Mennyiért lehet legolcsóbban albérlete fent tartani Bp-n + élni? Négy ember,200ezerrel tud valamit kezdeni?
Négy fiatal felnőtt, de kettő közülük még középiskolás. Kb ennyi lenne a bevételünk.
Kellene egy teljes lakás négy főre, akár egy másfél szobás is megtenné.
albérlet normál környéken 55ezer + rezsinél kezdődik. ez másfél, két szobás. rezsi olyan 40 legalább, télen több a fűtés miatt.. kaja azt tudod, máshol is ennyi. sőt, vidéken néha drágább is. bérletek, ha kell. felnőtt 10 ezer, diák 4ezer.
szóval ez a 200 ezer baromi kevés sztem.
Én másfél szobás lakást adtam ki tavaly 16 kerületben havi 40 albérlet + rezsi. A rezsi télen-nyáron ugyanannyi (elosztják a fűtést egész évre) és havonta olyan 30-40 ezer volt az is.
Szerintem idén a bérleti díjak emelkedtek, így számolhattok albérletre havi 50-60 ezret + a rezsi.. A többit meg te tudod hogy tudod beosztani..
Van aki szépen boldogul ennyi pénzből, van akinek 500 ezer is kevés lenne..
Ha egy másfél szobás is megteszi, akkor számoljunk mondjuk 50 bérletivel (de az akkor nagyon kicsi másfél szobás), 30-40 rezsivel minimum.
Kajára spórolósan mondjuk 40, bérletek...ha a felnőtteknek is kell akkor kb. 25-30...
Hát igen, alsó hangon, mindent nélkülözve kb. 200.
Első, normál környéken nem kapsz 55+rezsiért 1,5-2 szobásat. Vagy max vhol kint a halál f.szában, az meg nem éri meg, Belváros a legjobb.
30 nm, 1 szobás van kb 55-60-ért.
szerintem nagyon necces, mert ez elvileg bőven létminimum alatt van egy főre jutó jövedelemmel. Az albérlet főleg a városrésztől függ, a külváros értelemszerűen olcsóbb. Most csekkoltam gyorsan egy oldalt, láttam 40 ezer + rezsiért panelban, város szélén. A mi rezsink 40 nm-re 2 fővel 30000/hó de ahogy a fenti példa mutatja, ezzel nagyon mázlisták vagyunk, van aki csak a fűtésre kifizet ennyit.
A kajára meg nem tudom, hogy budapest mennyivel drágább, de meg tudok adni pár dolgot, amit ma vettem a piacon. krumpli - 120/kg
lencse -500/kg
alma - 160, de volt 130 ért is csak azok kisebbek voltak.
Szerintem nagyon nehezen jöttök ki ennyiből, már ha kijöttök belőle. Tankönyveket, sulis kaját ingyen kaptok, vagy kedvezménnyel? ha a két gimis ingyen kajál a suliban, akkor több esélyetek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!