Forex-robot átverés?
Sziasztok! Rátaláltam egy honlapra, ahol forex robotot árultak, de volt egy demo verziója (amiről később kiderült, hogy egy az egyben ua. mint az igazi) és elkezdtem használni egy demo accounton, melynél 100.000$-om volt. első nap elég jól produkált számot nem mondok, de nagyon jól! Utána nézegettem a honlapjukat ( [link] és rámentem a kapcsolataikra, reménykedtme, hogy legalább egy telefonszám vagy vmi egyéb mint hoyg egy e-mail cím legyen csak. Nem baj, írok nekik egy E-mail-t, hogy azért még is tudjam, hogy milyen esélyekkel, és garanciával hozzák a progit Magyarországra, mert én a honlapjuk alapján azt mondanám, hogy átvágás. De másnapra kaptam, egy nagyon segítőkész levelet, mindenre válaszoltak, de arra, nem,ami a fontos lenne, mert megkértem őket, hogy a cég címét, telefonszámát, meg a cég létéről igazoló adatokat. Hát persze a tőkém nő egyre csak jobban. Megrendeljem, nem tudom hogy átvágás-e Ti mit gonodltok?
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett.
Köszönöm!
Azért ez a kijelentés, hogy munka helyett megdöbbentő. Miért gondolja a legtöbb ember, hogy aki ebből él az ingyenélő munka nélkül élő spekuláns. El sem tudják képzelni, hogy mennyi munka van mögötte, mekkora mentális igénybevételnek van kitéve. Miért gondolják azt emberek, hogy ez csak jön magától. Ennyi erővel egy F1 pilóta is csak beül a kocsijába, megy pár kört és dollármilliárdos lesz. De a mögöttes munkát senki nem látja.
Sajnos az emberek negatívak. Ha elkezded, akkor azzel fogsz szembesülni, hogy inkább dolgozz. Ha elvérzel, akkor jön, az ugye én mondtam. De ha több év befektetéssel a karosszékből annyit keresel, 1 hét alatt, amennyit az okosok 1-2 hónap alatt, akkor jön az irigykedés, és mocsok ingyen élő leszel. Csak azt nem tudja, hogy éveken keresztül beletettél napi 8-10-12 órát.
De az eredeti kérdésről nekem az a véleményem, hogy a robotok nagyon alacsony idősíkon dolgoznak. 1-2 pipért mennek, viszonylag agy mérettel. Nekem mentálisan nem jó a robot. Szerintem a manuális kereskedés ér annyit, mint az automatikus. H1, H4, D1.
2: most aztán beszóltál, látom te vagy itt a jani.
3, 4, 5: jól beszél
6: vicces gyerek vagy, azért az nem zavar, hogy amit linkeltél, ugyanolyan humbug mint a hozzá hasonló száz meg száz kamuhonlap szerte-szét az interneten?
7: jól beszél alapvetően, csak nem tanulta meg még a leckét. NEM hajtunk heti 10 és főleg nem 100%-ra. Ha van egy kis eszünk, nem. Jó lesz az havi 10%-nak. Ha konzisztensen tudsz havi 10%-ot, néhány év alatt bőven kereshetsz még kis kezdőtőkével is annyit, hogy megélj belőle. A heti 10%-nak előbb vagy utóbb sírás a vége, punktum.
10: a legértelmesebb hozzászóló eddig, látszik, hogy nem a levegőbe beszél.
11: a siralmas az te vagy, méghozzá nagyon. Amihez nem értesz, abba ne ugass bele, kösz.
12, 14: jól beszél, főleg az utóbbi.
A kérdezőnek, néhány szabály, ha ezt betartod, jó eséllyel szépen megszeded magad a következő 5-10 év alatt:
- igen, jól olvastad, 5-10 év. Ha 1-2 év alatt akarod rongyosra keresni magad, irány a kaszinó, aztán vagy összejön, vagy nem. A forex nem erről szól, aki szerint mégis, az vagy a 10000-ből az egy szem kivétel (amiről tudjuk jól, hogy a szabályt erősíti), vagy mind bebukja előbb utóbb.
- alapszabály: robottal NEM kereskedünk addig, amíg nem tudunk manuálisan kereskedni. A robot, a jó robot arra jó, hogy kiegészítheti a saját tevékenységedet, kereskedhet helyetted amikor alszol, vagy hozhat gyors döntéseket olyan helyzetekben amikről amúgy lemaradnál...de amíg manuálisan nem tudsz legalább havi 2-3%-ot stabilan hozni, ne robotozz. Továbbá ne robotozz, ha nem érted maximálisan a robot működését, stratégiáját. Márpedig a neten kapható "csak $100 de milliókat keresel majd vele" robotok 99.9%-a hulladék, ahogy előttem írták, jó esetben (!) egy-két hónapig, fél évig működnek, aztán véget ér az aktuális trend, vagy épp elkezdődik, és máris jön a vesztő széria. ORDIBÁLVA ÍROM LE, HÁTHA JOBBAN MEGRAGAD. HASZNÁLD A JÓZAN PARASZTI ESZED! SZERINTED, HA VALAKI KIFEJLESZT EGY SZOFTVERT, AMI PÁR EZER DOLLÁRBÓL TÖBB SZÁZ EZRET, NETÁN MILLIÓT CSINÁL AKÁR CSAK NÉHÁNY ÉV ALATT IS, MI A BÜDÖS FENÉNEK ÁRULNÁ 100 DOLLÁRÉRT? MENNYIVEL KÉZENFEKVŐBB LENNE A SAJÁT PÉNZÉRE RÁERESZTENI, ÉS HÁTRADŐLNI ÉS VERNI A F*SZÁT MIKÖZBEN HÜLYÉRE KERESI MAGÁT???
(halkan megsúgom: igazából technikailag igazolható, hogy a ténylegesen profitábilis robotok mind titokban vannak, tekintve, hogy ha egy ilyen robot közkézre jut, megszűnik jól működni. A tőzsdén csak addig működik egy "módszer", amíg nem alkalmazza mindenki, mert ha mindenki elkezdené alkalmazni, a piac természeténél fogva gyorsan veszteségessé válna az addig nyereséges taktikta)
- egy kezdőnek, középhaladónak reálisan havi 4-5% a megcélzandó hozam. Ez nem tűnik soknak, de végezz 1 kis fejszámolást! Ha tudod hozni a havi 5%-ot és beszállsz mondjuk $5.000-al, akkor pár év múlva már meg tudsz keresni annyit, amiből el is tudsz éldegélni itthon (havi több száz ezer forintos fizu). Ha havi 10%-ot tudsz hozni, 5 év múlva a kezdeti 5 ezer dolcsidból lesz 1 millió - tehát még egyszer - 1 millió dollárod. A hangsúly a konzisztencián van, és az elfogadható kockázaton. Sokan szeretik irigységből, hozzá nem értésből, jómagyarszokásból szerencsejátéknak tekinteni a kereskedést, pedig k*rvára nem az. Még egyszer: megtanulsz havi (és NEM heti, ami jócskán irreális) 10%-ot produkálni, beszállsz 1 millával (forintban), 5 év múlva dollármilliomos vagy. Igaz csak 1 millióval, de forintban az már 230 milla, vagy addigra ki tudja mennyi.
- olvasd el újra amit először írtam. Gondold át, hogy képes vagy -e elfogadni, hogy ez egy hosszútávú játszma. Ha úgy gondolod, nem lesz hozzá türelmed, bele se fogj. A profithajhászás az esetek 99.9%-ában teljes csőddel végződik. Nem szabad úgy nekiállnod, hogy "na, én most havi 50 ezer forintot fogok ezzel keresni, kiegészítésnek jó lesz". Annyit keresel, amennyit csak a lehetőségeidhez és képességeidhez képest tudsz, de nem többet, amit a piac az általad alkalmazott kockázat menedzsment mellett megenged. Ha egy adott hónapban csak 1.5%-ot produkáltál, örülsz mint majom a farkának, mert 1.5% nyereség még mindig orbitálisan több, mintha veszteség lenne, de még a semminél is több. Ha nekiállsz erőltetni, mert az 1.5% kevés, csúnya vége lesz.
- még egy dolog. Alapvető tévhit, hogy a neten INGYENESEN fellelhető anyagok nagy része átverés, meg humbug. Frászt. Csomó okos, a gyakorlatban is működő dolgot lehet tanulni. A veszteséges (!) kereskedők 99%-a nem azért veszteséges, mert nem jó a módszere, hanem azért, mert kinyírja őket a kapzsiság, az álmodozás, és képtelenek a korábban saját maguk által megfogadott szabályokat betartani. A sikeres kereskedőt sikeressé kb. 20%-ban a módszer, és 80%-ban a pszichológia teszi. Ezért találták ki a robotokat, amik elvileg kizárnák a pszichológiát az egyenletből, csakhogy a piac sajnos egy elég bonyolult valami, és nagyon nehéz úgy leprogramozni egy ilyen cuccost, hogy tényleg működjön, stabilan, hosszútávon, nagyobb megtorpanások nélkül. Ha valakinek mégis sikerül, 99.9%, hogy bekussol, beteszi a pénzét a brókerszámlára, elindítja a robotot és a büdös életben nem hallasz többet az illetőről. Fog is majd a csajának a lambójáról storyzni egy szomszédpistike-szintű weboldalon. Hógyne.
Kb ennyit tudtam összeszedni. Bocs a helyesírási hibákért, és az itt-ott nyers stílusért, későre jár, fáradt vagyok és különben is, ha valaki megsértődött a fentiek közül valamin, jobb, ha inkább magába néz.
11-es vagyok és elkeserítőnek tartom, hogy ma a rendes termelő munka, ami a szocializmusban volt és ez volt a normális, az a menő, ha valaki nem akar dolgozni. Életében nem keresett semmit munkával, apuci pénzén betette a tőkét vagy elhelyezte egy cégnél haveri alapon és elnézték neki, hogy egész nap ott dekkolt.
E miatt volt a világválság is !! Felváltotta a normális termelői gazdaságot ez a korcs spekuláció alapú pézrendszer. Amiben papírokat adnak vesznek, ebben vannak a cégek vagyona. Nem aranyban, készpénzben hanem kinnt a tőzsdén részvényekben, aztán ha bedől minden, mert előbb utóbb be fog és lesz még ilyen válság ne féljetek, mert ezt nem lehet csinálni, hogy fiktív pénzeket tologatnak ide oda, akkor ha bedől a cégek vagyona oda.
Egyébként ez az egész forex, meg tőzsde egy NAGY ÁTB*CÁS ! A gazdagok még többet keresnek a szegény bepalizottakon.
Csak, hogy egy picit gyakorlatias is legyek, és talán így érthetőbb lesz az egész mizéria, ejtenék pár szót arról a konkrét robotról, amit linkeltél, tehát, a teljesség igénye nélkül:
- a weboldal egy retek, ahogy már előttem is írták. Ez még önmagában nem lenne végzetes baj, de intő jel. Nem kell, hogy csili-vili legyen, sőt, legyen egyszerű, de lényegretörő. Ez a weboldal azonban idejétmúlt, sugárzik belőle az amatőrizmus. Szerinted mennyire szabad komolyan venni egy olyan robotot, aminek a weboldalán az arcodba tolnak 3 ilyen képet...vmi randa jenki limó, private jet, mediterrán villa, luxus-yacht, és persze az elmaradhatatlan doboz-kép a termékről, ami valójában soha a büdös életbe nem kerül se cd-re se dobozba. Ennél közhelyesebb nehezen lehetne már az egész.
- EA-Boss: már maga a név is tipikusan beleillik a 100+1-edik ránctalanító arckrém kategóriába. Sugallja, hogy most aztán mocskosul megfogtad a teremtő lábát. Még a hideg is kirázott, igaz?
- oké, kicsit lejjebb írja, hogy pár hetente 100%-ot produkál a robot (fájnak a rekeszizmaim már), és nagyon fontos, ez NEM átverés, hanem igazi éles számlakivonatok által igazolt történet. Bizonyíték? Ott a számlakivonat, alatta. Beágyazva a HTML-be...fasza. Ez aztán a hitelesség netovábbja, innentől kezdve az életemet is rábíznám ezekre az arcokra, tényleg.
- aztán jön a szokásos backtest. Modelling quality 90%? Az tök jó, elég is, ha csak nem egy tickscalperről van szó. Ja, hogy a forgalomban levő robotok 99%-a tickscalper? Lássuk csak. Mivel pip értékeket nem írja ki, nézzük meg az első néhány trédet, számoljuk ki. Asszondja, hogy 3, 3, 3...aha, szóval ez a fostalicska 3 pipes nyereségekkel zár. Hurrá, csak sajnos ez esetben a 90%-os mq-n alapuló backtest annyit ér, mint a szarnak egy pofon. Kuka. Haszontalan, irreleváns, értéktelen dolog. Megnéztem még pár trédet, van itt később olyan is, ami 6 pippel záródott. Aztamindenségit.
- aztán jön még egy adag marketing maszlag, majd alul egy újabb érdektelen grafikon, és a korábbi rendkívül ízléses 3 kép újra. Mert egyszer nem volt elég látni, hogy mekkora limóval fogsz járkálni, ha megveszed ezt a robotot.
- oldalt a "menü": újabb backtestek, live statement, mely utóbbi megint csak olyan szinten hiteles, hogy aki itt huncutságot szimatol, az csak veréb lehet.
- végül a szokásos felhasználói élmény szekció, ahol Martin Robertson, Nicolas Schneider és John W. McKay nyilatkozik elismerően. Kiszel Tünde miért maradt le? :(((
Kedves kérdező. Ha tudsz angolul, olvass bele ebbe:
Így már meglesz a konklúzió is. Nem elég, hogy egy rakás sz*r ez a robot, de ráadásul egy-az-egyben másolata egy másik, szintén nem túl sikeres társának.
Ha fizetős kereskedő robot vásárlására adod a fejed, extra óvatosan kell eljárnod, mert 10-ből 9 esetben ez, vagy még rosszabb a helyzet.
Üdv.
16-os a siralmaid valahol persze érthetőek, de teszel is vmit a helyzet ellen, vagy csak sír a szád? Ja, hogy nem nagyon lehet mit tenni? Nabumm.
A kereskedésről viszont még mindig nincsen halvány fogalmad sem. Javaslom mielőtt további tanúbizonyságot teszel a témában mutatott inkompetenciádról, inkább légy bölcs és maradj csendben.
Tudom, neked minden átbaszás, amivel egyes - egyébként hozzád vagy hozzám hasonló hétköznapi - emberek többet keresnek nálad, és ha valaki ráadásul a számítógép előtt ülve teszi ezt, az biztosan nem dolgozik, hanem aljas, alávaló, galád módon ellopja a pénzedet. Akkor is, ha a szomszéd panelben lakik, és csak a havi betevőjét keresi meg vele. Akkor is pokolra jut a többi kapzsi bankárral együtt :D
11-es vagyok és Igen, ismerem a helyzetet és alapos tudásom van róla. Láttam, hogy emberek évek alatt megtakaírtott pénzét elvitte egy ilyen befektetés, ami ráadásúl tőke védett volt :S Nesze neki !
Ilyen spekulációval nem lehet pénzt keresni, mert ha te képzetlen ezt csak úgy megírnád rájönnél magadtól és ebből élnél, akkor a sok diplomás nem lenne munkanélküli és az ING bank vezetője nem nálam kuncsorogna, hogyan fektesse be a lóvémat :P
Higyjetek nekem, ez egy ÁTVERÉS !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!