Hogyan tegyek így félre amiből majd elkezdhetném a saját életem?
21 éves egyetemista lány vagyok. Otthon lakom, egy másik városba buszozom át minden nap az egyetemre. Nincs keresetem, pedig keresem a munkát hónapok óta, de nincs semmi. Ha jelentkezem diákmunkára, mindig az a válasz, hogy már betelt, vagy olyan órabeosztásban van, amit nem tudok vállalni mert mondjuk nincs úgy buszom, hogy beérjek, vagy hogy haza tudjak menni. Részmunkaidős munkákat is keresek, már vagy 20-ra jelentkeztem de válaszra sem méltatnak.
Itt az én városomban meg abszolút nincs munka. Vagy ami van, nagyon nagyon ritkán oda mindig megváltozott munkaképességűeket keresnek, vagy nem jeleznek vissza onnan se.
Van egy nagyon kicsi megtakarított pénzem a bankban, amit még a szociális ösztöndíjból spóroltam össze amikor kaptam 2 féléven át, aztán ezt is elvették, pedig gyarapítanom kéne ezt a pénzt, mert ebből akarok elköltözni meg saját életet kezdeni, de így egyre csak fogy.
Ha az egyetemi városomban vállalnék munkát a suli mellett, akkor albérlet kellene, de akkor meg arra menne el a megkeresett pénz...
Ráadásul anyukám állandóan fenyeget, hogy ő tovább nem köteles engem eltartani, mert már 21 éves vagyok, és hogy kidob.
Mit csináljak? Ti hogyan csináljátok?
Szegeden.
Itt a Dél-Alföldön nincs semmi munka vagy én nem tudom... még 2 évem van az egyetemből
A helyedben elöször az egyetemet fejezném be minél jobb eredménnyel, utána elhelyezkednék, és akkortól kezdenék spórolni.
Az egyetem mellett annyit nem fogsz sehol kapni, hogy abból érdemes legyen félretenni, ha meg csak 4-5ezer marad, azzal nem mégy semmire.
Én is hasonló cipőben járok, de itt még lehetőség sincs a közelben Tescon és egy hús üzemen kívül. Ott viszont éjszakásnak keresnek többnyire beugrósnak embereket, én meg sajna a suli mellett nem annyira tudok heti 2-3 éjszakát vállalni. Tudom, vannak szuper tehetségek, akiknek ez megy, de nekem most a pénznél kicsit fontosabb az iskola.
Amit félre tudok tenni, az a tanulmányi ösztöndíjam és amiket esetleg nagyszülőtől, rokonoktól kapok kis pénzt még karácsonyra. Olyan havi 20 ezer forint. Nem sok, de még is több mint a semmi.
Próbálj meg úgy tanulni, hogy kapd az ösztöndíjat, ennél jobbat nem nagyon lehet szerintem ilyen patt helyzetben tenni. 22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!