbe kellene mennem, társbérletbe, szórakozni járni és élni a fiatalok normális életét, nem pedig egy ilyen mérgező környezetben élni, mert a huszas éveim már sose jönnek vissza és bánni fogom, hogy most így élek.
Ahoz, hogy egy saját lakást tudjak venni, még legalább 4 évet kellen otthon lennem, kíbirni "így".
Én albérletben lakok mégis félreteszek havonta legalább 80 ezret, mert nem egyedül bérlem.
Ha neked jó a terror akkor ne menj, ha nem akkor meg indulj el. Ne is csodálkozz, hogy szabályok vannak ha eltartott vagy. Lényegtelen hogy 18 vagy 23 éves vagy.
Egyértelműen albérlet. Én a párommal élek, egy szoba kettőnknek 50 ezer. De ott azt csinálunk, amit mi akarunk, az az egyetlen elvárás, hogy amikor kiköltözünk, állítsuk vissza az eredeti állapotot, addig a kutyát nem érdekli, mi van.
A szüleim meg persze mindenbe beleszóltak, amíg otthon laktam. Sokkal jobb így. Ha a te szüleid ráadásul érzelmileg megnyomorítanak, akkor meg pláne. Mert annak sincs értelme, hogy 4 év múlva veszel egy lakást, aztán ott gubbasztasz egyedül, mert nem fogsz tudni hova menni már.
A másik dolog, hogy egyáltalán nem biztos, hogy egyedül kell majd lakást venned. Könnyen lehet, hogy 4 év múlva már lesz egy párod, aki szintén gyűjtögetett, és így már előrébb vagytok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!