Forex-robot átverés?
Sziasztok! Rátaláltam egy honlapra, ahol forex robotot árultak, de volt egy demo verziója (amiről később kiderült, hogy egy az egyben ua. mint az igazi) és elkezdtem használni egy demo accounton, melynél 100.000$-om volt. első nap elég jól produkált számot nem mondok, de nagyon jól! Utána nézegettem a honlapjukat ( [link] és rámentem a kapcsolataikra, reménykedtme, hogy legalább egy telefonszám vagy vmi egyéb mint hoyg egy e-mail cím legyen csak. Nem baj, írok nekik egy E-mail-t, hogy azért még is tudjam, hogy milyen esélyekkel, és garanciával hozzák a progit Magyarországra, mert én a honlapjuk alapján azt mondanám, hogy átvágás. De másnapra kaptam, egy nagyon segítőkész levelet, mindenre válaszoltak, de arra, nem,ami a fontos lenne, mert megkértem őket, hogy a cég címét, telefonszámát, meg a cég létéről igazoló adatokat. Hát persze a tőkém nő egyre csak jobban. Megrendeljem, nem tudom hogy átvágás-e Ti mit gonodltok?
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett.
Köszönöm!
Emberek, de most őszintén! Hol nem sz*rom én le, hogy ti mennyire vakon hisztek abban, hogy ez átverés, és vmi bennfentes dolog, amiből csak néhány kiválasztott, különleges ember tud pénzt csinálni!
Ha csak mi, akik itt hozzászóltunk alkotnánk a piacot, nagy gáz lenne, mivel ahhoz, hogy valakinek nyeresége legyen a tőzsdén, egy másik embernek - vagy intézmények - vesztesége kell, hogy legyen, hiszen a tőzsde egy 0 összegű játék...de mivel csak a forex napi 3 ezer milliárd dollár forgalmat bonyolít, így nem kell aggódnom amiatt, hogy a következő megbízásom ellenkező oldalán nem fog állni senki.
Ha szerintetek átverés, ámen, én itt többszáz/ezer karakteren keresztül leírtam részletesen és remélem érthetően, hogy miért nem az, és azok, akik érdeklődnek esetleg okulhatnak belőle. Ti meg jöttök a tőmondataitokkal, minthogy "átverés", "a szakember megmondta", meg "nanehogymán"...ez egyébként is elmond mindent az érvelésetek hitelességéről.
Anyám tesójának a bátyjának a haverjának a csajának az apja, aki szakember, azt mondta, hogy a forex nem átverés. Úgyhogy nincs igazatok! // epic facepalm
Ők Robert Himler és Amy Sangster.
Keressél rájuk.
@47 te legalább normális hangnemben vitatkozol. Viszont nem teljesen világos számomra, hogy mit szeretnél. Ha keresek neked valakit, aki közismert, az lesz a válaszod, hogy ő biztos bennfentes, bankban dolgozik, szakember stb.
Ismerek magánembereket, akik ebből élnek, jóval több, mint 1,5 éve. Gondolod, h nekiállok most neveket sorolni, amikor arcot se meg semmit se tudsz hozzá kötni? Sőt, magam is ebbe a csoportba tartozok, mit gondolsz mi másért próbálom védeni az igazamat - amiről tudom, hogy igazság. Viszont semmi szükségem rá, hogy bizonyítsam, hiszen nem akarlak én rábeszélni semmire, csak rávilágítani arra, hogy tévedésben vagy.
Tisztázzunk valamit. Te állítod azt, hogy hosszútávon egy magánember számára lehetetlen nyereségesnek maradni. Ezt a kijelentésedet mivel tudod alátámasztani? Valami érveket, technikai részleteket, magyarázatokat, elméleteket közölj már légyszi és NE a szakemberes válasszal gyere, mert addig csak a levegőbe puffogtatsz.
Nem nagyon szerettem volna ebbe az irányba elmenni egyébként, de ez legalább összhangban van az eredeti kérdéssel.
Tessék. Ha esetleg nem értenéd mi ez, a myfxbook egy hiteles statisztikai oldal, jobbára ismert és elismert az egész közösségben és szakmában. Itt a csalás egyetlen módja az, ha a bróker is részt vesz a csalásban, de ez 1-2 esettől eltekintve nem jellemző (ezeknél általában ilyen évi 10.000% meg ehhez hasonló képtelen hozamokat látsz, ami nyilván kamu, de arra a hülye is rájön).
Ha tehát jó az angolod, és értesz alapvető fogalmakat, láthatod, hogy a wsfr robot például 2010 óta nyereséges. Nem folyamatosan, vannak veszteséges hónapok is, de ha 2010-ben megvetted volna a robotot, aláteszed a tőkéd, mostanra több, mint a dupláját birtokolnád. Még egyszer: az adatok hitelesek, nem azért, mert azt mondtam, hanem mert ez egy hivatalosan is elismert szolgáltatás. Továbbá a számla amin a robot kereskedik élő számla, ott van a bróker neve is, stb., minden infó ami csak kellhet. A kezdő depójuk $1000 volt, ami nem sok, de mégis csak valódi lóvé.
Elmondom miért nem szerettem volna eredetileg ezt, vagy hasonlót linkelni, és mi a bajom vele:
- robot: korábban már kifejtettem, hogy a manuális kereskedés híve vagyok és soha nem biznám más által írt robotra a pénzem, kivéve ha a forráskódot sorról sorra átnéztem és mindent értek belőle, más szóval, ha értem a robot működési logikájának minden apró részletét...és persze a robot emellé jó kell, hogy legyen. Max ez esetben mernék csak rábízni egy éles számlát, akkor is csak vmi kisebbet.
- alacsony hozam: a robot 3 éve nyereséges, ami óriási szó (!) egy kereskedelmi forgalomban levő robot esetén, viszont ez a 250% hozam nagyon kevés. Ott írja is, hogy az átlag havi hozam 4,5%. Ennek manuálisan a duplája gond nélkül hozható, nálam ügyesebb traderek a többszörösét is hozzák, bár ez igazából mentalitás kérdése is...van akinek havi 5% több, mint elég.
- veszteséges hónapok: bele nem halnék, ha egyszer megtörténne, de szvsz ha valakinek évente egynél több veszteséges hónapja van, az valamit rosszul csinál.
- magas drawdown: tulajdonképpen ez a 27-28% még nem is vészes, a legtöbb robot jóval nagyobb drawdown-t produkál, de nekem ez is magas. 5%, extrém és erősen indokolt esetben 10% amit még megengedhetőnek tartok, nem többet.
- tulajdonképpen ennyi, illetve az is látszik, hogy a robot az utóbbi évben erősen stagnált, ennek ellenére az equity görbe megmaradt emelkedő trendben, időről időre friss csúcsokat produkálva, és úgy tűnik hamarosan újabb friss csúcsot érhet el, majd kiderül. Viszont személyszerint hülyét kapnék, ha az equity görbém ennyi ideig oldalazna, tehát ez megint nem túl jó.
Azonban az állításaid megcáfolásához már ennyi is bőven elég...és elmondom újra, ez még csak egy robot, tapasztalt ügyes traderek (magánszemélyek is, meg mások is) ettől jóval szebb eredményeket tudnak produkálni.
Még mielőtt valamelyik suta paraszt nekem esik, hogy a wsfr robotot próbálom eladni, jelezném, hogy nem posztoltam semmilyen affiliate linket, továbbá eszem ágában sincs ezt a robotot reklámozni, leírtam mennyi gondom van vele, így összességében kifejezetten NEM ajánlom senkinek, hogy megvegye. Továbbmegyek, ha valaki mégis rámozdulna, keressen rá a neten, tök ingyen letölthető amúgy mindenféle warez oldalról, bár nem biztos, hogy a legutsó verzió és persze support sem lesz hozzá, de elvileg működik...Továbbá:
itt szét lehet nézni még alaposabban, találtok egy csomó másik rendszert, robotosat, de vannak manuálisak is.
Zárójelben tenném hozzá, hogy aki a saját kis pénzével kereskedik, és jól megy neki, nem fog nekiállni myfxbook accountot nyitni, főleg ha magánember. Tehát alapvetően a myfxbook nem is mérvadó, viszont jelen esetben bőven elég bizonyíték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!