Hogyan mondjam el a páromnak hogy nem bírom már ki ebben a környezetben?
A helyzet az hogy 4 éve ismerjük egymást, másfél éve költöztünk össze, előtte is laktunk már együtt, de az olyan volt hogy néha ott voltam néha meg otthon a szüleimnél. Első közös lakásunk az ez ahol most vagyunk albérletbe. Egész jó a hely nem sok a bérleti díj, a tulajdonos nagyon jó fej és korrekt, bármi gond van egy telefon és már itt van hogy megoldja a bajt pl ha csőtörés van, rossz a boyler stb... A bajom inkább a lakó környezettel van, a kölykök állandóan zajonganak, bömböltetik a rádiót meg a TV-t él itt egy fiatal család is 2 éves gyerekükkel meg idősebbek is, velük van a legtöbb gond, hangosan bömböl a TV még az utcán is lehet hallani. Én éjszakai műszakban is dolgozom amikor hazajövök nem tudok egyszerűen pihenni mert mindig felkelek valami miatt. A páromnak sokszor mondtam hogy nem bírom tovább de az utóbbi 1-2 hónapban már katasztrófa ez az egész, állandóan csak sírok hogy nem tudok rendesen pihenni, nem érzem jól magam, munkahelyemen sem teljesítek úgy ahogyan kellene, és ezt már a főnököm is megjegyezte hogy jó lenne ha kipihenten mennék be. Én már erősen fontolgatom hogy kéne keresnünk valami más helyet de a párom mondta hogy ő panelba nem megy, mert nyáron rosszabb meleg miatt stb... meg ott a legtöbbe távfűtés van ami rohadt drága. A barátomnak elszeretném mondani hogy legkésőbb januárba már elszeretnék innen menni, de ő szerintem hallani sem akarna róla, mert egy kisvárosban élünk kevés az albérlet sajnos, ami van az drága plusz kaució kell rá, elvagyunk a keresetünkből, de nincs olyan sok pénzünk hogy egyszerre kidobjunk százezreket a költözésre meg mindenre. Ez érthető is.
Én a szüleimhez mennék vissza lakni mert elején ott éltünk de az nem volt teljes együttélés mert legtöbbször ő is otthon aludt a szüleinél főleg ha éjszakás voltam.
A páromat agyon féltem hogy kiakad azon ha nélküle mennék el mert nagyon jó lelkű, nagyon érző ember, pedig egyáltalán nem úgy néz ki külsőre, nagyon szomorú lenne ha itt hagynám, de az a baj vele ha felhoznám ezt a témát akkor dühös lenne és ordibálna, vagy egész nap hallgatnám hogy miért nem jó itt vele meg hogy ő így szeret úgy szeret meg nem bírná nélkülem, ezt sem akarom mert én nagyon szeretem őt, és nem akarok én sem nélküle élni, meg azt se hogy dühös legyen rám. Nem tudom mi legyen hogyan mondjam el neki hogy szeretnék elmenni innen.
Ő szüleihez is mehetnénk lakni mert a tudta nélkül megbeszéltem velük hogy mi a problémám és szívesen látnának ott náluk minket elég nagy a hely ott elférnénk még ha nem is hosszú távra de legalább addig ameddig nem találunk más albérletet.
Elnézést ha hosszú lett de a fő problémám inkább az hogy hogyan adjam be neki hogy idegileg kikészít ez a lakó közösség és mindenképp lépni szeretnék valamerre.
az idézőjeles rész pont fordítva, bocsi :D
Amúgy nme hiszem, hogy ha elmondod neki, hogy már a munkában is akadályoz, meg annyira fáradt vagy, akor azt nem értené meg.... PRóbálj meg beszélni a fejével, neki se hiányzik szerintem, hogy egy kialvatlan, morcos nővel kelljen együtt élnie
Ha most egy HÁZBAN laktok, és OTT is túl nagy a zaj, akkor panelben mit gondolsz, jbb lesz? Mert elárulom, ott SOKKAL több a szomszéd meg a zaj.
Nem tudom, EDDIG hol éltél, hogy nem volt körülötted senki, aki zajongott volna, mégpedig NAPPAL!!! Csak nem gondolod, hogy bérhol is megáll az élet, és az összes környéken élö ember megszünik létezni, mert te fáradt vagy.
A szülöknél sem lenne jobb, mert ök is élnek, és ebböl következöen zajokat is okoznak, meg ott si vannak szomszédok.
Ha ennyire zavarnak a hangok - habár elöttem rejtélyes, hogy EDDIG hogy oldottad meg, hogy teljes csönd legyen körülötted - akkor vegyél füldugót, akkor nem fog zavarni a környezeted.
Köszönöm mindenkinek a választ! Az a baj hogy amit még elfelejtettem írni hogy nem csak nappal megy a zajongás hanem este is olyan éjfélig is akár, főleg hétvégén, vasárnap meg aránylég csönd van de az alsó szomszéd már reggel 7 kor képes bömböltetni a TV-jét vagy a hifijét vagy mittudomén.
Én gyerekkoromba panelba éltem 10 éves koromig, szerettem ott lenni, ott nyugi volt, lehet nem fogtam fel akkor úgy mint most, de ott nyugi volt. Családi házban meg elején zavart a nagy csend ugye akkor se autó semmi utcazaj nem volt, azt szerettem a legjobban. A szüleim most megint panelban élnek de az kisebb lakás, aránylag náluk is jó, mert nem panaszkodnak, annyit, szeretnénk még abba menni albérletbe abba a lépcsőházba csak 2 emelettel feljebb lenne, csak a baj az hogy a tulaj nem adja ki senkinek mert már odaígérte valami rokonának, oda a párom is hajlandó lett volna menni mert olcsó is lett volna, fulos is volt a lakás.
Ma megmondtam neki hogy mi az ábra már nem bírtam visszafojtani, de ő nem akar költözni meg kitudja milyen lesz az ahogyan egy páran írtátok is. A szüleihez mehetnénk is, de a párom is attól fél hogy rövidtávon jó lenne de hosszú távon már kevésbé. Lehet az lesz majd hogy a szüleihez megyünk márciusig lakni azt csak kibírjuk mert utána lenne egy jó albérlet az egyik munkatársam lakásába tudnánk menni, mert az apukája meghalt ő örökölte de kiakarja adni mert van saját kertes háza és az a kislakás jó lenne mert mégsem társasház hanem ilyen kertes ház, egy kocsi beállóval egy kis fészerrel meg egy kis házikó ahol van egy konyha egy fürdő egy nagy szoba meg egy kisebb, csak elég bizonytalannak tűnik az ezért nem mondtam még a páromnak ezt meg, meg én is csak ma tudtam meg hogy lesz ez a lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!