Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el a páromnak...

Hogyan mondjam el a páromnak hogy nem bírom már ki ebben a környezetben?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy 4 éve ismerjük egymást, másfél éve költöztünk össze, előtte is laktunk már együtt, de az olyan volt hogy néha ott voltam néha meg otthon a szüleimnél. Első közös lakásunk az ez ahol most vagyunk albérletbe. Egész jó a hely nem sok a bérleti díj, a tulajdonos nagyon jó fej és korrekt, bármi gond van egy telefon és már itt van hogy megoldja a bajt pl ha csőtörés van, rossz a boyler stb... A bajom inkább a lakó környezettel van, a kölykök állandóan zajonganak, bömböltetik a rádiót meg a TV-t él itt egy fiatal család is 2 éves gyerekükkel meg idősebbek is, velük van a legtöbb gond, hangosan bömböl a TV még az utcán is lehet hallani. Én éjszakai műszakban is dolgozom amikor hazajövök nem tudok egyszerűen pihenni mert mindig felkelek valami miatt. A páromnak sokszor mondtam hogy nem bírom tovább de az utóbbi 1-2 hónapban már katasztrófa ez az egész, állandóan csak sírok hogy nem tudok rendesen pihenni, nem érzem jól magam, munkahelyemen sem teljesítek úgy ahogyan kellene, és ezt már a főnököm is megjegyezte hogy jó lenne ha kipihenten mennék be. Én már erősen fontolgatom hogy kéne keresnünk valami más helyet de a párom mondta hogy ő panelba nem megy, mert nyáron rosszabb meleg miatt stb... meg ott a legtöbbe távfűtés van ami rohadt drága. A barátomnak elszeretném mondani hogy legkésőbb januárba már elszeretnék innen menni, de ő szerintem hallani sem akarna róla, mert egy kisvárosban élünk kevés az albérlet sajnos, ami van az drága plusz kaució kell rá, elvagyunk a keresetünkből, de nincs olyan sok pénzünk hogy egyszerre kidobjunk százezreket a költözésre meg mindenre. Ez érthető is.

Én a szüleimhez mennék vissza lakni mert elején ott éltünk de az nem volt teljes együttélés mert legtöbbször ő is otthon aludt a szüleinél főleg ha éjszakás voltam.

A páromat agyon féltem hogy kiakad azon ha nélküle mennék el mert nagyon jó lelkű, nagyon érző ember, pedig egyáltalán nem úgy néz ki külsőre, nagyon szomorú lenne ha itt hagynám, de az a baj vele ha felhoznám ezt a témát akkor dühös lenne és ordibálna, vagy egész nap hallgatnám hogy miért nem jó itt vele meg hogy ő így szeret úgy szeret meg nem bírná nélkülem, ezt sem akarom mert én nagyon szeretem őt, és nem akarok én sem nélküle élni, meg azt se hogy dühös legyen rám. Nem tudom mi legyen hogyan mondjam el neki hogy szeretnék elmenni innen.

Ő szüleihez is mehetnénk lakni mert a tudta nélkül megbeszéltem velük hogy mi a problémám és szívesen látnának ott náluk minket elég nagy a hely ott elférnénk még ha nem is hosszú távra de legalább addig ameddig nem találunk más albérletet.

Elnézést ha hosszú lett de a fő problémám inkább az hogy hogyan adjam be neki hogy idegileg kikészít ez a lakó közösség és mindenképp lépni szeretnék valamerre.

2012. dec. 12. 22:41
1 2
 11/14 kiad-lak válasza:

Márciusig költözni? Megéri?

Plusz egy költözés. Kihagynám.

Nincs kedvenc zenéd? Tekerd rá a hangerőt :) !!!

A maradék időben mutasd meg nekik milyenek.

Miért ne porszívózhatnál reggel 6-kor, stb. ?!?!

Nem igaz, hogy főműsoridőben nem kell valamelyik polcot megigazítani!

Relax

2012. dec. 14. 10:54
 12/14 anonim válasza:
Én csak jó tanáccsal tudok szolgálni: ha egy nem panelban ilyen zajok vannak, zavarnak, akkor panelba még véletlen se költözz!! A mi felettünk lakó klumpában mászkál naphosszat, sokszor éjszaka is, ha felkel, minden egyes székhúzogatás olyan, mintha leszakadna a plafon. Reggelente 6-7 között meg már a TV bömböl. A füldugó megoldás, de az sem minden zajra, pl. a papucsának a kopogását azon keresztül is hallom.... viszont mindenképp beszélj a pároddal, hogy ez így hosszú távon már nem működik, mert a munkahelyedbe kerülhet, így el kell költözni, ha más megoldás nincs. Szerintem ülj le vele, kerek-perec mondd el neki, az a legtisztább.
2012. dec. 14. 18:03
 13/14 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet én is így jártam.

Szülőkhöz ne költözzetek még 1 hónapra se! Bátyám kapcsolatát az ilyen tette tönkre pedig alig 1 hónapig éltek a szüleimnél. Én a barátnőmmel külön házban élünk, persze nem egyedül mert a barátnőm nővérével és párjával vagyunk egy épületben de két teljesen külön lakrész, külön bejárattal, az udvar közös egyedül, meg a kocsi beálló de én mindig az utcán parkolok. Elvagyunk ott, mi a tetőtéri részben lakunk, de nem zavarjuk az alattunk lévőket, van olyan hogy napokig nem futunk össze egymással.

Nekünk ez vált be.

Én neked csak annyit mondok szülőkhöz ne menjetek együtt, ha úgy van költözzetek külön ha nagyon nem bírod, vagy próbáld meg azt hogy megmondod a párodnak hogy 1 hétre elmész mondjuk a szüleidhez egyedül kicsit kipihened magad, dolgozol, alszol, feltöltődsz és ha tele vagy energiával hazamész, szerintem egy kis pihenés rád fér, meg a párodra is, meg néha be vállt módszer a kapcsolatok terén is egy kis különlét pár napig. Próbáld ki ezt szerintem megfogja érteni.

2012. dec. 14. 18:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Nálunk az alsó lakó rendszeresen szombat és vasárnap éjjel rendez bulit, én meg megyek hajnalban dolgozni. (reggel 4-kor indulok itthonról)

Egy tök jó módszerrel csendesítettem le, mikor a szép szó nem használt. Vasárnap szándékosan felkeltem korán (akkor nem kell dolgoznom) és reggel 5 körül, amikor ez a nagyonnemnormális nyugovóra tért a rockbandájával együtt, elkezdtem felette az erkélyen szőnyeget porszívózni.

Kijött, rágyújtott és felnézett.

- Mi a sz***rt csinálsz? - kérdezte bedagadt szemekkel.

Erre én: - Nem tudtam éjszaka aludni, gondoltam akkor már nem fekszem le, hanem kitakarítok. :)

Pár ilyen akció után kapcsolt.

A mellettem lakó meg mindig olyan hangosan szeretkezett a barátnőjével, hogy szinte visított az a szegény nő. :P

Kimentem a folyosóra és otthagytam egy tubus síkosítót a lábtörlőjén. Azóta csendesek az együttlétek. Csak az ágyuk nyiszorog egy kicsit, de lehet otthagyok majd némi olajat is. :)

2013. jan. 23. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!